Золотий хет-трик Іванни Свинарчук. Наші шахісти відзначилися на спортивних іграх України

Золотий хет-трик Іванни Свинарчук. Наші шахісти відзначилися на спортивних іграх України
Іванна Свинарчук грає ліворуч
  • У Рівному фінішували Спортивні ігри України серед студентів закладів передвищої освіти (коледжів) з шахів.
  • Збірна Вінниччини здобула командний Кубок за друге місце і десять медалей в особистому заліку, із них чотири золоті.

На змагання нашу команду делегувало обласне відділення Комітету з фізичного виховання Міністерства освіти і науки України. Своє плече також підставили Вінницький фаховий технічний коледж і  Вінницький фаховий коледж архітектури, будівництва та дизайну (зі студентів цих навчальних закладів формувалася збірна) та прихильник шахів, генерал-майор Василь Вовк. Учасники колективу були вихованцями клубів «Романтик» (філії МДЮСШ № 6) і «Пішак» (міського Палацу дітей та юнацтва).

До Спортивних ігор входили три види програми. В класичних шахах вінницька збірна посіла перше місце, в швидких і блискавичних - друге. В підсумку здобуто Кубок за командне друге місце. Чемпіонами цього разу стали львів’яни, бронзовими призерами – господарі «шахового поля». Вінничани мали шанси на перемогу і в загальному заліку, якби у завершальному бліц-матчі переграли збірну Львівської області. На жаль, ця гра завершилася із рахунком 2:2.

Відео дня

Окрім командних призів, організатори вручили й індивідуальні нагороди. В усіх трьох видах програми перемогла Іванна Свинарчук. Золото і дві бронзи виграла Діана Франишина. По два срібла завоювали Богдан Станіславський і Владислав Червінський.

— Цього разу мені майже все вдавалося за дошкою. За все змагання лише одного разу зіграла внічию, решту партій виграла. До вступу у коледж я мешкала на Хмельниччині, відвідувала шаховий гурток і була переможницею районних змагань, — прокоментувала Іванна Свинарчук.

Читайте також:

Відкривається музей вінницького футболу. Його засновникам потрібна допомога вболівальників

Новий президент обласної федерації фрі-файту проводитиме у Вінниці чемпіонати України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • София Смирнова

    Дуже гарний результат показали наші діти

keyboard_arrow_up