«Зубри» двічі перемогли лідера БК «Житомир»

«Зубри» двічі перемогли лідера БК «Житомир»
Юрій Шкондя (ліворуч) прораховує різні варіанти розвитку атаки

Триває чемпіонат України з баскетболу серед чоловічих команд першої ліги. У ньому беруть участь «Вінницькі зубри». Цими вихідними підопічні граючого тренера Миколи Здирки приймали лідера групи – БК «Житомир». Ігри проходили у спорткомплексі Вінницького національного медичного університету. Це були останні поєдинки «Зубрів» у 2018 році.

Серія очних поразок

Матчі в Житомирі в цьому сезоні завершилися двома мінімальними поразками вінницьких баскетболістів (із відставанням у одне і чотири очки). А минулого сезону «Вінницькі зубри» програли всі поєдинки житомирянам. Тож було саме час взяти реванш!

Микола Здирка сказав, що його клуб минулого сезону чотири рази поступився БК «Житомир» через тотальний нефарт. 

– В цьому сезоні ми також двічі програли житомирянам, маючи перевагу в рахунку по ходу гри. Тому домашні матчі є дуже принциповими: прагнемо перервати невдалу очну серію, – сказав Микола Здирка.

Відео дня

Ігри викликали неабиякий інтерес у вінницьких вболівальників. Прихильники спорту бурхливо аплодували після кожної вдалої ігрової дії «Зубрів». І водночас починали галасувати і дудіти під час атак гостей, таким чином їм заважаючи.

Першу гру вінничани виграли досить впевнено – 102:75.

Наступного дня гравці БК «Житомир» дали господарям майданчика справжній бій. Боротьба за м’яч велася навіть тоді, коли баскетболісти падали на паркет – ніхто не хотів поступатися! Але вінничани все ж впевнено контролювали гру, маючи перевагу у понад десять очок після кожної чверті. І в підсумку перемогли – 79:67!

Таким чином наша команда наздогнала БК «Житомир» за втраченими очками. Щоб вийти на перше місце в групі, «Зубрам» необхідно здобути дві перемоги у пропущених матчах проти білоцерківських баскетболістів, що посідають передостаннє місце в турнірній таблиці. Ці матчі відбудуться у лютому.

Якщо команду Білої Церкви двічі перемогти, вінничани навіть вийдуть у лідери. Бо мають кращу різницю набраних і пропущених очок в очних матчах з БК «Житомир».          

Глядачі задоволені

Колишній баскетболіст Олег Коваль отримав чимало задоволення, перебуваючи на трибунах.

– Я грав у баскетбол у вищій лізі за місцевий «Алмаз». Тому можу оцінити потенціал «Зубрів». Грою нашої команди задоволений в обох матчах, за якими спостерігав. Вважаю, що наш клуб може гідно виступати не лише у першій лізі, але й у вищій, – каже Олег Коваль. – Було б відповідне фінансування. Тоді й можна буде дещо в кадровому плані підсилити колектив.

Водночас вболівальники вчергове нагадують владі, що нашому місту бракує сучасної зали для ігрових видів спорту.

– Спорткомплекс медуніверситету вміщує замало глядачів. Це явно недостатньо для виступів професійних команд з баскетболу і волейболу, – каже Олег Коваль.

Найкращий снайпер

Найкращим снайпером нашої команди в принципових поєдинках проти житомирян виявився 23-річний Юрій Шкондя. В суботній грі він набрав солідні 35 очок, в недільній – 18, що також є кращим показником серед «зубрів». 

Корінний вінничанин Юрій Шкондя за «Зубрів» грає другий сезон. Раніше виступав за суперлігову команду «Волиньбаскет» (Луцьк) – до її розпаду.

– Дуже хотілося взяти реванш у житомирян. Для цього ми готові були витратити всі свої сили. І зробили це! Я не слідкував, скільки очок набирав. Головне, що команда перемогла, – каже Юрій Шкондя.

За словами баскетболіста, в матчах із житомирянами йому вдавалися влучні кидки. Інакше Юрій не став би зловживати пострілами у кільце, а віддавав би паси. Розумна думка спортсмена, який в юності успішно займався шахами.   

Окрім Юрія Шконді, у нашій команді виступає низка баскетболістів із досвідом виступів на професійному рівні. Це Августин Козанчук (грав у альтернативній суперлізі України, тобто Приват-лізі), а також спортсмени, які грали у вищій лізі за «Зубрів» років вісім тому (перед зняттям із чемпіонату України): Микола Здирка, Денис Яцик, Олександр Главатчук, Євгеній Бондаренко.

– Ці гравці значно старше за мене, із великим досвідом. Але ми, молодь, повільніше втомлюємося і можемо більше часу з користю проводити на майданчику. Тому матчі проти БК «Житомир» я грав майже без замін, – розповів Юрій Шкондя.

Медалі як мінімум

Микола Здирка повідомив щодо подальших планів команди. «Зубри» прагнуть виграти решту вісім матчів (чотири тури) у групі, включаючи пропущені. Це автоматично дасть можливість завершити етап на чільному місці. У нашій групі виступають шість клубів. А загалом у першій лізі чемпіонату України грають 26 команд.

– Збираємося завершити груповий етап на горі турнірної таблиці. «Зубри» двічі програли в Житомирі випадково. Це єдині наші поразки в сезоні. В інших десяти матчах ми перемогли, – каже Микола Здирка.

Після подолання першого етапу по чотири кращі команди з кожної групи виходять до наступного раунду.  

– Бажано зайняти місце в групі якомога вище. Тоді в наступному етапі дістануться більш слабкі суперники. Мета на сезон – здобути як мінімум медалі. А також поборотися за вихід до вищої ліги, – додав граючий тренер.

 

 

 

 

 

          

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up