Новачок вінницької «Ниви» Артур Орнат після перемоги України збирається повернутися у Крим

Новачок вінницької «Ниви» Артур Орнат після перемоги України збирається повернутися у Крим
  • Новачок вінничан Артур Орнат у футбольному матчі «Ниви» проти одеської «Реал Фарми» (0:0) вдало вийшов на заміну і певним чином підсилив гру в атаці.
  • Цікаво, що перед цим центральний півзахисник навіть жодного разу не тренувався разом із нашою командою.

Артур Орнат — вихованець юнацької академії КОЛІФКС (Костопіль) та «Барси» (Суми), де і розпочинав свої виступи у ДЮФЛ України (26 ігор, один гол). Виступав в аматорських командах: «Барса» (Суми) — чемпіонат Сумської області, «Корміл» (Давидів) і «Юність» (Гійче) — чемпіонат Львівської області. Після чого грав у польській аматорській команді «Космос» (Новотанець).

Перед стартом сезону 2020/2021 років став гравцем професіонального друголігового клубу «Карпати» (Галич). Вже у березні наступного року підписав контракт з футбольним клубом «Буковина» (Чернівці). За чернівецький клуб виступав до завершення того ж року та провів 40 офіційних матчів в усіх турнірах, у яких забив п’ять голів. Із серпня 2022 року знову був заявлений за буковинську команду, за яку провів одну офіційну гру. А вже наступного місяця відправився у розташування вінницького клубу «Нива».

Відео дня

Після приходу Росії залишив Крим

23-річний Артур Орнат розповів про себе:

— Я народився у Джанкої (Крим). Саме там починав свою футбольну кар’єру. Коли у Крим прийшла Росія, я переїхав до Львова. Там же грав спочатку у чемпіонаті області. Згодом потрапив до «Карпат» (Галич), які виступали у Другій лізі.

За «Карпати» Артур грав мало. Тому він перейшов до чернівецької «Буковини». В її складі провів 40 ігор і забив п’ять м’ячів. Грав у основі буковинської команди. Пішов із «Буковини», бо не знайшов спільної мови із новим тренером. 

Із корабля на бал

Артур Орнат одразу, без жодного спільного тренування, вийшов за «Ниву» на поле проти «Реал Фарми».

— Мені сказали готуватися до цього матчу. Тренери попередили, що можу вийти на поле, аби допомогти команді. Так і вийшло, вони надали шанс проявити себе. В матчі з одеситами я був націлений саме на атаку. Адже «Ниві» був потрібен позитивний результат. Два очки у трьох турах — це небагато, — наголосив він.  

На думку Артура Орната, нічия проти «Реал Фарми» — це негативний результат.

— Треба намагатися перемагати у кожному матчі. Нинішні втрати очок зрозумілі. «Нива» ще не повністю зігралася, на це потрібен певний час, — пояснив він.   

Артуру Орнату дуже подобається Вінниця. Він  намагатиметься плідно готуватися, аби радувати вболівальників своєю грою. Водночас має бажання повернутися до Криму. Але лише тоді, коли туди повернеться українська влада!  
 

Читайте також:

Вимушений переселенець із Херсону почав розвивати на Вінниччині панкратіон і грепплінг

Нагородили найкращих спортсменів і тренерів Вінниці з нагоди професійного свята

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Слава Vector

    Іноді я заходжу на цю сторінку https://dnl.com.ua/blog/user_19951/bukmekerski-kontori-ukraini-ta-vidminnosti-v-koefitsi-ntakh-_187718 та читаю, як я можу заробити гроші. І насправді, якщо ви хочете виграти, такий варіант може бути чимось простим. Думаю, тобі теж варто скуштувати, моя думка.

keyboard_arrow_up