«Є мотивація тільки перемагати». Орден «За заслуги» III ступеня отримав вінницький сумоїст Важа Даіаурі

«Є мотивація тільки перемагати». Орден «За заслуги» III ступеня отримав вінницький сумоїст Важа Даіаурі
  • Державну нагороду — орден «За заслуги» III ступеня — отримав вінницький сумоїст Важа Даіаурі.
  • 23-річний спортсмен — багаторазовий чемпіон та призер, володар кубків України та Європи серед дорослих та молоді з сумо.

Вінницькі спортсмени здобувають перемоги на спортивному фронті, славлячи Україну в світі. Безліч нагород країні приніс наш сумоїст Важа Даіаурі, який в в 2022 році: здобув перемогу на Всесвітніх іграх у Сполучених Штатах Америки, завоював «золото» Чемпіонату Європи у Польщі та отримав Кубок цих змагань, як кращий борець. А визнанням досягнень спортсмена на державному рівні – стало нагородження орденом Президента «За заслуги» III ступеня.

— Мене переповнює гордість і радість за звитяги наших спортсменів,— коментує Сергій Краєвський, голова комітету по фізичній культурі та спорту.— Далі тільки вперед і тільки до перемоги. Не зупиняємось на досягнутому.

Син тренера

Відео дня

Свій спортивний шлях Важа Даіаурі розпочав у п’ятирічному віці, коли вступив до Вінницької міської дитячо-юнацької школи №5, де наставником хлопчика став його батько — Заслужений тренер України Важа Шотаєвич Даіаурі. Саме він, за словами спортсмена, є його еталоном працьовитості, старанності й цілеспрямованості.

Важа Даіаурі своїми досягненнями прославляє рідне місто не лише на всю Україну. Завдячуючи йому, про вінницьку школу сумо знають далеко за її межами. У 2019 році Важа отримав звання Майстра спорту України з боротьби вільної, а згодом звання Заслуженого майстра спорту України з сумо.

З вересня 2020 року спортсмен працює на посаді тренера-викладача у закладі «Міської дитячо-юнацької спортивної школи №5» на відділеннях сумо та боротьби вільної. Виховує молоде покоління спортсменів.

Прославляти Україну

У свої 23 роки, Важа Даіаурі — багаторазовий чемпіон та призер, володар кубків України та Європи серед дорослих та молоді з сумо. Цього року він здобув «золото» на Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту. Хоча тренуватися було не просто: через розв’язану рашистами війну, вказівки від батька тренера надходили з України в режимі онлайн.

— Щоразу було важко налаштуватися в таких умовах підготовки, але в мене, як і в кожного українця є мотивація тільки перемагати, — говорить Важа Даіаурі.— Прославляти Україну, щоб весь світ знав про її здобутки.

Спортсмен зазначає, коли підіймається на п’єдестал пошани змагань будь-якого рівня, перше, що його наповнює — це гордість, а також з’являється додаткова мотивація й сили відстоювати честь країни. Це дуже важливо, особливо в часи, коли Україна виборює свою свободу на арені повномасштабної війни.

«Нічого не боятися, боротися із собою і ніколи не здаватися» — таке життєве і спортивне кредо зірки сумо.

 

Читайте також:

У Вінниці нагородили призерів чемпіонату світу з ММА

Вінничани у Болгарії стали чемпіонами світу зі спортивної радіопеленгації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Аліса Тітова

    Справжній коза, так тримати 💪

keyboard_arrow_up