Вінничани у Болгарії стали чемпіонами світу зі спортивної радіопеленгації

Вінничани у Болгарії стали чемпіонами світу зі спортивної радіопеленгації
  • 12 медалей, із них сім золотих, чотири срібні і бронзова медалі.
  • Такий підсумок виступу вінницьких спортсменів на чемпіонаті світу серед дорослих та юніорів зі спортивної радіопеленгації!

У сонячній Болгарії, на гірськолижному курорті Боровець, з 28 серпня по третє вересня проходив чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації. Учасники змагалися у чотирьох видах програми. Загалом на старт виходили представники 23 країн. Через ковідні обмеження не було лише представників деяких провідних азіатських держав – Китаю і Японії. Не допустили й спортсменів із країн-агресорів.       

Збірна України в командному заліку посіла високе друге місце, позаду лише Чехії. На третій командній сходинці — Угорщина. Загалом українці виграли 52 медалі, із них 22 золотих.    

Відео дня

У складі національної команди України виступали троє спортсменів із Вінницької області, які представляють МДЮСШ № 2. Гірська місцевість; погода, що постійно змінюється; і складні дистанції, не завадили нашим спортсменам показати високі результати.

Серед елітної категорії (Ч21) заслужений майстер спорту Олександр Марчук завоював дві золоті і бронзову медалі. Серед юніорів (Ч19) три срібні і бронзу привезе на Батьківщину майстер спорту України Артем Степанищев. А їхній наставник, заслужений тренер України Сергій Зеленський серед ветеранів (від 60 років) чотири рази піднімався на найвищу сходинку п'єдесталу і ще завоював срібло.

— У цьому році через війну не відбулося жодного старту на чемпіонаті України. Тому на чемпіонат світу до Болгарії поїхали ті, хто мав можливість тренуватися. У Вінниці ми отримували дозвіл на це від ОВА. Це стосується лише спортсменів від 17 років і старших, — прокоментував голова федерації радіоспорту Вінницької області, старший тренер дорослої збірної України Василь Колодяжний.

Довідка

Вінничани, які мають бажання займатися спортивною радіопеленгацією, можуть звертатися у МДЮСШ №2 (Узвіз Бузький, 33, тел. 67-36-86).

Крім того, у школі культивують і інші види спорту: веслувальний слалом, веслування на байдарках та каное, спортивне орієнтування, тхеквондо (ВТФ), веслування на човнах «Дракон».

Читайте також:

«Вінницькі Вовки» розіграють у благодійній лотереї сувенірний шолом, м'яч і футболку збірної

Кубок області з футболу здобув ФК «ЯСКО» із Шаргорода, який переміг у серії пенальті

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up