Олімпійський день відзначили веселими естафетами і конкурсами знавців спорту

Олімпійський день відзначили веселими естафетами і конкурсами знавців спорту
  • Міжнародний Олімпійський день відзначили у спорткомплексі обласної комплексної ДЮСШ, що на Старому місті.
  • З цієї нагоди там провели різноманітні спортивні естафети і конкурс знавців олімпійського спорту.

Організувало захід відділення НОК України у Вінницькій області. А безпосереднього його проводили учасник Олімпійських ігор із легкої атлетики заступник директора обласної комплексної ДЮСШ Андрій Ковенко і директор цього позашкільного навчального закладу Володимир Александренко.

Учасниками спортивного свята стали вихованці молодшої групи відділення бадмінтону обласної комплексної ДЮСШ.

Відео дня

—Їхній тренер Юрій Галицький нині захищає Батьківщину у лавах ЗСУ, тому із ними тимчасово займаюся я. Наразі бадмінтоном  у нас безкоштовно займаються 43 дитини. Ми розбили їх на старшу і молодшу групи. В молодшій групі більше ходить дівчат, в старшій  — навпаки. Серед них є і переселенці з Київщини і Маріуполя,  — розповів Володимир Александренко.   

Дітей ознайомили із основами Олімпійського руху, розповіли про Олімпіади і відомих українських спортсменів. Після участі в естафетах і конкурсах юні бадмінтоністи отримали футболки, фляги та сувеніри відділення НОК України у Вінницькій області.      

—Мені сьогодні найбільше сподобалися веселі естафети. Щодо бадмінтону, то я займаюся ним майже рік, вже маю кілька нагород. Цей вид спорту мені найбільше до вподоби, — розповіла 14-річна Анастасія Слободяник. 

За словами Андрія Ковенка, у спорткомплексі обласної ДЮСШ діти залюбки тренуються навіть за сильної літньої спеки, адже тут діє потужна система кондиціювання.

 —Маємо велику наповненість груп у Вінниці. Серед учнів не бракує вимушених переселенців.   Деякі тренери працюють і в районах, — повідомив Андрій Ковенко.

          

У обласній комплексній ДЮСШ загалом 10 відділень. Окрім бадмінтону, юнаки і дівчата мають можливість займатися велоспортом, художньою і естетичною гімнастикою та шістьма видами єдиноборств – боксом, самбо, дзюдо, греко-римською боротьбою, карате і кікбоксингом (ISKA). Також частину спорткомплексу обласної КДЮСШ віддали «Інваспорту», де спортом займаються вінничани з особливими потребами.    

     

Читайте також:

Боксери спортшколи «Вінниця» готуються до чемпіонатів світу і Європи

Меморіал Олексія Бутовського виграв наймолодший. Вразив 5-річний шахіст Артем Кучер

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up