Благодійні матчі на потреби ЗСУ. На зібрані 300 тисяч гривень придбали медичне обладнання

Благодійні матчі на потреби ЗСУ. На зібрані 300 тисяч гривень придбали медичне обладнання
  • Обласна асоціація футболу продовжує в умовах воєнного стану організовувати благодійні матчі на підтримку Збройних Сил України.
  • Чергові поєдинки пройшли на стадіоні школи № 35 Вінниці.

У матчах взяли участь команди «Нива» 2005 р.н. і 2006 р.н, збірна вимушених переселенців,  «Фенікс», «Град» (обидва – Селище) і жіноча команда «Нива». Останній матч (умовно фінальний, адже під війни допускаються лише тренувальні ігри) після нічиєї в основний час завершився захоплюючою серією пенальті. – 4:3.

Вирішальний гол провів 16-річний вихованець ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Артем Ткаченко. Юнак розповів, що під час війни підтримує свою форму пробіжками, а також вже почав тренуватися разом із командою.

— Благодійні поєдинки – це дуже важлива справа. У військовий час треба допомагати тим, хто цього потребує.    Ми виграли останній матч у молодших на рік нивівців. Перед цим перемогли команду переселенців (2:1) і розійшлися миром із «Феніксом» (1:1), — сказав Артем Ткаченко.          

Відео дня

Комплект м’ячів всім командам

Кожен учасник спортивних баталій отримав подяку за участь від голови Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова, а всі команди – комплект м'ячів від обласної асоціації футболу. Також благодійні ігри допомогли провести народний депутат Ірина Борзова і обласний департамент гуманітарної політики.

— Всі учасники благодійних матчів фактично стали волонтерами. Таким чином ми допомагаємо пораненим бійцям. Тому такі заходи ми будемо продовжувати і в інших районах нашої області. Взагалі вінничани скучили за футболом. Це гра, яка об’єднує, — сказав Сергій Борзов.

Аналогічні заходи пройдуть у районах    

Голова обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін повідомив, що благодійні матчі у Вінниці – лише перший крок. Попереду – шість аналогічних спортивних заходів в районах Вінниччини. Їх підтримуватимуть районні асоціації футболу і місцева влада.

Як повідомили організатори, спільними зусиллями обласної військової адміністрації і футбольної спільноти одному з медичних центрів Вінниці передали медичні препарати і обладнання. Під час цього процесу благодійники  поспілкувались із військовослужбовцями, які знаходяться на реабілітації та отримують медичну допомогу.

— Поранені хлопці, які боронять нашу державу, знаходяться у декількох медзакладах Вінниччини і потребують допомоги. За допомогою футбольної громадськості, ОВА, волонтерів зібрано понад 300 тисяч гривень. На ці кошти ми придбали і передали медичні препарати і обладнання, — повідомив Ігор Гатауллін.

Читайте також:

Учасники конкурсу «За здоровий спосіб життя» радили відмовитися від вейпів, а час на ґаджети замінити спортом

Легендарній «балерині» Михайлу Петрову із першого складу «Локомотиву» виповнилося 85 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up