Вінничанин побив три юніорські важкоатлетичні рекорди. Сергій Колесник мріє про Олімпіаду

Вінничанин побив три юніорські важкоатлетичні рекорди. Сергій Колесник мріє про Олімпіаду
  • Круглий сирота Сергій Колесник до цього року жив у Шепетівці (Хмельницька область), був чемпіоном і рекордсменом Європи з важкої атлетики серед юнаків, призером чемпіонату світу.
  • Але під час війни талановитий 19-річний штангіст потребував відповідних умов для життя і тренувань, що йому змогли забезпечити саме на Вінниччині.

З січня цього року Сергій Колесник перебрався до Вінниці. Він став займатися у обласній Школі вищої спортивної майстерності під керівництвом екс-тренера національної збірної України, старшого тренера збірної Вінницької області, чемпіона світу серед молоді Костянтина Соцкова. 

—Коли я працював зі збірною України, Сергій був у мене в групі. Напередодні Нового року він запропонував переїхати до нашого міста і тренуватися у мене знову, бо в Шепетівці не мав відповідних умов. Директор Вінницької ШВСМ Андрій Корнійчук погодився створити все необхідне для розвитку талановитого спортсмена. Водночас на повне забезпечення Сергія Колесника взяв почесний президент обласної федерації важкої атлетики Олександр Кошелєв. Зокрема, він оплачує Сергію проживання в готелі, харчування, вітаміни, фармакологію тощо. Олександр Кошелєв підтримує й інших провідних спортсменів області, придбав нам нові штанги та інший спортінвентар. Тому наша федерація вийшла на абсолютно новий рівень, —розповів Костянтин Соцков.   

Відео дня

Також тренер і спортсмен дякують за підтримку начальнику обласного управління спорту і рухової активності Сергію Чернявському і його заступнику Наталії Токар, Вінницькій територіальній організації спортивного товариства "Колос". Завдяки спільним зусиллям меценатів і спортивного керівництва показники Сергія Колесника неухильно зростають.  

Перший старт для Сергія, як представника Вінниччини, був взимку. Тоді на Кубку України серед чоловіків він став бронзовим призером. А днями вже на чоловічому чемпіонаті України у Луцьку Сергій Колесник став чемпіоном  у ваговій категорії до 73 кг. А також становив там три рекорди України серед юніорів (поштовх 169 кг і 172 кг, сума 304 кг). Змагання мало статус відбору на чемпіонат Європи, який відбудеться першого серпня у Бухаресті (Румунія).

—Результат Сергія у Луцьку є закономірним. Ми мали амбітні плани і добре підготувалися до чемпіонату України. Тому й вдалося суттєво покращити результати порівнянні з виступом на Кубку країни. Вочевидь, недарма ми зробили ставку на Сергія! Тепер прагнемо вдало виступати на чемпіонатах Європи і світу, поки що на юніорському рівні. А також плануємо замахнутися на путівку на Олімпійські ігри-2028 у Лос-Анджелесі (США), —повідомив Костянтин Соцков.  

Читайте також:    

Граючий президент «Ниви» Артур Загорулько оформив хет-трик у грі проти «Металурга-2»

Триразова чемпіонка світу з фітнес-бікіні Наталя Гнидюк готується до Кубку України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up