У Кабміні заявили про посилення карантину. Що відомо про обмеження?

У Кабміні заявили про посилення карантину. Що відомо про обмеження?
  • В Україні посилюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.
  • Вінницька влада отримала вказівку від Кабінету міністрів України.
  • Про які карантинні обмеження йдеться?

В Україні погіршується епідемічна ситуація. За результатами стану тестування на COVID-19 і темпів проведення вакцинальної кампанії, а також для стримання розповсюдження коронавірусної хвороби в усіх регіонах посилять контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Про це повідомляють у Вінницькій ОДА.

Відповідний лист надісланий головам обласних та Київської міської державних адміністрації, керівникам обласних структурних підрозділів з питань охорони здоров’я, Національної поліції України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

Відео дня

«Зараз ситуація із коронавірусною хворобою в Україні контрольована, але ми бачимо тенденцію до зростання і маємо розуміти, що не час розслаблятися. Перемогти епідемію можна, лише докладаючи спільних зусиль. Кожен може носити маски, дистанціюватися від інших і отримати щеплення. Головне — пам’ятати, що ці кроки наближають нас до нормального доепідемічного життя», — наголосив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

 

Протиепідемічні заходи:

  • маски в громадських будинках та спорудах, в громадському транспорті, під час проведення масових заходів;
  • фізична дистанція;
  • дотримуватися вимог щодо кількості пасажирів в громадському транспорті;
  • дотримуватися режиму самоізоляції особами, які підлягають самоізоляції.

Медичні працівники, які надають допомогу хворим на COVID-19, мають виконувати наступні вимоги :

  • виявляти нові випадки захворювань;
  • доправляти осіб, які відповідають критеріям підозрілого випадку, на тестування на COVID-19;
  • реєструвати та моніторити випадки інфікування та захворювання;
  • здійснювати епідеміологічний нагляд та медичний супровід за особами, які перебувають на амбулаторно-поліклінічному лікуванні та за особами що були в тісному контакті з особою з підтвердженим випадком на COVID-19;
  • організувати надання первинної медичної та амбулаторно-поліклінічної допомоги особам з підозрою на COVID-19 та пацієнтам з легким перебігом COVID-19;
  • забезпечувати стаціонарне лікування пацієнтів у випадках середньої тяжкості і тяжкого перебігу COVID-19.

Крім того, мають бути оновлені маршрути щоденного забору та доставки зразків біологічного матеріалу з пунктів забору в лабораторії, що проводять дослідження на  COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції.

Нагадаємо, що наявний запас тестів дозволяє зробити більше ніж 2 млн досліджень. Ще є 2,3 млн експрес-тестів. Для неперервної можливості якісного тестування на COVID-19 очікується ще постачання реагентів для проведення 4 мільйонів ПЛР досліджень та, як мінімум, 2.8 млн швидких тестів на визначення антигену. 

Підготовка до локдауну

Кабінет міністрів України здійснює підготовку до можливих нових карантинних обмежень. Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, повідомляє Деловая столица.

— Ми готуємося до цього. По-перше, проводиться аналітика щодо того, як цей штам поводиться в інших країнах. По-друге, в нас діє постанова Кабміну, яка визначає 4 зони карантинних обмежень, у нас карантин ніхто не скасовував. Ми зараз просто всією країною в зеленій зоні. В разі локальних спалахів буде запроваджуватись жовтий, помаранчевий чи червоний рівень небезпеки, — сказав він.

За його словами, місцеві держадміністрації та органи місцевого самоврядування отримали вказівки щодо продовження роботи стосовно забезпечення лікарень киснем, щодо того, щоб привести до ладу всі ті лікарняні відділення, які зараз були виведені з COVID-хворих.

— Я думаю, що керівники на місцях більше зацікавлені в тому, щоб не допустити нових спалахів, — додав міністр.

Епідемічні показники

Міністерство охорони здоров'я оновило інформацію про епідемічні показники в регіонах України. Про це з посиланням на прес—службу МОЗ, повідомляє Цензор.НЕТ.

Так, за станом на 19 серпня, в Рівненській і Чернівецькій області зафіксовано «червоний» рівень за показником динаміки госпіталізацій. Цей показник в Рівненській області становить 81,8% (норма не більше 50%), в Чернівецькій — 75,7%.

Крім того, в Донецькій, Запорізькій, Івано—Франківській, Київській, Одеській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях зафіксовано перевищення норми виявлення нових випадків інфікування.

Цей показник в Донецькій області становить 4,4% (норма для «зеленої» зони не більше 4%), Запорізькій — 4%, Івано—Франківській — 4,9%, Київській — 4,4%, Одеській — 4,2% , Сумській — 5%, Тернопільській — 5,2%, Хмельницькій — 4,3%, Черкаській — 4,9%, Чернівецькій — 4,6%.

Відзначимо, що всі регіони України знаходяться в «зеленій» зоні карантину.

Нагадаємо, міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко спрогнозував нову хвилю коронавірусу в Україні восени.

 

Читайте також:

На Вінниччині виявили 25 випадків штаму «Дельта». Прийшла офіційна відповідь

У Гайсині спалах коронавірусу «Дельта»? Зразки відправили в Лондон

З 1 жовтня скасовують «карантинні» субсидії. У кого залишаться пільги

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Mr. Logic

    Ви ще працюєте над дельтою, а міліардерам придумали лямду і ще 2 інших штами! Віруси завжди були і наш імунітет з ними справлявся, але міліардерам вирішили підзаробити і тут тепер нам кажуть носити безглузді маски які не рятують від вірусу та вакцинуватися примусово "добровільно", порушуючи конституційні норми любої країни! А піпл хаває і ведеться, будучу піддослідними кроликами, я в шоці з вас люди!
  • Ols Kat

    Я нихчего не понял. Что конкретно усиливают? Какие дополнительные средства контроля появятся?

keyboard_arrow_up