"Нива" в гостях переграла стрийську "Скалу"

"Нива" в гостях переграла стрийську "Скалу"

Після несподіваної попередньої домашньої поразки від «Буковини» (0:1) в грі зі «Скалою» (Стрий) вінничан влаштовувала лише перемога. Адже команда Василя Вовка веде боротьбу за третю сходинку турнірної таблиці, яка залишає шанси (за певних обставин) на підвищення в класі.

Але стрияни підходили до цієї гри в гарному психологічному настрої, бо вони здобули дві поспіль перемоги. В тому числі здолали лідера нашої групи «А» «Агробізнес» (Волочиськ).

Обидві команди мали кому присвятити потенційну перемогу. Бо сьогодні, 28 квітня, у «Ниви» одразу два іменинника – воротар Максим Бабійчук і фінансовий директор Наталя Сухенко. Також наразі День народження відзначає гравець «Скали» Юрій Фляк.

Матч розпочався на моршинському стадіоні «Медик» (цього сезону він є домашнім для стриян) за гарної погоди – без вітру, за температури плюс 23 градуси. У «Ниви» на поле вийшли одразу два екс-гравці «Скали» - Андрій Маляренко (вихованець вінницького футболу) і Олександр Дударенко. Взагалі вінничани виступали у майже звичному складі, лише братів Маляренків одночасно «у старті» ми бачимо нечасто. Тим часом кращий форвард господарів Володимир Гладкий не зміг вийти на поле через травму.

Відео дня

«Нива» розпочала гру активно, із «вогником». На 5-й хвилині вона створила перший гольовий момент. Господарів врятував оборонець Артем Бельчич, який вибив м’яча подалі від воріт. Незабаром в упор пробивав капітан нашої команди Ігор Маляренко – кіпер Олег Білик відбив.

В середині тайму гра дещо заспокоїлася і проходила переважно в середині поля. Господарі нанесли свій перший удар лише на 16-й хвилині – круглий пройшов вище воріт. Гра потроху почала вирівнюватися, і ось тут «Нива» відкрила рахунок. Ігор Маляренко увірвався у карний майданчик, був збитий. І штатний виконавець стандартів «Ниви» Володимир Савошко технічно відправив ігровий снаряд у кут воріт. 0:1!

Наша команда намагалася грати надійно, не підпускати суперників до свого карного майданчику. На 30-й хвилині шанс відзначитися був у Савошка – головою він пробив прямо в руки Олегу Білику. Через кілька хвилин класний прорив к воротам здійснив наш форвард Павло Федосов. Щоправда, подати він так і не зміг – м’яча забрав голкіпер господарів.    

На фінішу тайму більш активно виглядала «Скала». Господарі створили кілька небезпечних моментів після стандартів. Також двічі віч-на-віч викочувався ганський легіонер стриян Брайт Барнор. На щастя, наш іменинник Микола Бабійчук виходив переможцем із цих неприємних ситуацій.   

Після перерви команди вийшли у незмінних складах. «Нива» впевнено контролювала гру, пресингувала. Але іноді гравці «перегинали палицю». На 52-й хвилині Олександр Дударенко сфолив на фланзі, висловив незгоду з арбітром, через що і отримав першу в матчі жовту картку.        

Взагалі кажучи, «Скала» на початку тайму виглядала активніше, і нивівцям нерідко доводилося оборонятися в повному складі.

Тим часом «Нива» намагалася проводити гострі контратаки. Приміром, на 65-й хвилині чудовий дриблінг продемонстрував Павло Федосов – він обіграв кількох суперників, увірвався у карний майданчик. Але, на жаль, Ігор Маляренко не встиг замкнути його простріл, а міг заводити шкіряну кулю у порожні ворота. 

На 73-й хвилині черговий блискучий прорив к чужим воротам виконав нивівець Федосов. З кількох метрів він відправив м’яча у дальній кут, повз голкіпера, але промахнувся. 

В атаці у відповідь чудовий шанс зрівняти рахунок втратив стриянин Петро Намуйлик. Він був вільним і першим на м’ячі у карному майданчику «Ниви». Але зіграв, на щастя, незграбно, повільно. До суперника підскочив наш надійний оборонець Вадим Хохлов, і нейтралізував небезпеку.   

Першу заміну Денис Колчін виконав лише за 10 хвилин до фінішу. Замість Андрія Маляренка вийшов Роман Гудак. Вінничани продовжували грати у цікавий футбол, а не лише відсиджувалися в обороні. Зокрема, радував фланговими проривами і прострілами наш капітан Ігор Маляренко. На 85-й хвилині він опинився з м’ячем неприкритим в карному майданчику, але реалізувати момент не вдалося.   

Незабаром після пострілу із-за меж карного майданчику воротар «Ниви» Максим Бабійчук зіграв невпевнено – відбив м’яча прямо перед собою. Добре, що господарі не встигли на добивання, інакше можна було б чекати біди.   

Наприкінці матчу головний тренер «Ниви» Денис Колчін почав робити заміни, знімав з поля втомлених лідерів. Цим темп гри було збито. Серед інших, на заміну вийшов й автор голу у ворота «Скали» в першій половині сезону Дмитро Осадчий. 

Арбітр до основної частини матчу компенсував чотири хвилини. У цей час відзначимо вихід на поле півзахисника нашої команди Олексія Разуваєва (автора кращого гола «Ниви» в першій половині поточного чемпіонату, згідно із голосуванням вболівальників). Це красномовно засвідчує те, що він відновився після серйозної травми. Після уходу Ігоря Маляренка капітанську пов’язку надів віце-капітан Вадим Хохлов.   

Отже, 0:1! Наша команда реабілітувалася за домашню поразку і зберігає за собою важливий третій рядок турнірної таблиці.    

 

Технічні дані

24 тур чемпіонату України з футболу (друга ліга).

«Скала» (Стрий) – «Нива» (Вінниця) – 0:1 (0:1)

28 квітня. Моршин. Стадіон «Медик».

 

Арбітр – Михайло Райда (Закарпатська область).

Асистенти арбітра – Сергій Дарійчук (Чернівецька обл.) та Володимир Бамбурак (Чернівці).

4-й арбітр: Степан Лапко (Львів).

Спостерігач арбітражу: Ігор Бицкало (Одеса).

 

«Скала»: Білик (в), Березовий, Сад (62, Заїченко), Фляк, Штаненко, Бельчич, Намуйлик (87, Подоляк), Цень (58, Мельник), Красномовець, Баранов, Барнор.  

Запасні гравці: Фіяло (в), Николишин, Козак.

Головний тренер: Роман Гнатів

 

«Нива»: Бабійчук (в), Музиченко, А. Маляренко (79, Гудак), І. Маляренко (к) (90+3, Менжега), Савошко (89, Осадчий), Хохлов, Дударенко, Брижчук (86, Попов), Федосов (90+1, Разуваєв), Калітов, Гарванко.  

Запасні гравці: Злотар (в)    

Головний тренер: Денис Колчін

 

Жовті картки: Дударенко (52)

Гол: Савошко (19, пен.)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up