Триразова чемпіонка світу з фітнес-бікіні Наталя Гнидюк готується до Кубку України

Триразова чемпіонка світу з фітнес-бікіні Наталя Гнидюк готується до Кубку України
Наталя Гнидюк готується до чемпіонату світу, який проходитиме в червні у Словаччині
  • Відносно новим різновидом жіночого бодібілдингу вважається номінація фітнес-бікіні.
  • У ній поєднуються як природні дані учасниць, їхня грація і пластика, так і робота у тренажерному залі в комплексі із правильним харчуванням та доглядом за тілом і волоссям.
  • Найбільш іменитою діючою вінницькою бікіністкою (так називають учасниць змагань) є Наталя Гнидюк, персональна тренерка спортклубу «Нокаут».

Вона нагадала, що торік здобула три золоті медалі на чемпіонаті світу федерації WABBA у Віченці (Італія). Зокрема, перемогла у ростовій категорії (до 1,63 метри) і двох вікових групах (понад 35 і понад 40 років).  

— До цього я брала участь в чемпіонатах України федерації WABBA. Була там призеркою. Минулого року готувалася до Кубку країни, але через війну його скасували. Тому вирішила ризикнути і поїхати власним коштом на чемпіонат світу, — розповіла Наталя Гнидюк.

У жіночому бодібілдингу призовий фонд є лише для абсолютних переможниць. Торік нею стала італійка. А чемпіонки у номінаціях отримають лише моральне задоволення і визнання.    

Відео дня

Тепер вінничанка знову готується до Кубку України федерації WABBA, який відбудеться вже 28 травня у Львові. Там Наталя збирається підтвердити свій високий рівень і поборотися за золото. Знову виступатиме у ростовій і двох вікових категоріях. Планується, що на Кубок України поїдуть ще декілька вінницьких спортсменок, які не мають гучних титулів. Він слугуватиме підготовкою і відбором на черговий чемпіонат світу із фітнес-бікіні федерації WABBA, який проходитиме 18 червня цього року у Словаччині.

Позування і правильне харчування             

Перед відповідальними змаганнями бікіністок потрібна спеціальна підготовка. Тренувань стає більше і вони трохи відрізняються від звичайних.

— Особливу увагу приділяю позуванню, що складає половину успіху. Якщо будеш у найкращій фізичній формі, але не зможеш гарно позувати перед суддями, переможцем не станеш, — cказала Наталя Гнидюк.   

За два-півтора місяця до змагань починається сушка тіла за допомогою спеціального харчування. Зокрема, із раціону виключається багато продуктів. Також доводиться все важити до приготування, а також рахувати білки, жири і вуглеводи.

 — Зараз їм в основному не більше 100 грамів сухого рису на добу. Зрозуміло, перед споживанням його варю, і виходить приблизно 300 грамів. Чим ближче до змагань, тим менше має бути вуглеводів і більше білків. Також вживаю 350-400 грамів м’яса (філе куриці або індика) і  нежирну білу рибу, різні салати із зелені, одне яйце і можна ще білки без жовтка. Якщо немає сил, беру ще хлібці. П’ю майже тільки воду, — проінформувала чемпіонка світу.   

На сьогодні Наталя Гнидюк, як досвідчена бодібілдерка, тренується переважно самостійно. Лише іноді займається із відомим вінницьким тренером Олександром Бабаєвим і консультується щодо позування із абсолютною чемпіонкою світу федерації WABBA Світланою Сидоренко (Харків).

— В зв’язку із війною вона виїхала до Італії. Тому ми позуємо онлайн. Або я просто скидаю їй відео, і Світлана мене коригує. На сьогоднішній день ми не є конкурентками, — поділилася Наталя Гнидюк.

Допомагає дівчатам схуднути

Наталія Гнидюк поєднує улюблений спорт із роботою. Вона працює персональною тренеркою тренажерного залу спортклубу «Нокаут».

— Групових занять у мене немає. З клієнтами працюю тільки персонально. До того, як я стала чемпіонкою світу, також працювала у «Нокауті» і одночасно навчалася на персонального тренера в школі тренерів «Babaev Gym». На курсах додатково опанувала фах реабілітолога опорно-рухового апарату і масажиста шийно-комірцевої зони. Нещодавно закінчила курси нутриціологія (наука про харчування) і дієтології.  Це все у доповнення до освіти на факультеті фізвиховання нашого педуніверситету, — продовжила Наталя Гнидюк.

Вона тренує вже шість років. В основному готує не спортсменів, а опікується покращенням фізичної форми вінничан.

— Переважно дівчата приходять, аби схуднути.  Нещодавно моя вихованка скинула  32 кг. Деякі клієнти прагнуть підтягнути тіло і м’язи та загалом привести тіло у тонус. Інші прагнуть покращити своє здоров’я, займаються в тренажерному залі реабілітацією. Один худенький хлопець приходить, щоб набрати м’язову масу — під моїм керівництвом правильно харчується і отримує спеціальні фізичні навантаження, — розповіла пані Наталя. 

До участі в змаганнях з фітнес-бікіні дівчата приходять невипадково. Лише тоді, коли після кількох років регулярних занять у залі вони отримують красиві спортивні фігури. Тому виникає бажання порівняти себе з іншими, оцінити свій рівень.

— Але все це непросто. Тренування бікіністок, особливо перед змаганнями, дуже важкі і виснажливі. Складно переносити сушку тіла, а після тривалого позування крепатура виникає більша, ніж після тренування, — наголосила Наталя Гнидюк.        

Довідка RIA/20 хвилин 

Ще зовсім недавно жіночий залізний спорт асоціювався у багатьох із дамами із величезними м’язами і чоловічими рисами обличчя, повною відсутністю жіночності. У Міжнародній федерації бодібілдингу та фітнесу вирішили це виправити, ввівши в 2010 році нову дисципліну під назвою фітнес-бікіні. Передбачалося, що це буде окремий напрямок, на змаганнях з якого дівчата демонструватимуть чудову фізичну форму в поєднанні з модельною зовнішністю в купальниках-бікіні. Звідси й назва дисципліни. Тобто такі виступи є чимось середнім між жіночим бодібілдингом і конкурсом краси. Однак бікіністкам необхідно докласти чимало зусиль у тренажерному залі і вдома, щоб розраховувати на призове місце.

Для того, щоб брати участь у змаганнях, у дівчини має бути фігура, в якій оцінюються загальні гармонійні правильні природні пропорції тіла (короткі ноги або занадто довгі руки автоматично виключають учасницю з конкурсу). Також має бути статна правильна постава. Зокрема, виражена мускулатура тіла і загальний тонус м'язів, легкий рельєф при збереженні жіночності та привабливості. Основні характеристики —  це вузькі стегна з округлими сідницями, плаский живіт.

Зростання м'язової маси не повинно суперечити генетичним законам, тому такої форми бікіністки домагаються без фармакологічного втручання. При цьому для демонстрації відмінної фізичної форми дуже важливий мінімальний відсоток жиру в організмі, близько 8-10%. Ідеальну вагу учасниць у легко визначити за формулою: зріст у сантиметрах мінус 112-114.

Читайте також:

Вінничанин проплив із затримкою дихання без ласт 134 метри і виграв Кубок Дніпра

Золотий хет-трик Іванни Свинарчук. Наші шахісти відзначилися на спортивних іграх України  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up