Шестирічний вундеркінд Артем Кучер виграв обласний турнір «Шаховий дебют» на підтримку ЗСУ

Шестирічний вундеркінд Артем Кучер виграв обласний турнір «Шаховий дебют» на підтримку ЗСУ
  • Шостого листопада на базі міського Палацу дітей та юнацтва Вінниці провели обласний дитячий шаховий турнір.
  • У ньому взяли участь 123 юні шахісти із Вінниці, Крижополя, Тульчина, Немирова, Вороновиці, Жмеринки, Літина, Ірпеня, Бучі, Великої Кісниці, Харкова, Маріуполя і Миколаєва. 

На урочистому відкритті учасників привітала директор Палацу дітей та юнацтва Ірина Матусяк.

Також для юних шахістів силами гуртківців влаштувал невеличку концертну програму. Після виконання гімну України «вживу» почалися шахові баталії.

Відео дня

Паралельно відбувалися два турніри – початківців і розрядників. Найкращі результати показали представники Вінниці, Жмеринки, Тульчина і Літина.

В основному турнірі перше місце здобув шестирічний вундеркінд із вінницького шахового клубу «Романтик» (філії МДЮСШ № 6), володар першого дорослого розряду з шахів Артем Кучер. Такий же результат показав інший вихованець цієї спортшколи Назар Григоренко. Загалом у різних категоріях розіграли сім комплектів нагород і п’ять Кубків.  

Серед учасників не бракувало вимушених переселенців. Найкращий результат серед них показала Крістіна Пудак із Маріуполя. Вихованка шахового клубу «Пішак» Палацу дітей та юнацтва здобула Кубок за перше місце серед дівчаток без спортивного розряду.  

Взагалі всі учасники турніру «Шаховий дебют» отримали набори сувенірів від НОК України у Вінницькій області, солодкий приз і оригінальну грамоту Палацу дітей та юнацтва.     

Змагання спільними зусиллями організували адміністрація Палацу дітей та юнацтва, батьківський комітет шахового клубу «Дебют» ВМПДЮ, відділення НОК України у Вінницькій області і меценат Олександр Козаченко. Вони мали статус благодійних. Всі зібрані кошти (а це близько семи тисяч гривень) підуть на допомогу ЗСУ. 


 

Читайте також:

Чемпіони Європи з сумо підтвердили свій клас на чемпіонаті області

Всеукраїнський турнір з футзалу у Демківці виграли «елітні» господарки майданчику

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Dora Ogden

    Підтримати народ України 🇺🇦 це проект, який безпосередньо об'єднує донорів (ми не обробляємо кошти ) з окремими громадянами України або біженцями з України, які звертаються за матеріальною допомогою.

    🇺🇦 допомагаємо Україні
    запит на гроші підтримку за кілька хв
    Тільки для Українців та Українських біженців, щоб отримати детальнішу інформацію. подайте заявку тут --> https://s.uappl.org/136reco1704

keyboard_arrow_up