Професіональний ФК «Нива» буде збережений на футбольній мапі України

Професіональний ФК «Нива» буде збережений на футбольній мапі України
  • Керівництво клубу «Нива» ухвалило рішення залишити вінницьку команду у професіональному спорті.
  • Про це 24 червня під час розширеного виконкому обласної Асоціації футболу повідомив тренер нивівців Олег Остапенко.

Йшлося про те, що поки що невідомий формат проведення футбольних баталій у чемпіонаті України з футболу (друга ліга). Також ще буде вирішуватися, чи допускатимуть на стадіони глядачів.      

— Перед початком нового сезону ми проводимо багато підготовчої роботи. Розраховуємо на сприяння міської та обласної рад, які пообіцяли підтримку команд ФК «Нива» . За допомоги фахівців обласної Асоціацією футболу проводимо теоретичні заняття із правил гри. Адже вони регулярно змінюються і потребують кваліфікованого роз’яснення, — сказав Олег Остапенко.

Відео дня

Тренер нагадав, що клуб «Нива» має власний автобус, ігрову форму, футбольний інвентар для тренувань тощо. Тобто необхідне для підготовки до чемпіонату України. Укомплектовано і адміністративно-тренерський штаб «Ниви». Там наразі працюють чотири тренери (Олег Остапенко, Олександр Горяїнов, Петро Анісім і тренер із фізпідготовки Олена Колос), адміністратор Геннадій Трофименко і два лікарі.      

За словами Олега Остапенка, поки що на контракті в «Ниві» гравців немає. Але аналогічні проблеми під час війни існують і у більшості інших професіональних клубів України. А деякі із них, на жаль, під час війни вже зникли або на межі зникнення.    

Наразі тренерський штаб «Ниви» проводить перегляд молодих футболістів, кандидатів до команди. Наставники вже передивилися гру близько 50 футболістів, провели шість контрольних матчів. А з першого липня планують розпочати повноцінний тренувальний збір.

— Наразі тренуємося на стадіоні технічного університету. Поки переважно це хлопці 2005-2006 р.н. На них буде зроблена ставка в чемпіонаті України з футболу (друга ліга). Дуже сподіваємося, що він розпочнеться. Скоріше за все, в новому сезоні переважно за «Ниву» гратимуть молоді хлопці. Тому на високий результат складно буде розраховувати, — інформує тренер.

Водночас тренерський штаб розглядає й варіант підсилення команди досвідченими футболістами.

 — Зараз із «Нивою» тренується Іван Петрук. Хочемо долучити Олександра Борячука та деяких інших гравців із досвідом у професіональному футболі. У перспективі прагнемо зробити кістяк оновленої команди із досвідчених гравців, — додав Олег Остапенко.     

Читайте також:

Олімпійський день відзначили веселими естафетами і конкурсами знавців спорту

Меморіал Олексія Бутовського виграв наймолодший. Вразив 5-річний шахіст Артем Кучер            

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up