Перехід у ПЦУ: сім вінницьких громад перейшли минулого тижня

Перехід у ПЦУ: сім вінницьких громад перейшли минулого тижня

Всього на сьогоднішній день ПЦУ поповнилася 439 релігійними громадами.  Лідером перепідпорядкування єдиної церкви громад є Волинська область.

Про це свідчать дані української версії Вікіпедії.

Минулого понеділку, 25 лютого 2019 року, громади "Миколаївська церква" сіл Бахтин, Махівка та друга релігійна громада Луки перейшла до ПЦУ.

У середу, 27 лютого, про перехід повідомила громада "Церкви Свято-Різдва Богородиці" з села Четвертинівка.

Відео дня

У четвер, 28 лютого, також приєдналися й вірячи "Різдво-Богородичного храму" сіл Вахнівка та Шпикова з "Миколаївської церкви"

А в суботу, 2 березня, вирішили перейти до Православної Української Церкви в селищі Вапнярка прихожани «Андріївської Церкви».

Таким чином, на сьогоднішній день в Православну церкву України перейшли 439 парафій, в основному це захід і центр України. Серед усіх областей країни на першому місці Волинська  - 100 парафій, далі Вінницька - 76, Хмельницька – 48.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Vercetti

    это хорошо, скорей бы все перешли!

    Вася reply Vercetti

    що зміниться?
    І тільки с точки підвищення ерудиції..
    Скільки є церквей на Вінничині, та скільки з них вже в СЦУ?
  • Ольга

    Читаючи коментарі, я просто в шоці від того скільки в Вінниці вати...

    Вася reply Ольга

    Перепрошую.. Вата - це те, хто не визнає СЦУ?
    А як називати тих, що визнають цю СЦУ?

    Ольга reply Вася

    Вата - це ті люди, які і далі ходять в церкви московського патріархату, попи яких благословляють російських військових на вбивста наших хлопців в АТО.

    Вася reply Ольга

    А чого вашім хлопцям тре  у ато?
    захистить вони не можуть  - який вже рік топчуться та пиячать?
    Та Ви не відповіли - як називати тих, що належить до СЦУ

    Ольга reply Вася

    Дуже просто, я б їх назвала патріотами України. Якщо Ви не розумієте, що роблять наші хлопці в АТО, спитайте краще матерів тих хлопців, які там загинули. Вони Вам багато чого розкажуть.

    Вася reply Ольга

    Я питав матерей, у яких діточкки сиділи у підвалах, (цю обіцянку президент виконав)..
    При всьму бажанні гармата не відрізняє вату від невати...
    На матерів атошників  бомби не падають, у них діти не гинуть....
    Чомусь луганчани сюди не йдуть, як би там їх не підтримивала Росія
  • Кира Кирюшина

    Хай свої церкви строять! Що їм до наших? Добре прийти на все готове і відібрати..теж мені віруючі..в політичній новій організації немає ні віри ні Божого!
  • анонім

    "Перехід у ПЦУ". Не розумію це перемога чи банальна реклама "досягнень" нашого президента? Ольга Бобрусь, переглянув Ваші публікації за рекламою "віра" за січень- березень. Це однозначно - "печалька", журналістикою тут і не "пахне". Чи є можливість назвати це вдалою рекламою? Я так не думаю. Автору інколи "лень" писати . Міняємо кількість громад і все........ .Так вибори це сила, та велика купа грошей які цікаві видавництву. З армією у Петра Олексійовича суцільна "халепа" , з мовою та всім що з нею повязано я також не бачу перемог. Була надія на віру....... Ольго, але перечитавши Ваші матеріали я, людина не вірююча не бачу щирості у дії влади, та громад, не бачу дій які обєднують нас. У мене особисто склалось враження що автору , так як і самому президенту плювати на переживання людей. Це "сухий" завмовний матеріал, жодної згадки про кількість парафій які по певним причинам не переходять до ПУЦ, жодної думки людей які не бажають переходу. Віктор Бронюк, з його чудовим новим кліпом, його підтримка президента, та матеріали видавництва 20 хв про успіхи у розділі "віра", цікаво яка "ціна" цієї брехні? Дивно, але видавництво 20 хв не бачить повне "жлобство" нашого гаранта. Жодного матеріала про "оборонку", блідий матеріал про провал з Євробаченням, але періадична реклама досягнень у розділі "віра". Мені особисто шкода, що журналіст Ольга Бобрусь надає перевагу не якісній журналістиці а дешевій "блідій" рекламі чергової брехні нашого гаранта.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up