На Землю насувається магнітна буря. Чого чекати у грудні?

На Землю насувається магнітна буря. Чого чекати у грудні?
  • В останні дні листопада сонячна активність буде підвищена, і цими вихідними на Землі почнеться магнітна буря.

Фахівці розповіли, що геомагнітні обурення очікуються 28 та 29 листопада.

Сьогодні, 27 листопада, вірогідність магнітної бурі становить 25% та сильного магнітого шторму складає 5 відсотків. Про це повідомляють на сайті Лабораторія ренгенівської астрономії Сонця.

Відео дня

Сонячна активність буде не надто високою, проте медики вже звернулися до пацієнтів із хронічними захворюваннями та літнім людям, порадивши їм стежити за самопочуттям. При цьому вчені розповіли, що поточна магнітна буря стане останньою цього року.

Згідно з попереднім прогнозом, у грудні не очікується жодного геомагнітного обурення, і магнітосфера Землі буде спокійною.

У дні високої сонячної активності лікарі рекомендують уникати важких фізичних навантажень, відмовитися від шкідливих звичок та занять спортом, а також виключити з раціону жирні та надто солодкі страви.

У дні магнітних бур пацієнти найчастіше скаржаться на безсоння, дратівливість, загострення старих недуг, підвищений тиск, біль у суглобах і спині, головний біль і навіть нудоту. Під час магнітної бурі потрібно зупинити вибір на найлегшій їжі та на простих продуктах.

Також важливо дотримуватись питного режиму, обмежити вживання алкоголю та обов'язково тримати під рукою необхідні лікарські препарати.

 

Читайте також:

«А шість років Вас все влаштовувало?». Як ми рятували родину від сімейного насилля

У «червоній» зоні субсидії збільшили на 50%. Як вінничанам переоформити виплати?

Активіст, що збив жінку на Старому місті, справді був п'яний. Шукають свідка на сірій машині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up