Флаг-футбол на уроках фізкультури. Ліцеям Вінниці подарували інвентар для цього виду спорту

Флаг-футбол на уроках фізкультури. Ліцеям Вінниці подарували інвентар для цього виду спорту
  • На уроках фізичної культури у ліцеях Вінниці розпочинають вивчати правила і проводити заняття з флаг-футболу.
  • Ця американська версія улюбленої гри мільйонів стимулює учнів до активного способу життя.
  • Вона формує такі якості, як чесність та дисциплінованість, навчає взаємовиручці.

Враховуючи, що флаг-футбол із недавнього часу вже олімпійський вид спорту, його розвиток на Вінниччині є надзвичайно актуальним.

Новий варіативний модуль

Необхідним інвентарем ліцеї забезпечують місцеві ентузіасти. Зокрема, тренер «Вінницьких вовків» і юнацької збірної України з флаг-футболу Євген Хомин, тренерка «Вінницьких вовчиць» Катерина Тетерук і засновник клубу Сергій Перегончук. Ідея полягає в тому, щоб популяризувати у Вінниці флаг-футбол, як новий варіативний модуль на уроках фізкультури та забезпечити школи у такий важкий час інвентарем.

Відео дня

Наразі його вже отримали два десятки вінницьких шкіл, включаючи приватні «Дельфін» і «АІСТ». Ініціатори проєкту ставлять за мету забезпечити інвентарем всі школи міста над Бугом! Також знаряддя для гри у флаг-футбол отримав Чернівецький ліцей № 2. Тобто «Вовки» готові допомагати і навчальним закладам в районах. Причому не тільки школам, але й вишам.

До кожного комплекту входять п’ять — шість м'ячів та 20 наборів поясів із прапорцями. Виявляться, цього достатньо для одночасного заняття флаг-футболом 25-ти учнів.

— Інвентар передаємо у першу чергу тим школам, вчителі яких навесні відвідали відповідні семінари з вивчення флаг-футболу. І які виявили бажання впроваджувати цей модуль на своїх уроках фізкультури. Ми заздалегідь попередили, що забезпечимо школи інвентарем і методичними матеріалами, — розповів Євген Хомин.

Незабаром «Вовки» проведуть семінар для вчителів шкіл, які не змогли раніше їх відвідати. Додатково роздаватимуть інвентар іншим школам.

— До нового року відзнімемо допоміжний відеоматеріал для першого року навчання. І вже з січня в школах Вінниці впроваджуватимуть флаг-футбол на уроках фізкультури, — наголосив Євген Хомин.        

Допомога від іноземців

Як відомо, Вінниця є одним із центрів флаг-футболу та американського футболу України. Місцеві організатори збираються побудувати справжню програму навчання цьому виду спорту, як у США. Тож і розпочинають зі шкіл.

— 100 комплектів поясів для флаг-футболу нам подарувала Словацька федерація. Також кошти на частину м’ячів надала благодійна організація американця Тодда Галахера. Решту придбали за рахунок клубу «Вінницькі вовки», — сказав Євген Хомин.

За його словами, флаг-футбол дуже зацікавлює школярів. Це можна побачити у ліцеї №34, де днями пройшли два тренінги фахівців для учнів чотирьох класів. Це було цікаво, пізнавально і весело. 

 — Флаг-футбол — динамічний, швидкий та інтерактивний урок фізкультури. Він схожий на гру в квача, доганялки. Можна тікати, крутися, і все це в рамках спорту, — наголошує Євген Хомин. 

Вже олімпійський вид

Флаг-футбол буде на Олімпійських іграх-2028. Спорт, яким займаються 20 мільйонів спортсменів у 100 країнах світу. Це важливий крок уперед для всієї флаг-футбольної  спільноти. Також до олімпійської спортивної програми Лос-Анджелеса увійшли лакрос, бейсбол/софтбол, сквош і крикет.

Очікуємо, що спортсмени нашого спортивного клубу «Вінницькі вовки» зможуть потрапити на найголовніші міжнародні змагання та гідно представити Україну. Вже протягом багатьох років вони активно розвивають флаг-футбол та інші американські види спорту.

— Поки не знаємо, як триватиме відбір на Олімпіаду-2028. Але будемо пробувати туди пробитися. Конкуренція у флаг-футболі менша, ніж в інших ігрових видах спорту. Тому сподіваємося, що українська збірна потрапить до Лос-Анджелесу. Також розраховуємо, що олімпійський статус відкриє нам більше дверей, і флаг-футбол стане ще популярнішим, — вважає Євген Хомин.

Нині до чоловічої і жіночої збірних України з флаг-футболу входять по чотири вінничанина, серед яких і  Євген Хомин. Це лише основа, не рахуючи резервного складу. Також тренером захисту чоловічої збірної  України є наш земляк Ігор Проценко.

Довідка RIA/20хвилин

Флаг-футбол — різновид американського футболу. А точніше — його безконтактна версія. Мета гри така ж як і в американському футболі — занести м'яч у залікову зону суперника. Основна відмінність — заборонені жорсткі контакти, спортсмени грають без захисної екіпіровки. Замість шоломів і каркасів на поясі гравця прикріплені два прапорці. І якщо в американському футболі для того, щоб зупинити гравця з м'ячем, використовується захват (жорсткий контакт), то у флаг-футболі достатньо зірвати з нього прапорець.

У цей вид грають як діти, так і дорослі. Його розвивають усі європейські федерації американського футболу, як вид спорту, що допомагає освоїти складні технічні прийоми американського футболу, до автоматизму засвоїти тактичні комбінації, ігрові та рухові навички.


Читайте також:

Ветерани вінницького хокею на траві об’єдналися в спортклуб і готуються до змагань

«Нива» на виїзді програла команді Християнської футбольної академії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up