Чемпіони Європи з сумо підтвердили свій клас на чемпіонаті області

Чемпіони Європи з сумо підтвердили свій клас на чемпіонаті  області
  • На чемпіонаті області з сумо серед молоді до 16 і до 23 років домінували досвідчені вихованці Вінницької МДЮСШ № 5.
  • Серед них були навіть чемпіони Європи.

Змагання сумоїстів пройшли в борцівському залі Центрального міського стадіону. Окрім представників обласного центру, у них взяли участь спортсмени Бара, Турбова, Бершаді і Жмеринки. Загалом за медалі сперечалися близько 60 сумоїстів. Географія могла б бути й значно ширшою, але через певну ймовірність ракетних обстрілів частина батьків вирішила залишити своїх дітей удома.

Поєдинки проходили жваво і динамічно. Переможця сутички інколи виявляли лише за кілька секунд. Адже для остаточної перемоги було достатньо виштовхнути опонента за межі кола або кинути його на п’яту точку.          

Відео дня

Левову частину нагород вибороли представники Вінницької МДЮСШ № 5, яких підготували наставники на чолі із заслуженим тренером України Важею Даіаурі.     

Секретар обласної федерації сумо, переможниця Всесвітніх ігор Світлана Тросюк-Колесник серед чемпіонів виділила іменитих спортсменів. Це, приміром, чемпіон Європи у ваговій категорії до 100 кг Андрій Поліш (до 16 років). Інший чемпіон Європи Вадим Богачук став чемпіоном області у вазі до 70 кг серед юнаків і до 16, і до 23 років. Срібний призер континентальної першості Дмитро Зілецький здобув обласне золото у вазі до 85 кг в обох вікових категоріях.

Серед учасників чемпіонату Вінниччини дівчат було небагато, але на килим виходили й досить титуловані спортсменки. Чемпіонка Європи Вікторія Ружанська у вазі понад 65 кг стала чемпіонкою серед сумоїсток до 23 років і срібною призеркою серед дівчат до 16 років. Інша тріумфаторка європейського рівня Валерія Їжаківська у вазі 65 кг стала чемпіонкою Вінниччини в обох вікових категоріях.

— За підсумками обласного змагання формуватиметься збірна Вінниччини, яка представлятиме регіон на Всеукраїнському рівні. Можливо, вона стартує на Кубку України, але це ще остаточно не визначено, — повідомила Світлана Тросюк-Колесник.  

Читайте також:

Всеукраїнський турнір з футзалу у Демківці виграли «елітні» господарки майданчику

Майстер-клас від Інтерконтинентального чемпіона. Роман Головащенко розкривав секрети боксу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up