Тренер став чемпіоном. Вінничани перемогли у Болгарії на Кубку світу з радіопеленгації

Тренер став чемпіоном. Вінничани перемогли у Болгарії на Кубку світу з радіопеленгації
  • Троє вінничан успішно виступили в складі збірної України на дорослому Кубку світу з радіопеленгації.
  • Він пройшов у Боровці (Болгарія).

Володарем трьох золотих та однієї бронзової медалей на Кубку світу серед ветеранів став 60-річний Сергій Зеленський – заслужений тренер України і тренер- викладач Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2. Він успішно витримав конкуренцію із трьома десятками спортсменів із різних країн.    

 «Золото», «срібло» і «бронзу» виборов 36-річний заслужений майстер спорту України із Вінниці Олександр Марчук. Він виступав у дорослій категорії М-21 (старше 21 року).

Серед юніорів до 19 років високе четверте місце посів Артем Степанищев. Як і наші чемпіони, він також отримав ліцензію на участь у чемпіонаті світу.

Відео дня

— Олександр Марчук регулярно здобуває медалі різного ґатунку на міжнародному рівні, тому його успіх є невипадковим. Я все життя у спорті. Завжди підтримую себе у формі, тренуюся. Тому готовий представляти Україну на міжнародному рівні, —  прокоментував Сергій Зеленський.   

Змагання проходили у високогірній місцевості з непростим ландшафтом. Втім, далася взнаки висока кваліфікація вінничан. Недарма вони перед цим здобули перемоги у Румунії та у болгарському місті Кітен, де проходив чемпіонат Балканських країн і Кубок Чорного моря зі спортивної радіопеленгації.

За словами Сергія Зеленського, через війну готуватися до змагань було непросто.

 — Через військові дії в Україні заборонено тренуватися в лісах. Також ми не могли використовувати під час тренувань спеціальну техніку. У таких умовах провідні радіоспортсмени перейшли на індивідуальний режим підготовки. Приміром, Олександр Марчук чудово із цим впорався. Він морально і фізично добре підійшов до Кубку світу. В аналогічних умовах були й вінницькі юнаки, які нещодавно привезли нагороди із чемпіонату світу, —  наголосив він.

Чемпіонат світу серед дорослих цими днями знову відбувається у у Боровці (Болгарія). Тож чекаємо від трьох вінницьких радіоспортсменів чергових нагород!               

Довідка

Вінничани, які мають бажання займатися спортивною радіопеленгацією, можуть звертатися у МДЮСШ №2 (Узвіз Бузький, 33, тел. 67-36-86).

Читайте також:

Вінницький клуб «ЯСКО» здобув срібло у «Кубку Нескорених» з футзалу

Вимушений переселенець із Маріуполя Єлисей Потьомкін виграв баскетбольний турнір у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up