Боксери спортшколи «Вінниця» готуються до чемпіонатів світу і Європи

Боксери спортшколи «Вінниця» готуються до чемпіонатів світу і Європи
Дворазовий чемпіон Європи з боксу Олександр Яровий
  • У квітні міська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа (МКДЮСШ) «Вінниця» відзначила 22 роки із дня свого заснування. Її першим директором був Микола Дроздов.
  • Його наступником став інший фахівець боксу Юрій Будяк, який й зараз очолює цей позашкільний навчальний заклад.
  • Він розповів, як працює спортшкола в умовах війни.

Нагадаємо, тренування у МКДЮСШ «Вінниця», як і у інших міських спортивних школах — безкоштовні.

— Всі тренери працюють, ніхто не виїхав за межі міста. Маємо три відділення: боксу, греко-римської боротьби і кульової стрільби. Юні боксери тренуються в залах по вул. Гладкова, 3 (СК «Богатир», район олієжиркомбінату), вул. Янгеля, 33 (СК «Золота рукавичка»), Замостянська, 16 (Центральний міський стадіон), вул. Шепеля, 23 (СК «Здоров’я») і у школах № 10 і № 24. Борці греко-римського стилю займаються в залах по вул. Антонова, 46 (СК «Олімпієць», Тяжилів),  Замостянська, 16 (Центральний міський стадіон) і Юності, 8 (технолого-промисловий коледж ВНАУ). Стрільці — в школі № 22 і Палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної, — розповів він.

Відео дня

Зрозуміло, частина вихованців через війну виїхала за кордон, тому деякі групи довелося об’єднати.  

— Відбуваються спільні тренування із боротьби і боксу. Спільні тренування ми проводили влітку завжди. Таким чином юні спортсмени мають можливість переймати досвід у старших. Це для них гарна мотивація, — продовжує Юрій Будяк.  

За словами директора, чимало випускників МКДЮСШ «Вінниця» нині служать в силових структурах і перебувають на передовій. Водночас до МКДЮСШ «Вінниця» без проблем приймають вимушених переселенців. Вони переважно цікавляться кульовою стрільбою, хоча деякі йдуть у боротьбу чи бокс.

Провідні вихованці спортивної школи «Вінниця» успішно виступають на міжнародних змаганнях за кордоном.

 — Наш вихованець, дворазовий чемпіон Європи Олександр Яровий наразі готується до чемпіонату світу серед молоді, а Артем Марчук – на чемпіонат Європи серед юніорів. Обидва є боксерами клубу «Золота рукавичка», — повідомив Юрій Будяк.   

Серед інших планів адміністрації МКДЮСШ «Вінниця» — проводити цікаві матчеві зустрічі з боксерами з інших міст. Приміром, нещодавно у Вінниці пройшли спаринги проти боксерів із Херсону, вимушених переселенців. 

 

 Читайте також:

Меморіал Олексія Бутовського виграв наймолодший. Вразив 5-річний шахіст Артем Кучер

Тренер чемпіонів Європи із Херсону відкриватиме у Вінниці клуб бразильського джиу-джитсу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up