Чотири гравці «Ниви» увійшли до збірної півріччя Другої ліги

Чотири гравці «Ниви» увійшли до збірної півріччя Другої ліги
  • Всеукраїнський сайт «СпортАрена» визначив збірну півріччя Другої ліги чемпіонату України з футболу. У ній є і чотири гравці вінницької «Ниви».   

Центральний захисник: Євгеній Мороз

28 років, 9 матчів (810 хвилин), 1 гол

Вихованець Кривбасу не один раз намагався проявити себе на всеукраїнському рівні — в кропивницькій Зірці, ФК Суми, тепер от у вінницькій Ниві. З ким би не доводилося йому грати в зв’язці в центрі захисту, Мороз старався налагодити хорошу взаємодію. А в частині підключення на стандарти був винагороджений у заключному матчі в році на Закарпатті. Саме Євгеній тоді в кінцівці поєдинку забив у ворота ФК Хуст, врятувавши вінничан від поразки.

Відео дня

Центральний півзахисник: Віталій Кольцов

28 років, 10 матчів (854 хвилини), 3 голи, 2 асисти

Вітчизняний футбол встиг призабути про такого гравця, як Кольцов, після минулорічного його відрядження в СКА-Хабаровськ. Реанімувати свою кар’єру Віталій вирішив у рідній Вінницькій області, посиливши флагманську команду краю — Ниву. Спочатку зарослий і роздобрілий невисокий півзахисник викликав більше іронічну посмішку, проте по ходу сезону набрав хорошу форму й наприкінці осінньої частини робив різницю в середині поля. Здійснив п’ять результативних дій у десяти матчах і винятково ефективно (особливо, зважаючи на антропометрію) підключався на стандарти.

Правий півзахисник: Олексій Швець

21 рік, 7 матчів (476 хвилин), 2 голи, 4 асисти

Не пройшовши в основний склад новачка Першої ліги — Буковини, Швець поповнив склад Ниви та швидко влився в гру вінницької команди. Олексій здорово виконував подачі зі стандартів і відразу ж знайшов спільну мову з товаришами по групі атаки Ниви. Відразу шість результативних дій в семи матчах за вінничан — це пізнє придбання можна навіть вважати найкращим у новому сезоні для Ниви.

Нападник: Артур Загорулько

29 років, 10 матчів (856 хвилин), 6 голів, 1 асист

Граючий президент вінницького клубу в стартових трьох турах не забивав (хоча нагоди були), проте надалі відзначався практично в кожному турі. Гравець із фундаментальною школою Шахтаря та Чорноморця вийшов на найкращу форму з часів, коли він подавав надії в УПЛ у складі ФК Маріуполь і Ворскли. Загорулько забивав після стандартів і багатоходових комбінацій, уміло діяв у ситуаціях, які вимагали нестандартного завершення. Шість голів — далеко не межа для нього, і якби в Ниві з минулого сезону залишалися, скажімо, Георгієв, Маляренко чи Зеленевич, його особистий результат був би подвоєним, на рівні незавершеного чемпіонату 2021/22.


Читайте також:

Вінницькі гандболісти дебютують у вищій лізі чоловічого чемпіонату України

Вінничанин Максим Восковцев на Всеукраїнському фестивалі отримав титул найкращого данкера

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up