Майбутні педагоги виграли благодійний турнір до Дня фізкультурника

Майбутні педагоги виграли благодійний турнір до Дня фізкультурника
  • На майданчиках спорткомплексу «Нива» фінішував благодійний турнір на підтримку ЗСУ, присвячений Дню фізичної культури і спорту.
  • Його організатором виступила новостворена Асоціація футзалу Вінницької області (АФВО), а підтримала обласна Асоціація футболу.

— Цей турнір є першим масовим заходом, який проводиться під егідою АФВО. Вважаю, що це гарний початок розвитку нашого виду спорту серед вінницьких вишів, — сказав голова Асоціації футзалу Вінницької області Юрій Максименко.

За словами Юрія Максименка, організатори вирішили зібрати вінницьких студентів і подарувати їм у нинішній нелегкий час декілька годин відпочинку. Це, безумовно, допоможе молоді відволіктися від негативних думок, пов’язаних із війною.

Відео дня

— Студентський спорт на Вінниччині під час війни перебуває у складному становищі. Тому Асоціації футболу і футзалу спільно починають його розвивати.  Бо раніше хлопці, які закінчили місцеві ДЮСШ, йшли у професіонали або завершували свою спортивну кар’єру. Ми хочемо їм допомогти, — прокоментував голова комісії студентського футзалу АФВО Павло Форманюк.  

Стартували вісім команд. Це були колективи університетів і коледжів. Вони були розбиті на дві підгрупи. В першій із них всі матчі виграла збірна Вінницького педуніверситету, в другій – команда Харківського національного університету Повітряних сил, яка в зв’язку із війною передислокувалася до нашого міста.

Вони й зустрілися в фіналі. З мінімальним рахунком 2:1 перемогу здобули майбутні педагоги. В поєдинку за бронзу збірна торговельно-економічного інституту переграла команду технічного коледжу — 5:2.

Задоволеними виявилися всі учасники турніру.

— Я у футболі лише рік. Ніколи не займався у ДЮСШ, переважна ганяв м’яча у дворі. Дуже задоволений можливістю взяти участь у благодійному турнірі. Гра приносить мені багато радості. Це допомагає урізноманітнити моє дозвілля, —  сказав 19-річний студент технічного коледжу Дмитро Наконечний.   

Нагородження команд-призерів провели очільник АФВО Юрій Максименко, спортивний директор обласної Асоціації футболу Ігор Павленко, заступник голови АФВО Олександр Крилов і Павло Форманюк. Окрім Кубків і подяк всім учасникам, кожна команда від організаторів отримала у подарунок сучасний м’яч.

Також спеціальними відзнаками вшанували кращих гравців турніру. Ними стали Антон Олійник (торговельно-економічний інститут), Захар Федін (педуніверситет) і Олександр Бойко (університет Повітряних Сил). 

Читайте також:

У Вінниці нагородили призерів чемпіонату світу з ММА

Меморіал «Метра». У Тульчині після багаторічної перерви поновили відкриті шахові змагання

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up