«Нам не соромно!» Міжнародний проект для людей з діабетом — два дні у Вінниці

«Нам не соромно!» Міжнародний проект для людей з діабетом — два дні у Вінниці
  • В понеділок, 12 серпня, в Україні стартував масштабний литовсько-український проект для людей з цукровим діабетом — «Нам не соромно!»
  • Усіх бажаючих запрошують приєднатися на зустрічах у Вінниці — в ВМЦ «Квадрат», 15 та 16 серпня

В Україні, на відміну від Литви, влада недостатньо піклується про людей з цукровим діабетом та не забезпечують своїх громадян необхідними засобами для комфортного і повноцінного життя. Не кажучи вже про брак інсуліну (!), що в розвинених європейських країнах просто неприпустимо!

Наприклад, у Литві з 2018 року особам до 24-х років компенсуються інсулінові помпи вартістю 2000–4200 євро, витратні матеріали до інсулінових помп (близько 100 євро / міс.) з мінімальною доплатою і ін. Проте в Україні ці товари є предметами розкоші і доступні далеко не всім.

Тому проект направляє питання владі України: «А вам за це не соромно?»

Відео дня

Мета — привернути увагу

Головна мета проекту — заявити про себе і спробувати донести до влади України, що потрібно дати можливість людям з діабетом належним чином контролювати свою хворобу за допомогою компенсації засобів контролю діабету.

Як в Україні, так і у Литві, існує ще одна серйозна проблема — буллінг дітей та підлітків з діабетом.

З огляду на недостатню проінформованість суспільства, існують різні міфи про цукровий діабет. Діти і підлітки з ЦД часто стикаються з нерозумінням, глузуванням і навіть агресією з боку однолітків, соромляться своєї особливості. Що є серйозною перешкодою для компенсації захворювання і якісного життя.

Тому важлива місія проекту «Нам не соромно!» — навчити дітей і підлітків з діабетом не соромитися своєї хвороби!

Як допомагати собі та іншим?

Також проект спрямований на:

  • розвиток співпраці діа-спільнот;
  • підвищення впевненості в собі молодих людей Литви і України з ЦД і прийняття своєї хвороби;
  • підвищення рівня обізнаності про цукровий діабет;
  • руйнування існуючих міфів про діабет в суспільстві;
  • заохочення громадських ініціатив молоді Литви та України з метою поліпшення стану людей з цукровим діабетом.

В рамках проекту плануються:

  • інформаційні кампанії у Литві та Україні, які сприятимуть освіті суспільства на тему цукрового діабету;
  • зустрічі з громадськістю людей з ЦД у Львові, Вінниці та на Говерлі, що сприятимуть громадянським ініціативам і згуртуванню громадськості;
  • дискусії з громадськими організаціями, представниками влади, спрямовані на поліпшення становища людей з цукровим діабетом.

 

Усіх бажаючих запрошуємо приєднатися до нас на зустрічах у Вінниці:

  • 15.08 ВМЦ «Квадрат» з 14.00 до 17.00
  • 16.08 ВМЦ «Квадрат» з 15.00 до 18.00

 

Організатори проекту — журнал «Сахарок» (сахарок.com) і литовський діа-клуб «Смалсучяй». За участю громадської ініціативи Діа-Дзен і ГО «ДіаДіти»! Проект здійснюється за підтримки Ради обміну молоддю України та Литви.

 

Довідка

«Нам не соромно!» — проект інформаційного характеру, спрямований на руйнування існуючих міфів про цукровий діабет та підвищення обізнаності суспільства щодо захворювання. Важливі цілі проекту: моральна і психологічна підтримка молодих людей з діабетом, а також поліпшення їх становища в Україні.

За даними 2017–2018 рр, у Литві на цукровий діабет 2-го типу хворіють близько 110 000 чоловік, на цукровий діабет 1-го типу — близько 6600 осіб, в тому числі 850 дітей — осіб у віці до 18 років. В Україні на цукровий діабет 1-го і 2-го типу хворіють близько 1 300 000 чоловік. Хворих на цукровий діабет 1-го типу у віці до 18 років налічується близько 10 000 (і це тільки за офіційними даними!).

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Всі ці заходи зорієнтовані,в основному,на хворих з ЦД 1 типу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up