Вінницькі борці Важа Даіаурі та Ірина Гребенчук привезли нагороди із Кубку Європи з сумо

Вінницькі борці Важа Даіаурі та Ірина Гребенчук привезли нагороди із Кубку Європи з сумо
  • Кубок Європи з сумо проходив у м. Седльце (Польща). За комплекти нагород змагались спортсмени із п’яти країн світу: Польща, Таджикистан, Угорщина, Грузія та Україна. Вінницьку школу сумо на Кубку представили вихованці міської дитячо-юнацької спортивної школи №5 Важа Даіаурі та Ірина Гребенюк.

Про це повідомляє вінницька міська рада.

Важа Даіаурі здобув золоту медаль у ваговій категорії до 115 кг та здійснив переможний дубль, завоювавши друге «золото» в командних змаганнях. А в абсолютній ваговій категорії виборов «срібло».

 

Відео дня

На рахунку Ірини Гребенчук — бронзова медаль у ваговій категорії до 73 кг.

«Сьогодні як ніколи спортивна спільнота виборює нагороди! Спасибі вам за те, що наш прапор піднімається на міжнародній арені. Це і є прояви справжнього патріотизму. У єдності наша сила», — наголосив голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський.

Вінницькі сумоїсти мають чималі досягнення на міжнародних змаганнях. Так вісімнадцятирічна Ірина Гребенчук цьогоріч виборола бронзову медаль на Чемпіонаті Європи з сумо серед дорослих у ваговій категорії до 73 кг. Також завоювала «золото» в абсолютній ваговій категорії відкритого чемпіонату Польщі з сумо серед юніорів до 18 років.

Важа Даіаурі у свої двадцять три є багаторазовим чемпіоном та призером, володарем кубків України та Європи серед дорослих та молоді з сумо. Серед його цьогорічних здобутків - «золото» на Всесвітніх іграх із неолімпійських видів спорту (США), а ще «золото» Чемпіонату Європи (Польща), де вінничанина визнали кращим борцем змагань та вручили Кубок. За спортивні досягнення Важа Даіаурі також нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

 

Читайте також:

Новачок вінницької «Ниви» Артур Орнат після перемоги України збирається повернутися у Крим

Вінничанин Руслан Кожакін став абсолютним чемпіоном України з важкої атлетики серед чоловіків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Мазур

    Молодці Вінничани

keyboard_arrow_up