Хіміотерапія в умовах війни. Подільський онкодиспансер працює в повному обсязі

Хіміотерапія в умовах війни. Подільський онкодиспансер працює в повному обсязі
Фото: Подільський регіональний центр онкології
  • Доступ до необхідних медичних послуг до війни і під час війни змінився. Особливо це відчули українці з онкологічними захворюваннями.

Долати рак у воєнних умовах надскладно. З початку повномасштабних військових дій в Україні хворі розгублені і в паніці. До того ж, багато пацієнтів втратили можливість лікуватися у «своїх» лікарнях, через постійні обстріли російських окупантів.

Відділення хіміотерапії Подільського регіонального центру онкології адаптувавшись до нових реалій працює у повному обсязі. Розпочати курс хімії чи  продовжити лікування за протоколом, який призначили раніше може кожен хворий, який цього потребує, — каже Сергій Шевня, завідуючий відділенням хіміотерапії Подільського регіонального центру онкології.

«До війни переважна більшість наших пацієнтів, які проходили хіміотерапію були все ж таки жителі Вінниччини. Тепер багато із Східної та Південної України. Ці пацієнти розпочали лікування в тамтешніх онкоцентрах, сьогодні вони продовжують терапію онкологічної патології у нас, — говорить заввідділенням. — Неважливо, де саме людині призначили лікування і де вони проходили попередні курси «хімії», ми приймаємо і надаємо допомогу всім.

Відео дня

Рак — це повільний вбивця, аби його зупинити необхідно не зупиняти лікування, зокрема і хіміотерапію.

«При онкологічному захворюванні не можна зупиняти лікування на тривалий час, тому що не буде позитивного результату, — наголошує Сергій Шевня. — Наші лікарі та медичні сестри на своїх місцях і разом з пацієнтами долаємо рак. Хіміопрепарати, які входять до  Національного переліку наразі в ПРЦО наявні, ми постійно на зв’язку із лікарями з усіх онкоцентрів нашої країни і допомагаємо хворим , які до нас звертаються з інших регіонів, нікого не залишаємо без уваги».

Якщо вам потрібно пройти курс лікування, зателефонуйте до кол-центру Подільського регіонального центру онкології.

  • Телефони: (0432)65-52-71, (067) 45-52-460, (050) 01-05-805.

В Подільський регіональний центр онкології звертатися можна і без попереднього запису.

 

Читайте також:

«Їх чути під завалами». Студенти ВНТУ створили маячки для пошуку людей

Бронюк, Ковальський, Сіверчук. Знані вінничани, які вступили до лав захисників України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ядвига Жемайтис

    І хабарі перестали брати???Ви ніколи не нажретеся!!
  • Леся Бородкіна

    Але чомусь, знаючи, що лікування не можна зупиняти, багатьом хворим під час пандемії ковіду його переносили та затягували. Скількох онкохворих це змучило та згубило 😥
  • Юлия Выгнан

    Та небрешіть!Біженці з Києва хімію продали!Так так!Що неможете нажертися?
  • Olga Barasiy

    Доо

keyboard_arrow_up