На "швидких" працюватимуть парамедики та медтехніки. Що вони робитимуть?

На "швидких" працюватимуть парамедики та медтехніки. Що вони робитимуть?

У бригадах екстреної медичної допомоги працюватимуть парамедики та екстрені медичні техніки. Це початок нової системи розвитку професійних компетенцій працівників екстреної медицини, ініційованої МОЗ України. 

Про це повідомляють у Вінницькій ОДА.

— Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови «Про затвердження Типового положення про бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги». Упродовж перехідного періоду – до 2025 року – впровадяться нові стандарти в роботу екстреної медичної роботи. Передусім йдеться про базовий склад бригади екстреної медичної допомоги (ЕМД), до якої входитимуть парамедик та екстрений медичний технік, — розповідають у відомстві.

Три види бригад працюватимуть до 2025 року

У 2025 році склад всіх бригад екстреної медичної допомоги відповідатиме єдиному стандарту.  Такі бригади працюватимуть паралельно з лікарськими та фельдшерськими бригадами екстреної медичної допомоги. Для підсилення роботи бригади залучатимуться й надалі лікарі медицини невідкладних станів.

Відео дня

Постанова змінює склад бригад екстреної медичної допомоги та вводить поняття «бригади парамедиків»:

  • Всі фельдшери з медицини невідкладних станів і медичні сестри, які зараз працюють у бригадах екстреної медичної допомоги, мають пройти перенавчання і отримати кваліфікацію «парамедик».
  • Всі водії мають перенавчитися і отримати кваліфікацію «екстрений медичний технік». Екстрений медичний технік – це людина без медичної освіти, але зі спеціалізованою підготовкою. Вони допомагають лікарям та парамедикам у наданні професійної медичної допомоги пацієнту.

За рішенням керівника центру екстреної медичної допомоги зможуть також долучатися додаткові медичні працівники служби, а також стажер, студент, що проходить виробничу практику, лікар-інтерн, лікар-резидент або інша особа, яка успішно пройшла підготовку з домедичної допомоги та отримала підтверджувальний документ.

Довідка:

Парамедик – це фахівець, який надає широкий спектр рятувальних медичних послуг за сучасними стандартами на догоспітальному етапі й своєчасно транспортує постраждалого до лікарні.

З минулого року в Україні почали готувати парамедиків. Крім того, у лютому 2019 року стартував цикл підготовки українських інструкторів на базі Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського.

Нагадаємо, що професії «парамедик» та «екстрений медичний технік» були запроваджені наказом Мінекономрозвитку від 26 жовтня 2017 року №1542 «Про затвердження Зміни №6 до національного класифікатора України ДК 003:2010». Кваліфікаційні вимоги були затвердженні наказом МОЗ №918. (зі змінами).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Жора

    Закона о медстраховании нет ,а комитет есть  в Верховной  раде.

    Реформы в мвд делали  две грузинки. Где сейчас Згуладзе и Деканоидзе ?

    также и американка Супрунша.
  • Жора

    Какой комитет придумали клоуны депутаты.

    КОМИТЕТ ПО ЗДОРОВЬЕ НАЦИИ ,МЕДПОМОЩИ,МЕДСТРАХОВАНИЯ.

    ЭТО ясно и понятно что ведьма Супрунша работает на уменьшение численности людей в стране. Я уже не говорю про хим добавки в продукты,опыты которые проводят мировые фарм компании на людей в Украине. Они делают лекарства ис помощью Супруншы продают людям. Лекарства производства ЕС ,США,Канады идр.Это каким же надо быть идиотом чтобы платить деньги чтобы на себе проводить эксперименты на приеме лекрств))))

    ------

    Эй там в 20 мин  quot; это не нецензурное слово, МИНЗДРАВ И СУПРУНША дает добро!
  • Инна Рудь

    Оо даа, мы уже почувствовали прелести медицины
  • Поліна Вишнева

    В Європі давно працює така система.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up