Започатковану Асоціацію футзалу Вінницької області очолив колишній професіональний гравець Юрій Максименко

Започатковану Асоціацію футзалу Вінницької області очолив колишній професіональний гравець Юрій Максименко
  • Під час розширеного засідання виконкому Вінницької обласної Асоціації футболу (ВОАФ) стало відомо про утворення ще однієї спортивної громадської спілки.
  • Це Асоціація футзалу Вінницької області. Її очолив колишній професіональний гравець Юрій Максименко.     

40-річний Юрій Максименко раніше успішно виступав за тернопільську “Ниву”, чернігівську “Десну” та інші відомі українські клуби. Також грав у Суперлізі Узбекистану і Прем’єр-лізі Азербайджану. Очолювана  Юрієм Максименком Асоціація футзалу Вінницької області вже прийнята у тимчасові члени ВОАФ.

Натомість членство у ВОАФ обласної Асоціації міні-футболу (футзалу) призупинено до можливого рішення Спортивного арбітражного суду у Лозанні (Швейцарія), якщо там отримають звернення. Справа у порушеннях з боку обласної Асоціації міні-футболу (футзалу) статутних і регламентних документів. Їх визнали контрольно-дисциплінарний, а згодом і апеляційний комітет Української асоціації футболу. В першу чергу йшла мова про масові порушення під час реєстрації футболістів.

Відео дня

Засідання розширеного виконкому вів голова обласної Асоціації футболу Ігор Гатауллін. Були присутні не лише футбольні функціонери із Вінниці і районів, але й місцеві спортивні керівники. Приміром,  начальник обласного управління спорту і рухової активності Сергій Чернявський, голова територіальної організації «Колос» Сергій Татусяк і начальник обласного відділу Комітету фізичного виховання та спорту Міносвіти Геннадій Бочарьов. Деякі члени виходили на зв'язок і голосували по «Скайпу». Приміром, екс-спортивний директор ФК «Нива» Михайло Куниця в цей час перебував у США. Всі рішення приймалися одноголосно, без серйозних заперечень.

Стало відомо, що збірна Вінниччини цього року прийматиме участь в Кубку регіонів Президента України. Її очолить головний тренер провідного клубу нашого міста «ЯСКО» Ярослав Скоромний, а допоможуть йому представники ФК «Орлівка». В збірній виступатимуть футболісти 19-40 років без досвіду у професіональному футболі.        

Тренер ФК «Нива» Олег Остапенко розповів про підготовку до чемпіонату України (друга ліга), а спортивний директор ВОАФ Ігор Павленко – про припинення обласних змагань і можливе їхнє проведення у новому сезоні.

Особливу увагу звернули на гуманітарні питання. Йшлося про розподіл 450 м’ячів серед членів ВОАФ, а також серед учасників благодійних матчів на підтримку ЗСУ. ВОАФ вже надала благодійну допомогу на суму понад 300 тисяч гривень науково-дослідному інституту реабілітації осіб з інвалідністю, де лікують поранених армійців. А взагалі координаційний штаб обласної Асоціації футболу під час війни посприяв у вирішенні багатьох проблем у Вінниці та районах. Приміром, допоміг під час евакуації до Вінниці жіночих футбольних команд «Восход» (Херсон) і «Маріуполь», гравцям національної збірної України з футзалу та членам їхніх родин.      

                                 

Читайте також:

Професіональний ФК «Нива» буде збережений на футбольній мапі України

Олімпійський день відзначили веселими естафетами і конкурсами знавців спорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up