«Українські отамани», незважаючи на поразку вінничанина Миколи Буценка, приборкали «Китайських драконів»

«Українські отамани», незважаючи на поразку вінничанина Миколи Буценка,  приборкали «Китайських драконів»
Микола Буценко в двох боях нинішнього сезону WSB здобув одну перемогу
«Українські отамани» 30 січня провели першу в п’ятому сезоні Всесвітньої серії боксу виїзну зустріч. Перед цим вони здобули домашні перемоги – над «Мексиканськими воїнами» з рахунком 4:1 і над «Британськими левовими серцями» – 3:2.

В рамках третього кола «отамани» зустрілися з досвідченою командою з Китаю – «China Dragons». «Китайські дракони» посідали шосте місце з восьми команд групи. Але легкої перемоги над аутсайдером не вийшло.

Буценко був пасивніше

Розпочався матч вдало для нас. Перемогу здобув легіонер «Українських отаманів» Хасанбой Дусматов (вагова категорія 49 кг). Протягом всіх п’яти раундів він виглядав на голову сильнішим за Джахао Лі – 3:0 за записками суддів.

Відео дня

Далі на ринг вийшов вінничанин Микола Буценко, який в цьому сезоні WSB вже здобув одну перемогу. Одному з найбільш титулованих «отаманів» (призеру чемпіонатів Європи та світу) не вдалося показати звичний для себе потужний бокс. Китаєць Джанхао Діао протягом перших трьох раундів виглядав активніше, викидав чимало ударів. Від більшості з них Буценко ухилявся, але загальне враження було на користь китайця. Адже Джанхао Діао регулярно пробивав захист Миколи з далекої відстані. Вінничанину вдалося перехопити ініціативу в четвертому раунді і навіть добре влучити правим боковим. Але в заключній 3-хвилинці Діао знову виглядав краще. Одноголосна перемога китайця (за суддівськими записками 50:45; 50:45; 49:46). 

Рушник на ринзі

Далі у ваговій категорії до 64 кг дебютант WSB Дмитро Грінченко з сухим рахунком програв Сарікі Туліовутаі.

Але наші хлопці впевнено реваншувалися. Легіонер «отаманів» у ваговій категорії до 75 кг Хоршид Норматов в середині третього раунду переміг технічним нокаутом Джиабіна Хуанга. 

Вирішальний бій провів капітан «Українських отаманів» Денис Пояцика. Він почав атакувати зі старту, а наприкінці раунду провів комбінацію, яка помітно похитнула Мінгтао Лі. Після перерви Денис продовжив потужні дії. Китайський опонент опинився в глибокому нокдауні, і його секунданти викинули на ринг рушник. Тобто відмовилися продовжувати бій.

Отже, «Українські отамани» перемогли «драконів» з рахунком 3:2. Наступний поєдинок вони проведуть шостого лютого у Києві. Суперниками нашої команди будуть «Марокканські атласні леви».

Росіяни програли – 0:5

Тим часом в нашій групі «А» билися основні конкуренти «отаманів» за вихід до плей-офф. Чинні чемпіони WSB «Кубинські приборкувачі» здобули третю поспіль перемогу. Вдома вони розгромили «Команду Росії» – 5:0. Чотири поєдинки завершилися звитягами господарів рингу одноголосним рішенням суддів. А в категорії до 91 кг Ерісланді Савон Котіль вже у першому раунді нокаутував Дмитра Зайцева.

«Кубинські приборкувачі» набрали дев’ять очок і вийшли на перше місце в групі. Стільки ж балів мають «Українські отамани». Але вони поступаються кубинцям через меншу кількість виграних боїв.

Реванш в Ростові?

Надпринципова дуель «отаманів» з «Командою Росії» має відбутися 20 лютого в рамках шостого туру. Директор Федерації боксу Росії Євгеній Судаков повідомив, що вона пройде в Ростові-на-Дону.

Матч-відповідь українців з російськими боксерами в рамках 13-го туру запланований на 17 квітня. 

Нагадаємо, що в березні минулого року українська і російська команди зустрічалися в чвертьфіналі WSB. Тоді через напруження між країнами поєдинки пропонували провести на нейтральній території. Але все ж перший матч відбувся в Москві, а у відповідь – в Донецьку. Після цього «отамани» «вилетіли» з розіграшу, тож зараз мріють про реванш.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up