Всеукраїнський турнір з футзалу у Демківці виграли «елітні» господарки майданчику

Всеукраїнський турнір з футзалу у Демківці виграли «елітні» господарки майданчику
  • У с. Демківка (Вінницька область) 29 жовтня відбувся відкритий Всеукраїнський турнір з футзалу серед команд дівчат 2007-2008 р.н.
  • Змагання відбулося на підтримку ЗСУ. Воно було організовано за підтримки місцевої влади, меценатів, обласних Асоціацій футболу і футзалу.

На урочистому відкритті були присутні бійці ЗСУ, які повернулися з фронту на відпочинок і реабілітацію. Вони отримали велике задоволення від ігор, а особливо – від успіхів місцевої команди.   

На старт змагання вийшли п’ять команд: «Еліта» (Демківка), ДЮСШ Літина, ДЮСШ Шаргорода, ФК «Житомир» і «Жайвір» (Шпола, Черкаська область). Суперники були розбиті на дві групи, після чого пройшли стикові поєдинки за медалі. 

Відео дня

Поєдинки виявилися дуже напруженими і цікавими. Це не дивно, адже команди Житомира і Шполи регулярно виступають у чемпіонатах України з футзалу серед дівчат.   Золото турніру здобула місцева команда «Еліта». Демківчанки у напруженому фіналі перемогли «Жайвір» із рахунком 2:1. Бронзові нагороди у дівчат з Житомира.

Організація змагання виявилася на дуже високому рівні. Нагородження проводили директор Демківської гімназії Світлана  Король, спортивний директор обласної Асоціації футболу Ігор Павленко, тренер жіночих футбольних збірних Вінниччини і головний суддя турніру Юрій Наровицький. Всі команди отримали Кубки, грамоти та подарунки. А призери – ще й медалі і грошові премії від народного депутата України Миколи Кучера.  Також кожна команда отримала по два м’ячі - від обласної Асоціації футболу і Миколи Кучера.       

Були вручені й індивідуальні нагороди. Найкращим воротарем турніру стала Олександра Дудко (ДЮСШ Шаргорода), найкращим захисником – Катерина Сиваченко («Жайвір, Шпола), найкращим гравцем – Марія Ягущин (ФК «Житомир»). Найкращим нападником і бомбардиром була визнана Адріана Кушнір – капітан «Еліти» (Демківка). Вона також стала першою в конкурсах жонглювання і ударам на влучність.   

Не забули вшанувати індивідуальними призами й меценатів Демківського футболу – Миколу Катрича (водночас тренера команди дівчат) і Олександра Осадчого.

 — Приємно, що футзал  на Вінниччині активно розвивається, навіть у військовий часи, поступово покращується матеріальна база для проведення тренувань і змагань. Змагання у Демківці відбувалося на новому сучасному майданчику зі штучним покриттям місцевої гімназії. Він був відкритий у цьому році. Не менш важливо, що наші дівчата-футзалістки можуть перемагати не лише на обласному рівні, але й на всеукраїнських турнірах, — прокоментував президент Асоціації футзалу Вінницької області Юрій Максименко.        

Читайте також:

«Нива» здобула третю поспіль перемогу над аутсайдером, декласувавши столичний «Рубікон»

Майстер-клас від Інтерконтинентального чемпіона. Роман Головащенко розкривав секрети боксу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вячеслав Обезюк

    Футзал  не грається на штучному  майданчику)))

    Vova Polishuk reply Вячеслав Обезюк

    Вячеслав Обезюк У селі Демківка грається

keyboard_arrow_up