Новий штам коронавірусу «Омікрон» стрімко шириться світом. Чи загрожує він Україні

Новий штам коронавірусу «Омікрон» стрімко шириться світом. Чи загрожує він Україні
  • Новий штам коронавірусу був виявлений на півдні Африки. Йому присвоїли ім'я «Омікрон».
  • «Новачок» небезпечніший за «Дельту» швидко шириться світом та має велику кількість мутацій.
  • Перші випадки зараження «Омікроном» вже виявили в Гонконгу, Ізраїлі, Австралії та низці країн Європи. Всі ці випадки є привізними.

Перший відомий підтверджений випадок інфікування новим штамом зафіксували 9 листопада у південній Африці. Офіційно про нього повідомили 24 листопада, а уже 26 листопада мутований штам отримав ім'я «Омікрон».

У ВООЗ відзначають, що «Омікрон» недостатньо вивчений, і поки рано робити висновки. Нині науковці з’ясовують, як новий штам коронавірусу реагує на вакцини. Відомо, що він має більшу кількість мутацій за штам «Дельта», який поки що домінує у світі.

Відзначимо, що низка країн вже ввели обмеження на авіарейси з ПАР, де виявили «Омікрон». А Ізраїль з 00.00 28 листопада закрив кордони для іноземців. Обмеження триватимуть два тижні.

Відео дня

Чим небезпечний цей штам? По-перше, він швидко поширюється. Його виявили у різних куточках світу. За три дні зареєстрували 2828 випадків захворювання.

По-друге, «Омікрон» об'єднав у собі мутації чотирьох попередньо виявлених штамів. Він не вивчений. ПЛР-тести його визначають, але необхідне геномне секвенування.

Чи є «Омікрон» в Україні? Офіційно підтверджених випадків немає. Однак, якщо він уже є в Європі, може дійти і до нас.

Як вберегтися та що робити? «Омікрон» це все ж коронавірус. Варто продовжувати дотримуватися протиепідемічних заходів: обмежити коло спілкування, тримати дистанцію, носити маски та часто мити руки. Не забуваємо і про вакцинацію.

 

Читайте також:

COVID-19 в Україні та світі: скільки хворих станом на 29 листопада

«Вовина тисяча» за вакцинацію. У мережі почали розводити людей

Де у Вінниці можна вакцинуватися від COVID-19. Адреси та графік роботи центрів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Galina Panasiuk

    Якщо пристрелити як бешених псів пару власників вакцинофабрик, то вірус точно щезне,  бо його колотять у пробірках ті падли, що потім нам навязують свої тести і вакцини!!! Вірус ще не вивчили, а вже нам розказують, що вакцина і від нього помічна! А все чому!? Тому що ці суки той вірус і роблять!!!
  • Людмила Николаевна Онофрійчук

    Який ще ,,штамп новий",кругом встановлюють ялинки ,гульки в парку,а відбудуть всі святки тоді зроблять штамп і червону зону! Придурки!

    Ols Kat reply Людмила Николаевна Онофрійчук

    спочатку попиляють бюджет на ялинках, потiм на вакцинах, нiчого нового
  • Александр Кашпрук

    Напевно треба ще три рази вколотися???
  • Електрик Вінниця

    Доки цi пiдари будуть штампувати в цих новинах за бабло доти нам не дадуть жити. Сподiваюсь прийде час коли вас заколят всiма факцинами до ярких агiтуэте

keyboard_arrow_up