ВІН І ВОНА. Нерівний шлюб або чи буває кохання другої свіжості?

ВІН І ВОНА. Нерівний шлюб або чи буває кохання другої свіжості?
  • В усьому світі бурхливо зростає кількість «нерівних шлюбів», коли чоловік набагато старший за свою дружину.
  • Про таких партнерів у нашому суспільстві говорять з нотками скептицизму.
  • Але чи такий уже поганий і безперспективний нерівний шлюб?

Уявіть собі, подружжя прожило 20 років, не сварилося, виростило дітей, знайшло нарешті стабільність. Аж ось одного разу за вечерею чоловік каже дружині: «Збери мої речі, я йду». «Як? Куди? Ти з глузду з’їхав?» — «Ні, — відповідає чоловік. — Я покохав іншу. Це рішення остаточне». І вмовляння марні. Хоч навколішках плазуй — він піде. Тому що там, куди він піде, на нього чекає «неземне щастя з чарівною, юною, наївною дівчинкою, яка любить його, як ніхто у світі». Ось із нею й розпочне він друге життя.

Свіжа кров

Втеча чоловіків у нове і молоде життя найчастіше відбувається між 43 і 50 роками. На чому ж базуються стосунки між партнерами із суттєвою різницею у віці?

Відео дня

Чимало зрілих чоловіків шукають собі молодих подруг, керуючись при цьому різними мотивами — одним потрібна лялечка, гарна річ, інших приваблює молодість, третім просто бракує дочки, а четверті безтямно закохуються.

Чим же продиктований такий вчинок? Дехто вважає, що егоїзмом і безвідповідальністю. В основі такого кроку найчастіше — дуже сильний страх. Страх безпомічності, старіння, смерті. З юною чарівницею організм ніби омолоджується і страх пропадає.

Фахівці називають це — «ідентифікуватися з жінкою, молодшою на 20-30 років». Тим паче це саме той вік у чоловіка, коли «біс у ребро». Задивлятися на молоденьких — це ще й спосіб самоствердження. Отож під цей страх швидко підшукується молода жінка. 

Що з приводу цього каже статистика? Виявляється, нині приблизно кожен шостий шлюб в Україні укладається між людьми, різниця у віці яких перевищує 15-20 років.

Тим часом помічено, що найкращий наречений для 20-25-річної дівчини — чоловік за сорок. У такому віці він, як правило, вже досяг становища в суспільстві, успіху в професійній діяльності, має житло і нагромадив сексуальний досвід.

Зазвичай такі шлюби і зв'язки засуджуються. При чому, праведний гнів громадськості падає саме на дівочу голову. Звабила, обібрала й загнала своїм коханням у могилу — на цих трьох китах будуються обвинувачення добропорядних дружин на адресу молодих та ранніх.

Насправді вигоди отримують обоє. Прагнення дівчини вибрати соціально успішного чоловіка зрозуміле й виправдане турботою про себе і нащадка. За все в житті треба платити. У тому числі й за задоволення бути поруч із молодою жінкою. Натомість зрілий чоловік отримує стільки гормонів, що молодому й не снилося. Саме тому сиві женихи мають такий гарний і молодий вигляд. 

Головні «козирі»

Крім матеріального блага, що ще отримує дівчина від старшого чоловіка?

Батьківська увага. Трапляється, що дівчинка росте без батька або з якихось причин рідко його бачить, недоотримуючи любов і ласку. Намагаючись побудувати стосунки у дорослому віці, вона підсвідомо шукає людину, яка змогла б компенсувати все це. 

Почуття захищеності. Жінка, незалежно від статусу і характеру, в якийсь момент хоче відчути себе слабкою, повністю довірившись чоловікові у багатьох питаннях і рішеннях. Молоді хлопці часто легковажні і несамостійні, а чоловіки старші можуть забезпечити необхідну безпеку. 

Перспективність. Не секрет, що деяких жінок приваблюють зрілі чоловіки саме з матеріальної точки зору. Якщо це жінка, наприклад, 30 років, старший її чоловік зазвичай вже має хорошу роботу, займає непогану посаду і здатний забезпечити сім'ю. Звичайно, не варто рівняти всіх представників сильної статі під ідеал, але такі випадки зовсім не поодинокі.

Мудрість. Це один з головних плюсів. Чоловіки у віці більш терплячі і досвідчені. Вони впевнено несуть відповідальність не тільки за себе, але й за партнера, а також прийняття рішення. До того ж, представники сильної половини людства, які відчувають любов до жінок молодших за себе, готові допомагати ділом і порадами в будь-яких сферах життя — починаючи від кар'єри, закінчуючи веденням домашнього господарства. 

Вірність. Здобувши другу половинку, таким чоловікам вже не потрібно доводити оточуючим, що вони ще повні сил і тримаються «на коні». Достатньо поглянути на молоду обраницю, і все відразу стане зрозуміло. Тому зради в цьому випадку справа досить рідкісна. 

Міцний шлюб. Статистика свідчить, що кількість розлучень пар, в яких обоє приблизно однакового віку, набагато більша, ніж тих, в яких чоловік старший за свою обраницю. Ідеальна різниця —10 років. Обранець в цьому віці вже спокійніший і розважливо ставиться до примх другої половинки, і намагається вирішити проблеми й конфлікти не гучними сварками, а поступками та компромісами.

Криза середнього віку й відчуття життя, що минає, змушує шукати партнера набагато молодшого за себе, спонукає до змін заради змін, до яскравих вражень та необдуманих вчинків. Старіючі чоловіки доводять оточенню і собі, що вони ще «молодці», штучно намагаючись продовжити молодість.

Зірковий мезальянс

Віктор Павлік і Катерини Реп'яхова

У червні 2019 року ЗМІ облетіла новина, що 53-річний український співак Віктор Павлік пішов від дружини до 25-річної коханки Катерини Реп'яхової. Дівчина багато років була фанаткою Павліка й уявити не могла, що у них будуть любовні стосунки. Катерина — концертний директор Віктора. Пара зустрічалася понад чотири роки, одружилися 29 травня 2020-го. Зараз Павлік і Реп'яхова чекають на дитину.

Ольга Полякова і Вадим

Чоловік Ольги Полякової Вадим теж під час їхнього знайомства був одруженим. Пара довго не зволікала, вони швидко побралися і народили двох доньок, Машу і Алісу. Бізнесмен допоміг зробити Поляковій успішну кар'єру. Вадим старший за свою 42-річну зіркову дружину на 15 років.

Катерина Осадча і Юрій Горбунов

Найвідоміша історія кохання на «Голосі країни», звісно, належить ведучим шоу — Катерині Осадчій та Юрію Горбунову. Їх почуття зародилися під час зйомок  дитячої версії шоу, хоча до цього зірки були знайомі понад 10 років. До роману з ведучою «Світського життя», Горбунов був багато років одруженим із значно старшою за себе жінкою Людмилою. Зараз 50-річний шоумен має на 13 років молодшу за себе дружину Осадчу і маленького сина Івана. Не завадило зірковому коханню ні вік, ані зріст — Катерина вища за Юрія на 12 сантиметрів.

«Щасливим може бути й нерівний шлюб»

Наталія Тернова, психолог:

— Крім вищезгаданих плюсів, безумовно, є і проблеми, більшою мірою властиві нерівним шлюбам. Серйозною перешкодою до гармонійного шлюбу може, приміром, стати різниця у життєвому ритмі, бажання по-різному проводити дозвілля. У той час, як молодший хоче добитися кар’єрних успіхів, старший мріє «під старість» насолодитися сімейним затишком. Один рветься мандрувати, досхочу поблукати по виставках і театрах, більше бувати в компаніях, а другий уже своє «відходив і від’їздив». Буває, що з часом молодій дівчині набридає старий, ревнивий чоловік без потенції, і вона починає заглядати на молодих хлопців. Буває й таке, що колись юній дружині раптом виповнилося 30 років, і чоловік у віці знов починає шукати молоденьку.

Заради справедливості зазначу, що різниця в темпераментах і схильностях аж ніяк не рідше спостерігається в подружніх парах однолітків або «майже однолітків»: екстраверт/інтроверт, флегматик/холерик, сова/жайворонок — ці відмінності бувають значно серйознішими, ніж різниця в десяток і більше років.

Щасливим будь-який шлюб (і нерівний теж) може зробити самовдосконалення, прагнення оточувати любов’ю й турботою свого партнера, вміння жити «тут і зараз», насолоджуючись кожною хвилиною, не думаючи про майбутнє, не рефлексувати з приводу й без, не заморочуючись думкою оточення. У стосунках з коханими важливо цінувати те, що поєднує, а не перейматися тим, що роз’єднує.

 

Читайте також:

Шалений секс не в ліжку. ТОП незвичайних та екстремальних місць для кохання

Двічі в одну річку: чому ми повертаємося до колишніх?

Секс на першому побаченні: початок стосунків чи їх завершення?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • christina vorce

    Переїзд майже зруйнував мій шлюб. Я одружена більше чотирьох років, але через роботу мого чоловіка він переїхав до іншого штату за короткий час, поки його поведінка змінилася по відношенню до мене, він почав зраджувати мені з іншою жінкою. Я не знав, що він під впливом любовних чар. Одного вірного дня я зустрів в Інтернеті священика Джага, який допомагає іншим, у яких були такі самі проблеми, і я вирішив зв’язатися з ним. ось як мені допомогли. мій шлюб відновлено, я радий, що зв’язався з ним. Ви можете зв’язатися з ним. {[email protected]} .потрібна справжня любов, щоб виділитися серед своєї родини

  • Kseniya Omelnik

    Чи я це справа хто з ким живе? 😊
  • Nataly July

    не все так однозначно. А років через 30-40 вже немолода дружина стає йому   нянькою, Бо в бувшого бравого чоловіка, діабет, простатит, деменція чи Альцгеймер та мало ще чого
  • Аліна Вінниця

    вважаю,що це з одного боку- сєдіна в бораду ,бєс в рєбро,а з іншої- якась матеріальна вигода- гроші,будинок,машина.А кінці- ревність.

keyboard_arrow_up