Нагородили найкращих спортсменів і тренерів Вінниці з нагоди професійного свята

Нагородили найкращих спортсменів і тренерів Вінниці з нагоди професійного свята
  • До Дня фізкультури і спорту нагороди отримали також ветерани спорту, представники федерацій і керівники спортшкіл.
  • Не забули й про місцевих наставників-військових, яким спортивна спільнота щомісяця віддає 5% від зарплатні. 

Нагородження проводив міський спорткомітет на чолі із заслуженим працівником галузі Сергієм Краєвським. Серед почесних гостей були срібний призер Олімпійських ігор з велоспорту, начальник обласного управління спорту та рухової активності Сергій Чернявський і заслужений тренер України, радник міського голови з питань спорту Семен Ханук.

— Ми в першу чергу відзначили тих представників галузі, які на початку війни активно займалися соціальними питаннями. Зокрема, навіть вночі приймали вимушених переселенців і розвантажували гуманітарну допомогу, — наголосив Сергій Краєвський.   

Відео дня

Дюжина представників вінницьких міських спортшкіл наразі захищають Україну у складі Збройних сил України. Місцева спортивна спільнота на їхні потреби віддає щомісяця 5 % від своєї зарплатні.

— Безпосередньо спілкуємося із нашими тренерами, які перебувають у ЗСУ. Знаємо їхні потреби і пересилаємо зібрані кошті. Що робити із залишком грошей, вирішуємо колегіально. Наприклад, нещодавно придбали тепловізор і відправили на передову розвідці, — додав Сергій Краєвський.

Він нагадав, що міські спортивні школи працюють в повному обсязі, як і до війни. Весь тренерський склад зберігся. Навіть йдеться про розширення мережі спортивних секцій у міських ДЮСШ. Це назріває в зв’язку із цікавістю до спорту вимушених переселенців, які зупинилися у місті над Бугом.

Зірки вінницького спорту

Серед нагороджених очікувано виявилося чимало відомих далеко за межами регіону і навіть країни спортсменів. Приміром, 14-разовий рекордсмен світу із жиму лежачи Іван Чупринко. Його нинішній рекорд — 300 кг, що виглядає справжньою фантастикою для середньоваговика. Вшанували вінницьких переможців нещодавніх Всесвітніх ігор. В тому числі й Важу Даіаурі, який на цих змаганнях зміг випередити японця, представника країни-засновниці сумо.

Зірка світового професіонального боксу, чинний Інтернаціональний чемпіон (за версією UBO) Роман Головащенко нагадав, що буде продовжувати свою спортивну кар’єру. Йому наразі 34 роки. Боксер планує провести ще кілька професіональних поєдинків до свого 35-річчя, після повісити рукавички на цвях.    

— Під час війни я ще не проводив боїв. По-перше, є певні обмеження щодо виїзду за кордон. Окрім того, мені певний час було не до тренувань. Я займався волонтерською допомогою, опікувався розселенням вимушених переселенців у Немирові. На початку війни із цим був взагалі жах: деякими вечорами ми селили до трьох тисяч біженців, — сказав Роман Головащенко.

Роман Головащенко вже повернувся до занять тренерською діяльністю. Він навчає молодь боксу у Хмільнику і водночас навчається в аспірантурі за спортивним напрямком.   

Тренування і змагання під час війни

Разом з іншими нагородили представників спільноти ветеранів вінницького спорту. Один із її лідерів Георгій Самков наголосив, що День фізичної культури і спорту – не професійне свято, а всенародне! Адже навіть маленькі діти, які роблять зарядку, вже є прихильниками здорового способу життя. 

Старший тренер із велоспорту МДЮСШ № 3 Володимир Липкань розповів, що тренування із кваліфікованими спортсменами під час війни відбуваються регулярно, шість разів на тиждень.

 — Маємо сильну групу юнаків 15-17 років. В цьому році вони «накатали» вже по 12 тисяч км і готові до змагань. Але чемпіонати розпочнуться пізніше, у жовтні. Новачків (дівчат і хлопчиків) приймаємо на заняття, що відбуваються на базі школи № 31. Запис триває із 11 — 12 років, — повідомив Володимир Липкань.

За його словами, перспектива у вінницьких велосипедистів є. Приміром, цього року Дмитро Титаренко єдиний представляв України на чемпіонаті світу серед професіоналів.  

Заслужений тренер України з шашок Дмитро Мариненко розповів, що заняття відвідує велика кількість дітей. А ось із приміщенням для проведення тренувань є певна проблема, бо відповідні укриття на випадок повітряної тривоги є не у всіх школах. Шашкові змагання наразі тільки у планах.    

— Поки під час війни у Вінниці не було шашкових змагань. Плануємо почати проводити їх у жовтні, — поділився Дмитро Мариненко.     

                

Читайте також:

Майбутні педагоги виграли благодійний турнір до Дня фізкультурника

У Вінниці нагородили призерів чемпіонату світу з ММА

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач74

    .

keyboard_arrow_up