Бронюк, Ковальський, Сіверчук. Знані вінничани, які вступили до лав захисників України

Бронюк, Ковальський, Сіверчук. Знані вінничани, які вступили до лав захисників України
Віктор Бронюк та Андрій Грачов з побратимами
  • Україна вкотре показує світу, що ми єдині. Вінничани теж стоять пліч-о-пліч і боронять нашу землю та свободу.
  • Військові, політики, підприємці, спортсмени із Вінниці зі зброєю в руках допомагають країні в нелегкі часи.

Військові і цивільні мешканці майже два місяці борються із російськими загарбниками на всій території України. В кожному місті згуртували сили територіальної оборони, куди щодня долучається все більше відомих українців. Деякі звернулися до військкомату та вже перебувають у складі Збройних сил України.

 Не стали винятком і вінничани. Безліч чоловіків і жінок залишили свою діяльність і пішли обороняти країну від ворога. Розповідаємо про наших відважних земляків.

Володимир Воловодюк

Відео дня

Козаки КТ «Вінницький козацький полк ім.Івана Богуна», на чолі з Володимиром Воловодюком, нині несуть службу в територіальній обороні міста Вінниці та Вінницького району, організовують загони самооборони в своїх громадах по місцю проживання, займаються волонтерською діяльністю. Нещодавно Воловодюк побрався з волонтеркою Ольгою Маліновською.

Сергій Чумак

Сергій Чумак, теж став на весільний рушник з волонтеркою у воєнний час. Голова партії УНА/УНСО, співголова всеукраїнського громадянського руху «Український народний союз» зараз боронить Україну від рашистів разом із воїнами ЗСУ.

Андрій Грачов

Андрій Грачов, громадський діяч, начальник управління у справах ветеранів війни Вінницької облдержадміністрації, теж взяв до рук зброю. До війни Грачов служив військовим лікарем в лавах Збройних сил України в зоні АТО/ООС в 2015 році.

Валерій Сіверчук

Колишній хірург, згодом маркетолог, туристичний агент та знаний вінницький ресторатор Валерій Сіверчук теж тимчасово проміняв затишок своїх смачних закладів на військову справу. З початку війни чоловік ніс службу на блокпостах в складі самооборони територіальної громади. Тепер Сіверчук очолює медичну службу однієї з частин ЗСУ.

Віктор Бронюк

Музичні інструменти змінив на зброю: Віктор Бронюк вступив до лав тероборони ЗСУ. Вінницький музикант разом з іншими чоловіками та жінками бореться проти російського агресора. Лідер гурту «ТІК» є почесним громадянином міста Вінниця, саме тому він приєднався до територіальної оборони Вінницької області. Співак з 2014 року допомагав воїнам АТО і зараз також вирішив обороняти Україну від російських окупантів.

Роман Ковальський

Знаний на Вінниччині волонтер і журналіст щотижневої газети «33-й канал» Роман Ковальський інформаційний фронт тимчасово змінив на військовий. З перших днів вторгнення росії в Україну він взяв до рук зброю і поповнив штат тероборони області.

Женя Варєніков

Ведучий розважальних проектів на вінницькому телебаченні та радіо, шоумен Женя Варєніков нині захищає інформаційний фронт в гарячих точках України.

Олексій Гаврилов


 Голова профспілки АТ «Вінницяобленерго», а до цього депутат  та голова ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина» Олексій Гаврилов теж став на варті безпеки Вінниччини, поповнивши лави  військових територіальної оборони області.

Сергій Панадій

Став військовим територіальної оборони України і зниний віннианин Сергій Панадій,— бізнесмен, президент Федерації бодибілдингу, організатор конкурсів краси.

Олександр Лінько

В мирні часи Олександр Лінько відправляв вінничан на відпочинок у теплі країни, на екскурсії Європою, в подорожі на далекі острови. Коли почалася війна, українцям стало не до туризму. Відтак, директор туристичної агенції «Relax tour» залишив свій затишний офіс, і нині став на сторожі миру і безпеки своєї Батьківщини.

                                                                                          Фото з соціальних мереж

Читайте також:

Життя в новій реальності. Де і чим займаються знані вінничани під час війни?

«Приїхав, оженився, поїхав». Головний УНСОвець Сергій Чумак одружився

«Життя продовжується». Під час війни одружилася ще одна відома вінницька пара

Великдень в умовах воєнного стану: як відзначатимуть свято на Вінниччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Сергій Гарник

    Очередний піар.
  • Раїса Чижик

    А чого простого солдата не покажуть і ненапишуть що він пішов на передову, а їх бігом показали
  • Руслана Кравченко

    Таких по міств повно ходить..
  • Лілея Верес

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up