Нагородили найкращих у першому півріччі важкоатлетів Вінницької області

Нагородили найкращих у першому півріччі важкоатлетів Вінницької області
  • На базі спорткомплексу «Колос» влаштували традиційний обласний турнір із важкої атлетики серед юнаків і дівчат шкільного віку «Хто ти, майбутній олімпієць?». Він був присвячений Дню захисту дітей.
  • Під час урочистого відкриття організатори провели вшанування найкращих у першому півріччі важкоатлетів Вінниччини, які відзначилися на міжнародній і всеукраїнській аренах.

На поміст виходили близько 35 учасників, серед яких 9 дівчат. Вони представляли Вінницю, Турбів, Тульчин і Городківку. Змагання спільними зусиллями організували територіальна організація   фізкультурно-спортивного товариства «Колос», обласна федерація важкої атлетики і благодійний фонд «МХП-Громаді».

Юні призери у різних вагових категоріях отримували медалі, пам’ятні статуетки і цінні подарунки.

Відео дня

А нагородження найкращих штангістів півріччя провели почесний президент обласної федерації важкої атлетики Олександр Кошелєв і старший збірної Вінниччини із цього виду спорту Костянтин Соцков.

На церемонії були присутні й інші почесні гості — заступник начальника обласного управління спорту і рухової активності Наталія Токар, заступники голови територіальної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Світлана Коновалова і Валерій Швець.      

Грошові премії за свої досягнення у першому півріччі отримав чемпіон України серед юнаків до 15 років Володимир Чмих. Він здобув путівку на чемпіонат Європи, який відбудеться на початку липня у Кишиневі (Молдова).

На дорослому чемпіонаті України три срібні нагороди отримала вихованка Вінницької МДЮСШ № 5 Тетяна Вітвіцька, яка водночас вперше виконала норматив майстра спорту.

Нагородили майстра спорту міжнародного класу Ганну Давидову (Панову), яка здобула три золота серед жінок.

Преміювали й про Сергія Колесника, який виграв дорослий чемпіонат України і водночас встановив три юніорські рекорди країни.

— Сергій таким чином забронював за собою місце у національній збірній України. І в кінці червня виступатиме на чемпіонаті Європи серед юніорів у Бухаресті, — розповів його тренер Костянтин Соцков.  

Олександр Кошелєв очолює обласну федерацію важкої атлетики лише півроку. За цей час, зокрема, у Вінниці оновили всі штанги, диски, стійки для присідань та інший спортінвентар. А днями до Вінниці прибуде ще партія з 300 кг «блінів» (дисків для штанг). Їх розподілять між спортшколами №5 і «Колос».

Водночас почесний президент обласної федерації задоволений результатами наших провідних штангістів.        

— Рівень вінницьких штангістів є достатньо високим. Серед них є чемпіони і рекордсмени змагань різного рівня. Приємно, що молодь намагається підкорювати вершини. Пишаюся нашими спортсменами, — прокоментував Олександр Кошелєв.

Сергій Колесник був суддею змагання «Хто ти, майбутній олімпієць?», адже за віком вже не міг брати участі у них.

— Почуваю себе у Вінниці (після переїзду із Шепетівки) добре. Наполегливо тренуюся, мої результати зростають. Я був на змаганнях у різних містах України, тому можу порівняти. У Вінниці їх непогано організовують, — поділився Сергій Колесник.
 

Читайте також:

Визначили найкращих у міні-футболі серед студентських команд Вінниччини

Олімпійський день для юних шахістів: турнір просто неба, естафети і рухливі ігри           

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up