Олімпійський день для юних шахістів: турнір просто неба, естафети і рухливі ігри

Олімпійський день для юних шахістів: турнір просто неба, естафети і рухливі ігри
  • У Вінниці 28 травня провели Олімпійський день для юних шахістів.
  • Він пройшов у незвичному форматі.
  • Окрім інтелектуальних баталій просто неба, діти взяли участь у веселих естафетах, футбольному матчу, рухливих іграх і конкурсах.

Спортивне свято у парку «Вишенський» спільними зусиллями організувала Асоціація спортивних журналістів Вінниччини, відділення НОК України у Вінницькій області та меценат Олександр Козаченко. У ньому взяли участь 42 гравці – від чотирічних до школяриків до студентів. Переважно це були вихованці клубів «Романтик» (філії МДЮСШ № 6) і «Пішак» (Палацу дітей і юнацтва). Змагання відвідав представник обласного відділення НОКУ Сергій Пліхта. Він побажав юним спортсменам успіхів за шахівницею та за її межами.     

Основним під час «Олімпійського дня» був традиційний шаховий турнір пам’яті засновника Олімпійського руху в Україні Олексія Бутовського. Він пройшов у п’ять турів за швейцарською системою.

Відео дня

Стовідсотковий результат у них показали чинний віце-чемпіон України серед студентів коледжів Богдан Станіславський і призер попереднього меморіалу Олексія Бутовського Володимир Шафір. Вони зіграли додаткову бліц-партію за головний Кубок, у якій студент подужав школяра. Третім залишився чинний віце-чемпіон України з рапіду серед дітей до восьми років Юрій Перепелиця. Найкращою серед дівчат стала Єлизавета Вітюк, серед дітей до восьми років – Кирило Немирів і Соломія Вітюк. Взагалі всі учасники турніру отримали медалі, грамоти, нагороди і набори олімпійських сувенірів від організаторів.

Але спортивне свято на цьому не завершилося. Воно поновилося естафетами і різними дещо підзабутими рухливими іграми. На обличчях дітей постійно було видно посмішки. Адже від таких спортивних конкурсів, які є гідною альтернативою комп’ютерним іграм, вони отримували непідробну радість. Їх проводив Андрій Козак – відомий  блогер і прихильник здорового способу життя. Його ще називають «крижаною людиною», бо вже п’ять років ходить без верхнього одягу і при цьому ніколи не хворіє.  

Увінчав Олімпійський день футбольний матч. Родзинки йому додала участь «крижаної людини», суддів шахового турніру і дорослих родичів юних спортсменів.      

Читайте також: 

Граючий президент «Ниви» Артур Загорулько став найкращим бомбардиром Другої ліги

Вінничанин побив три юніорські важкоатлетичні рекорди. Сергій Колесник мріє про Олімпіаду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up