«Полювання на лисиць»: вінницькі радіопеленги привезли шість медалей з кубка Європи

«Полювання на лисиць»: вінницькі радіопеленги привезли шість медалей з кубка Європи
  • З 29 вересня по 2 жовтня у місті Замосць (Польща) проходив Кубок Європи серед дорослих, юніорів та юнаків зі спортивної радіопеленгації.
  • Перемоги на змаганнях здобули вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2.

У складі збірної команди України брали участь: Артем Степаніщев, Станіслав Березовський та їхній тренер Сергій Зеленський. Боротьба за першість була напруженою, але наші спортсмени отримали чудові результати. Про це інформує Вінницька міська рада.

Артем Степаніщев серед юніорів М19 завоював одну золоту та дві срібні медалі в особистому заліку. А Станіслав Березовський в категорії юнаків М14 посів високе 5 місце.

Ас радіопеленгації — Заслужений тренер України, майстер спорту України Міжнародного класу зі спортивної радіопеленгації, викладач другої міської спортшколи — Сергій Зеленський серед ветеранів став володарем трьох золотих медалей.

Відео дня

Юні вихованці Сергія Зеленського демонструють свої вміння, навички, талант і таким чином досягають високих результатів. На їхньому рахунку вже цьогоріч перемоги на Чемпіонаті Балканських країн та Кубку Чорного моря, Чемпіонаті Світу та Кубку Світу зі спортивної радіопеленгації.

— У спортивній радіопеленгації спортсмен повинен вибирати шлях, рухатися в певну точку, відстежувати своє положення при бігові по пеленгу, — зазначає Сергій Зеленський. — А ще, влучно оцінювати місцевість із точки зору розповсюдження радіохвиль. Все це, каже тренер, в арсеналі вмінь наших спортсменів.

Що таке спортивна радіопеленгація

Спортивна радіопеленгація (СРП), також відома як «полювання на лисиць» — група спортивних дисциплін радіоспорту.

Спортивна радіопеленгація це змагання між спортсменами у віці від 6 до 90 років (за віковими групами), які за допомогою карти місцевості (як правило, використовується масштаб 1: 15000), компаса і спеціального радіоприймача, оснащеного антеною спрямованої дії (радіопеленгатора), повинні знайти радіопередавачі («лисиці»), що працюють в радіоаматорських діапазонах частот 3,5 або 144 МГц і розташованих в лісі, на пересіченій місцевості.

Мета змагання — знайти задане число «лисиць» (як правило, п'ять) за найменший час. Участь в змаганнях з СРП вимагає фізичної, технічної, тактичної та розумової підготовки.

Як стати «лисоловом»

Вінничани, які мають бажання займатися спортивною радіопеленгацією, можуть звертатися у заклад «Міська дитячо-юнацька спортивна школа 2» за адресою: Узвіз Бузький, 33, тел. 67-36-86.

Крім того, у школі культивують і інші види спорту: веслувальний слалом, веслування на байдарках та каное, спортивне орієнтування, тхеквондо (ВТФ), веслування на човнах «Дракон».

 

Читайте також:

Вінницькі борці Важа Даіаурі та Ірина Гребенчук привезли нагороди із Кубку Європи з сумо

«Нива» вдома переграла дебютанта чемпіонату України «Звягель» та увійшла в групу лідерів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up