«Нива» вдома переграла дебютанта чемпіонату України «Звягель» та увійшла в групу лідерів

«Нива» вдома переграла дебютанта чемпіонату України «Звягель» та увійшла в групу лідерів
  • Вінницька «Нива» не дуже вдало розпочала поточний сезон чемпіонату України (у другій лізі).
  • В трьох стартових матчах підопічні Олега Остапенка набрали лише два очки.
  • Але наступні два матчі нивівці виграли і увірвалися до чільної групи.

У перший день жовтня вінничани приймали на Центральному міському стадіоні дебютанта у професіональному футболі «Звягель» (Новоград-Волинський, Житомирська область).

Команди в попередньому турі пережили протилежні емоції. «Нива» розгромила «Васт» на виїзді (3:0), а «Звягель» вдома в тяжкій боротьбі програв іншій «Ниві» – лідеру із Бузової. Проте на візит у Вінницю гості з Житомирщини приберегли бойовий склад і збиралися створити серйозні проблеми господарям. 

Вінничанам вдалося забити швидкий м’яч. Артур Орнат дотепним пасом підключив на правому краю Олексія Швеця. Той м’яко навісив, а граючий президент «Ниви» Артур Загорулько, навіть не маючи потреби підстрибувати, «носорогом» головою направив м’яча в сітку — 1:0. Він забиває другий матч поспіль.

Відео дня

Закріпити свій успіх вінничанам не вдалося. Артур Ващишин підлаштував м’яча під ударну ногу й вразив дальню дев’ятку —1:1. Другий гол у чемпіонаті для гравця зі школою «Динамо» і «Чорноморця».

Вольова перемога

На самому початку другого тайму гра перевернулася. Валерій Нікітчук розстріляв наші ворота — 1:2. Це був третій гол у поточному чемпіонаті для нападника, якому шлях у професіональний футбол відкрив «Звягель».

Не встигли гості відсвяткувати цей м’яч, як після флангової передачі Євгенія Костюка Артур Загорулько заробив пенальті. Він готувався замкнути простріл, але захисник його підчепив – президенту знадобилася медична допомога. Досвідчений Віталій Кольцов впевнено реалізував 11-метровий — 2:2. Для місцевого вихованця, який пройшов «Шахтар» і УПЛ, це був дебютний гол за «Ниву».

На куражі вінничани провели ще кілька гострих атак, і десь третя за ліком стала результативною. Іван Петрук знайшов своїм пасом на правому фланзі Олексія Швеця, той розвернувся й навісив з лівої ноги на дальню стійку. Там Євгеній Костюк (який вийшов на заміну) у дотик переправив м’яча в ворота — 3:2. Перший гол у новому сезоні для лівого краю «Ниви», який вдало повернувся в рідний клуб із ковалівського «Колоса».

Вимушена перерва

Можливо, далі «перестрілка» б продовжувалася, проте другий тайм безжально «пошматувала» повітряна тривога.

До кінця гри залишалося трішки більше десяти хвилин, коли її відновили. І за цей час, скоріше, вінничани могли забити ще, ніж «Звягель» — відігратися. Чого варта атака, розіграна Олексієм Швецем і Євгенієм Костюком. Той ударив вище воріт із пари метрів!

Попри спроби гостей перевести гру вперед і відігратися, різниця в один гол принесла три очка «Ниві». Таким чином наша команда продовжує посідати четверту сходинку турнірної таблиці.  

Коментарі нивівців

Головний тренер «Ниви» Олег Остапенко визнав, що гра вийшла нервовою.

—До середини першого тайму ми повністю володіли перевагою, забили гол. Другу половину першого тайму наша команда програла. У перерві ми поговорили з хлопцями і виправили ситуацію, —сказав він. — На жаль, майже немає ким підсилити гру. У запасі молоді хлопці, яким бракує досвіду.  

Олег Остапенко також додав, що у «Ниві» є кадрові проблеми через травми основних гравців Вадима Страшкевича і Володимира Шевчука.

Автор одного із голів у ворота «Звягеля» Євгеній Костюк визнав, гра видалась дуже важкою.

—Завжди приємно забивати в таких важливих матчах.  І це не лише моя індивідуальна заслуга, а й злагоджені дії всієї команди. Ми невдало провели початок сезону, тому здобути очки проти «Звягеля» було вкрай важливо, — сказав Євгеній Костюк.

Він зауважив, що вінничани мають шанси в наступному турі в гостях перемогти лідера другої ліги.     

— Ми максимально налаштовані на цю непросту зустріч. Будемо  цілеспрямовано готуватися до поєдинку із «Нивою» (Бузова). Докладемо максимум зусиль, щоб продемонструвати найкращий рівень гри та показати свій характер, — сказав Євгеній Костюк.

Читайте також:

Жмеринчани виграли обласний аматорський турнір з міні-футболу на підтримку ЗСУ

Для юних вимушених переселенців у Вінниці провели «Відкриті уроки футболу»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Поліщук

    Цікаво, звідки, на думку головного тренера, у молодих хлопців, що сидять на лавці візьметься досвід?

keyboard_arrow_up