Кубок області з футболу здобув ФК «ЯСКО» із Шаргорода, який переміг у серії пенальті

Кубок області з футболу здобув ФК «ЯСКО» із Шаргорода, який переміг у серії пенальті
  • Фінал Кубку області з футболу серед аматорських команд провели у Вінниці, на стадіоні Палацу дітей та юнацтва.
  • За трофей боролися «Факел» (Липовець) і «ЯСКО» (Шаргород).

В обох командах не бракувало добре відомих вінницьких колишніх профі, які нещодавно виступали за «Ниву» та інші команди майстрів. Приміром, на вістрі атак липівчан виділявся Ярослав Браславський, на воротах шаргородців стояв Іван Карабін, а всі «стандарти» виконував Тимофій Брижчук.

До перерви домінував ФК «ЯСКО». В середині тайму шаргородці відкрили рахунок. Після флангового прострілу Тимофія Брижчука м’яч головою забив Владислав Степанюк. Також міг відзначитися і сам Брижчук, але після виходу віч-на-віч не зміг переграти голкіпера. До того ж арбітр зафіксував офсайд.

Відео дня

Після відпочинку гра загострилася. «Факел» забив двічі, але один із м’ячів провів у власні ворота. Автогол на рахунку капітана липівчан Сергія Чигура. Втім, в середині тайму «Факелу» знову вдалося вирівняти становище. Красивий гол у кут воріт потужним ударом провів Максим Фурман, який увірвався до карного майданчику. 2:2!

Футбольна лотерея

До кінця основного часу обидві команди намагалися вирвати перемогу, але впевнено грали голкіпери, і нічийний рахунок не змінився. У додатковий час також забитих м’ячів не було.

Отже, переможця довелося визначати у футбольній лотереї – серії пенальті. Її героєм став голкіпер «ЯСКО» Іван Карабін, який відбив два удари. Вирішальний гол провів шаргородець Сергій Малка. В підсумку – перемога по пенальті «ЯСКО» із рахунком 4:1.

Урочисте нагородження проводили  голова Вінницької обласної Асоціації футболу Ігор Гатауллін, члени виконкому ВОАФ Василь Подолян і Руслан Осмоловський.

—  Приємно, що ми відновили змагання з футболу серед аматорів на Вінниччині. Це те, що чекали чекали вболівальники, футболісти, керівники і спонсори команд, які вкладають кошти у розвиток гри № 1, — сказав Ігор Гатауллін.  

Кращі гравці матчу

Спеціальні призи отримали й кращі гравці фіналу. В складі «ЯСКО» це досвідчений воротар Іван Карабін, в складі «Факелу» - 19-річний Денис Король.

— Дякую партнерам по команді за гарну гру у фіналі. Те, що мене визнали найкращим гравцем, стало несподіванкою. Я сам з Погребища, а за «Факел»  почав грати нещодавно, — сказав Денис Король. 

  

Один із лідерів «ЯСКО» Тимофій Брижчук наголосив, що на полі була справжня чоловіча боротьба, а гра виявилася рівною.

— Тиждень тому «ЯСКО» грав в фіналі Всеукраїнського футзального турніру. Тому до фіналу Кубку області нам було складно підійти у найкращих фізичних кондиціях. Також перед матчем кілька наших провідних футболістів отримали травми і тому не могли грати. На щастя, ми все ж перемогли,  — прокоментував Тимофій Брижчук.

Президент «ЯСКО» Ярослав Скоромний зауважив, що його клуб намагається підтримувати рівень у всіх змаганнях, де бере участь.

— Після складного футзального турніру у Києві наша команда була фізично виснажена. Але ми все ж могли зібратися і підтвердити свій клас. Продовжимо й далі розвивати футбол на Вінниччині, — сказав Ярослав Скоромний.      

Читайте також:

Тренер став чемпіоном. Вінничани перемогли у Болгарії на Кубку світу з радіопеленгації

Вінницький клуб «ЯСКО» здобув срібло у «Кубку Нескорених» з футзалу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up