Учасники конкурсу «За здоровий спосіб життя» радили відмовитися від вейпів, а час на ґаджети замінити спортом

Учасники конкурсу «За здоровий спосіб життя» радили відмовитися від вейпів, а час на ґаджети замінити спортом
  • На обласному учнівському онлайн-конкурсі «За здоровий спосіб життя» було представлено понад 20 робіт.
  • Його організувала обласна станція юних натуралістів.

Призерів визначили в трьох категоріях – наукові роботи,  наукові проєкти і роботи у позашкілля.  За словами журі, найбільше із них було присвячено шкідливим звичкам. Зокрема, захопленню електронним цигаркам тощо. Також діти зацікавилися раціональним харчуванням, вивчали лікарські рослини тощо.

—  Учасники конкурсу проводили наукові дослідження на собі і на однокласниках. За їх підсумками вони розробили рекомендації щодо здорового способу життя, —  розповіла координаторка конкурсу «За здоровий спосіб життя» Оксана Сидорук.

Третє місце посіла робота «Зоровий спосіб життя – запорука довголіття». Її виконав Денис Терехов (Ольгопіль), вихованець гуртка «За гуманне ставлення до рослинного і тваринного світу». Юнак займається футболом і вивчав, як заняття спортом і правильне харчування впливають на здоров’я молоді. Денис Терехов також проводив опитування щодо способу життя його однолітків. Зокрема, на що вони витрачають більше часу – на спорт чи на ґаджети. За підсумками цього опитування юний дослідник радить молоді більше часу виділяти на заняття спортом, що позитивно впливатиме на самопочуття і фізичну форму.          

Відео дня

Учень ліцею № 1 Хмільника Микола Юрчишин вивчав вплив вейпів (електронних сигарет) на здоров'я людини і став переможцем в одній із категорій . Він спільно із батьками придбав портативний пилосмок, імітуючи осідання шкідливого диму від вейпів у легенях людини.  

 — Пилосмок втягував дим вейпу. На ваті осідали шкідливі речовини від нього. Свої дослідження він Микола Юрчишин показав шкільній медсестрі, після чого були зроблені відповідні висновки щодо шкоди від електронних цигарок, —  пояснила Оксана Сидорук.

Читайте також:

Легендарній «балерині» Михайлу Петрову із першого складу «Локомотиву» виповнилося 85 років

Для вимушених переселенців у Вінниці провели «Веселі старти» і турнір з флорболу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up