ВІН І ВОНА: Ламати — не будувати. Як вберегти стосунки від непорозумінь?

ВІН І ВОНА: Ламати — не будувати. Як вберегти стосунки від непорозумінь?
  • У кожного свої уявлення, якими мають бути взаємини. 
  • Головне, щоб двоє хотіли бути разом, долаючи непорозуміння.
  • Як зберегти стосунки — ділиться психолог Наталя Тернова.

Перш ніж закінчувати стосунки через непорозуміння, треба все ретельно обміркувати. Розставання приносить біль, потрібно будувати життя знову, змінювати звичний уклад і деякі звички. Найважче тим парам, в якиї є діти. Для дитини розлучення батьків завжди трагедія, і їй складно пережити неприємні зміни.

Щоб уникнути фатальної помилки, не поспішайте розривати стосунки чи шлюб. Психологи радять взяти паузу, заспокоїтися і все зважити. Подумайте, як зберегти гармонію в родині. Можливо, почуття ще залишилися, і кризу можна подолати без втрат. Яка б проблема не стояла, її потрібно вирішувати. Навіть коли взаєморозуміння зайшло в глухий кут, його можна відновити. Головне не впадати у відчай, а діяти. Задля кохання, яке вас поєднало.

Відверта розмова

Відео дня

Не мовчіть про те, що вас турбує. Відверто поговоріть з партнером і запропонуйте йому разом спробувати знайти спосіб, як зберегти мир в сім'ї. Непорозуміння у подружжя відбувається, коли вони перестають слухати один одного і мало спілкуються. Візьміть за правило обговорювати те, що вам не подобається, і озвучувати свої бажання.

Налаштуйте себе на позитивне спілкування. Виключіть негативні нотки в розмові, діліться мріями і позитивними емоціями. Спочатку може бути складно, особливо якщо стосунки зіпсовані взаємними звинуваченнями та образами, але спробувати варто.Озвучуйте свої думки, інакше партнер навряд чи зможе здогадатися про ваші бажання.

Позитивні зміни

Не потрібно переробляти себе на догоду партнеру. Треба просто проаналізувати свою поведінку і постаратися виключити те, що погіршує сімейні стосунки. У кризі завжди винні двоє, тому обговоріть негативні моменти і виправляйте їх.

Не накопичуйте образи, відмовтеся від докорів з дрібниць, заохочуйте другу половинку, знаходьте ласкаві слова. У сім'ї часто жінка повністю зайнята побутом і мало звертає увагу на чоловіка.Так само глава сім'ї може концентрувати увагу лише на роботі, забувши про свою половинку. Це небезпечна тенденція. Кожному в парі потрібна увага і турбота. Проводьте більше часу разом, дайте один одному відчути, що ви потрібні. Наприклад, запропонуйте другій половинці, яка втомлюється на роботі, вихідні провести у спокійній обстановці удвох.

 Повага і довіра 

Щоб у родині був мир, необхідна взаємна повага. Приймайте близьку людину такою, якою вона є. Її переконання, інтереси і світогляд не повинні викликати негативних емоцій. Без цього побудувати міцні стосунки неможливо. Не потрібно намагатися виправити поведінку дорослої людини і постійно загострювати на ньому увагу. Ставтеся терпиміше один до одного.

Перевірений спосіб, як зберегти стосунки в родині, — довіра. Людині важливо знати, що своєму обранцеві вона може розповісти про будь-які проблеми, що той його зрозуміє, підтримає, допоможе і не стане обговорювати інформацію з іншими людьми.

Не обмежуйте свободу один одного. Шлюб — це відповідальність, але у кожного має бути невеликий особистий простір і захоплення, яким не потрібно перешкоджати.

Відстороненість у стосунках — що робити

За довгі роки шлюбу в будь-якій сім'ї накопичуються побутові проблеми. Рутина і повсякденні турботи псують стосунки. Що робити, якщо чоловік охолов і перестав помічати вашу привабливість? Не потрібно відразу припускати, що почуття пройшли. Можливо, чоловік дуже втомлюється на службі, або його хвилюють серйозні проблеми. Постарайтеся тактовно з'ясувати причину такої поведінки і допомогти чоловікові, якщо він потребує підтримки та участі.

  • Із домогосподині — в королеву

Поширеною помилкою дружин є те, що вони повністю занурюються в побут, перестають дивувати чоловіка ефектним зовнішнім виглядом. Махровий халат, затишні капці і бігуді на голові знищують романтику. Щоб повернути інтерес чоловіка, займіться собою, поверніть чоловікові ту стильну красуню, яку він колись полюбив, здивуйте новим образом.

  • Оточіть її увагою

Для кожної жінки важливі емоції і участь чоловіка, тому змініть ставлення до дружини. Покажіть, що маєте потребу в ній, що вас цікавлять її проблеми і переживання. Оточіть дружину увагою, здивуйте несподіваним подарунком і поговоріть по душах, дайте відчути їй, що кохана і єдина. Будьте чесні один з одним, це допоможе зблизитися і відродити колишні почуття.

  • Цікаві розмови

Закохані пари на перших порах стосунків зазвичай не можуть ніяк наговоритися, їм дуже цікаво проводити час один з одним. А пари зі стажем  іноді і зовсім не розмовляють, крім хіба що обговорення побутових питань. Щоб повернути у стосунки ніжність, потрібно знову стати цікавими співрозмовниками один для одного. Потрібно знову почати говорити один одному компліменти, обговорювати справи разом. Нічого обговорити — сходіть у кіно, театр, потім обміняйтеся думкою про переглянуте.

  • Романтика вирішує

  • Більше ніжності

Людині потрібно вісім обіймів на день для відчуття щастя. Доведено вченими. Якщо ви помітили, що рідше один одного торкаєтеся, обнімаєтеся, тримайтеся за руки — терміново виправляйте ситуацію. Тактильний контакт в парі дуже важливий (незалежно від того, чи буде це просто розслабляючий масаж, безневинний поцілунок у вушко або пристрасний секс).

  •  Загальні хобі

Якщо його ще немає — терміново потрібно завести. Велосипедні прогулянки за місто, відвідування концерту улюбленого виконавця, спа-день для двох, майстер-клас гончарної майстерності. Зараз можна знайти для двох що завгодно, навіть стрибки з парашутом. Головне — робити це разом, і щоб обом було в кайф. Спільні позитивні емоції дуже зближують.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Цивільний шлюб — це сім'я чи стосунки без зобов'язань?

ВІН І ВОНА: як перестати закохуватися «не в тих»?

ВІН І ВОНА: стосунки в режимі онлайн, керівництво до застосування
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up