За крок до відкриття. На Замості завершили реконструкцію спорткомплексу «Аква-Він»

За крок до відкриття. На Замості завершили реконструкцію спорткомплексу «Аква-Він»
  • Три роки тривала реконструкція спорткомплексу «СКА», що на Янгеля. Приміщення повністю оновили та назвали «Аква-Він».
  • Нині всі ремонтні роботи повністю завершені. Об'єкт почали вводити в експлуатацію.

Запустили офіційний процес введення в експлуатацію муніципального спорткомплексу «Аква-Він», що на вулиці Академіка Янгеля. Незабаром вихованці спортшкіл проведуть перші тренування на базі оновленого комплексу. Про це у фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Спеціалісти провели пусконалагоджувальні роботи, необхідні для надійного і безпечного запуску систем та обладнання. Завершили фільтрування води в басейні. Навели лад у приміщеннях та на прилеглій території», – каже Сергій Моргунов. — Відродження комплексу — найбільший інфраструктурний проєкт міста у галузі спорту. Тут буде єдиний у Вінниці басейн з вишками для стрибків у воду. На базі оновленого спорткомплексу зможуть проводити змагання з плавання та ігрових видів спорту. Тут є зал для боротьби, а також гімнастичний, атлетичний та ігровий зали, глядацькі балкони».

Зазначимо, що спорткомплекс повністю інклюзивний. Має пандуси, ліфти та підіймач у басейні.

Відео дня

До речі, вихованці міських спортивних шкіл користуватимуться базою безкоштовно.

Дивіться на фото, як виглядає заклад після реконструкції:

За повідомленням сайту «Вінницькій Арена», відкриття спорткомплексу «Аква-Він» запланували на сьоме грудня. Початок — о 11.30. 

Що ще буде у спорткомплексі та навколо нього

На першому поверсі будівлі буде діяти атлетичний зал, влаштують зал для боротьби, зону очікування та рецепцію.

Ще один зал — одразу для гандболу, футзалу, волейболу і баскетболу — діятиме на другому поверсі споруди. Там же розташований басейн, розмірами 25 на 14 метрів.

Третій поверх спорткомплексу передбачений під трибуни і технічні приміщення. А ще особливість нового об’єкта в тому, що він буде повністю інклюзивним. 

Головний інженер проекту Дмитро Яблоков говорить, що для людей на візках є окремий ліфт-підйомник. Також діятиме платформа-підйомник, щоб люди змогли відвідувати басейн.

— Діятимуть вбиральні, якими зможуть користуватися люди з інвалідністю. А усі двері мають таку ширину і пороги, щоб в них без проблем можна було заїхати на візку, — говорить Яблоков.

Розповіли і про новий благоустрій території навколо «Аква-Віну».

— Будуть висаджені квіти, газони, наразі займаються укладанням плитки для тротуарів. Ще облаштуємо кілька зручних лавочок. Висадка нових дерев не передбачена, але ми зберігаємо наявні насадження, — сказав заступник директора департаменту капітального будівництва Олександр Іваніца.

Яка ціна реконструкції

У вінницькій мерії зазначають, що кошторисна вартість реконструкції «СКА» — 81,6 мільйона гривень. З цієї суми вже витратили понад 68 мільйонів.

— З міського бюджету на реконструкцію виділили майже 50 млн грн. Решта коштів — це субвенція з державного бюджету та Держфонду регіонального розвитку, — говорив директор департаменту капітального будівництва Ігор Откидач.

Спорткомплекс планують передати на баланс міської спортивної школи №3, розказав голова комітету по фізкультурі та спорту міськради Сергій Краєвський.

— Об'єкт діятиме і для інших відвідувачів за певну плату. Тарифи ще не затверджені, але очікуємо, що вони будуть меншими, ніж в «Авангарді» та «Маяку», — повідомив Краєвський.

Проекту рішення про тарифи на сайті міської ради, станом на 4 листопада, немає. Вочевидь, їх прийматимуть після того, як споруду введуть в експлуатацію і передадуть на баланс спортшколи.

Детальніше у матеріалі: Як за три роки і понад 68 мільйонів перебудували «СКА». Фото спорткомплексу, що незабаром відкриють.

 

Читайте також:

Новий штам коронавірусу «Омікрон» стрімко шириться світом. Чи загрожує він Україні

Посилили карантин для невакцинованих. Які зміни внесли та коли вони почнуть діяти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Андрей Рой

    График работы не очень
  • Андрей Рой

    Только графте работы не очень.
  • Руслан Зборовский

    Все супер! Але дійсно, чому не облаштувати адекватну парковку замість лівих трьох клумб?!

    Руслан Зборовский reply Руслан Зборовский

    Руслана Кравченко ок

    Руслана Кравченко reply Руслан Зборовский

    Руслан Зборовский якщо ти голодуєш, можу купити їжу дня нещасного, можливо як наїсишся пішки зможеш йти😏

    Руслан Зборовский reply Руслан Зборовский

    Руслана Кравченко  «розумна», жарь собі тихенько картоплю. «Лівих» малось на увазі недолугих. До чого тут ходи ногами, якщо йдеться про відсутність парковки.

    Руслана Кравченко reply Руслан Зборовский

    Руслан Зборовский лівий ти, тому ходи ногами. Це дууже корисно спортсменам😏
  • Солодкі Радощі Вінниця

    Супер! Чекаємо на відкриття спортивної секції зі стрибків у воду!!!

keyboard_arrow_up