На П’ятничанах відкрили центр лікування болю

На П’ятничанах відкрили центр лікування болю
- Болі атошників, спортсменів, болі після операцій та хронічні болі, лікують тут. Керівник “Центру болю”, завідувач відділення анестезіології, професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Дмитро Дмитрієв
  • Витрачаєте купу грошей на дороговартісні пігулки, порошки та ін’єкції щоб зняти біль і воно допомагає?
  • Живіть і радійте.
  • Але коли за тих самих умов голова, ноги, поперек, і здається все-все продовжує боліти так, що гвалт хочеться кричати - може варто спробувати інше?   

 

За словами головного лікаря обласного ендокринологічного центру Пилипа Прудиуса, центри болю існують по всьому світі. Але в Україні, наш чи не єдиний, хоча в МОЗі цю тему піднімали кілька років підряд. 

- «Центр болю» - це функціональний підрозділ обласного ендокринологічного центру, я особисто мріяв створити його років 20, а положення про центр в нас написане ще років 15 тому, та не було відповідних документів МОЗ та фахівців, - розповідає Пилип Прудиус. - На щастя, такий фахівець вже є, професор Дмитро Дмітрієв, який знає проблему болю досконало. Я звернувся до нього з такою ідеєю, наші інтереси (мої як керівника закладу, його як лікаря) співпали. 

За словами головного лікаря, вони знайшли позабюджетні кошти та купили сучасний апарат для лікування болю. І вже третій тиждень центр працює і амбулаторним, і стаціонарним методом. Для амбулаторного прийому виділили окреме приміщення, а стаціонарне лікування проводиться на базі реанімаційного та хірургічного відділення (там для таких пацієнтів зробили окремий вхід, щоб витримати всі санітарні норми).

Відео дня

 - Чому центр на базі ендокринології? Тому що при діабеті є нейропатія - біль, який не знімається традиційними методами. Люди мучаться, не сплять, вимотуються, - говорить Пилип Прудиус. - Сьогодні по суті ніхто серйозно болем не займається, люди приймають дороговартісні препарати, які не дуже допомагають, але в свою чергу шкодять організму. Хоча є можливість позбавити себе болю і без наслідків.

Заморожений біль

- Окрім різноманітних методів лікування болю, ми використовуємо також новий - кріо аналгезію, - говорить Дмитро Дмитрієв. - Лікування болю шляхом впливу на нерв низької температури (заморожування нерва). Метод особливий тим, що, залежно від цілей, можна як повністю зруйнувати нерв, так і викликати його тимчасове пошкодження з можливістю регенерації (через 3-6 місяців). Втім, кріо аналгезія не всім необхідна та показана, наприклад, якщо людина лікується пігурками і вони діють, роблять блокаду і їм допомагає. 

Різні види невралгій, біль копчика, фантомний біль, радикуліт, післяопераційні болі та ракові болі, ось не повний список болів показаний для кріо аналгезії. До того ж, метод лікування безкровний, безпечний, може виконуватись в амбулаторних умовах, за один раз, або розбиватись на кілька.  

Довідка: 
Амбулаторний прийом лікаря в "Центрі болю", коштує 150 грн, але для пільгових категорій лікування безкоштовне (діти, учасники АТО...)  Допомогу пацієнти закладу можуть отримати у приміщенні кабінету №4 корпусу «Ц». На першому прийомі проводиться обстеження лікарем, заповнюється карта пацієнта, встановлюється причини больового синдрому та призначається курс лікування та реабілітації згідно з маршрутом пацієнта.

Центр болю працює з понеділка до п’ятниці за графіком:

Пн  12.00 – 15.00
Вт-Пт 13.00 – 15.00 

Довідки за телефонами:

(0432)- 61-17-43 (реєстратура поліклініки) 
(097)2189035 (Інформаційний центр поліклініки)

За  допомогою можна звернутися при таких больових синдромах:

Мігрень
Головний біль напруги
Судинний головний біль
Хронічний посттравматичний головний біль
Невралгія трійчастого нерва
Атиповий лицевий біль
Постгерпетична невралгія
Ураження плечового сплетення
Ураження попереково-крижового сплетення
Невропатія серединного нерва
Каузалгія
Ураження сідничного нерва
Парестетична мералгія
Діабетична полінейропатія (з больовим синдромом)
Ураження міжхребцевих дисків відділів хребта (без оперативного втручання)
Спінальна нестабільність (без показів до оперативного втручання)
Спінальний стеноз (без показів до оперативного втручання)
Спондилолістез (без показів до оперативного втручання)
Цервікалгія, цервікокраніалгія, цервікобрахіалгія
Люмбаго, люмбалгія, люмбоішіалгія
Дорсалгія
Вертеброгенні радикулопатії 

Лікувальні  методики:

Призначення схем  медикаментозного лікування
Комплексне лікування болю хребта
Інфільтраційні блокади
Регіонарні блокади (під контролем УЗД)
Блокада субарахноїдального простору (під контролем УЗД)
Блокада епідурального простору (під контролем УЗД)
Блокада фасеточного простору (під контролем УЗД)
Паравертебральні блокади (під контролем УЗД)
Вертебротерапія
TENS-терапія
Постізометрична релаксація м’язів
Кріодеструкція

Для проведення первинного прийому пацієнту необхідно мати з собою:
1. Результати попередніх методів обстеження (рентгенівські знімки, результати ультразвукових методів дослідження, КТ, МРТ), якщо такі проводилися.
2. Загальний аналіз крові, зроблений протягом останніх 5 днів
3. Результати електрокардіографії
4. Загальний аналіз сечі
5. Аналіз крові на глюкозу (пацієнтам  із цукровим діабетом)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Іван

    Дзвоню два дні,не відповідають.
  • Іван

    Дзвоню два дні,не відповідають.
  • Іван

    Дзвоню два дні,не відповідають.
  • Світлана

    Не можливо дозвонитися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up