«Парковка» для собак біля «Сільпо». Ламають замки, бо садити тварину за грати не гуманно?

«Парковка» для собак біля «Сільпо». Ламають замки, бо садити тварину за грати не гуманно?
  • Біля супермаркету на зупинці Воїнів-Інтернаціоналістів влітку встановили ящики для собак. 
  • Прив’язати біля магазину тварину не кожен наважиться, а ось залишити у «скриньці» під замком — інша справа. 
  • Чи користуються вінничани собачими камерами схову? Вже ні. Її зламали. 

Парковка для собак? Так. Минулого літа біля супермаркету на Вишеньці з’явились скриньки для зберігання чотирилапих, бо з ними в продуктовий не можна. Це ящик з кількома відділеннями і дверками, які зачиняються на замок. На дверцятах — грати, тож є вільний доступ повітря.

Чи користувалися вінничани таким способом залишити собаку, замість прив’язати десь поруч? Журналістка 20minut.ua пішла дізнатися і застала скриньки в неробочому стані. 

Відео дня

ー Це проект мережі супермаркетів «Сільпо», — розповідає управляюча магазином Тетяна. ー У інших магазинах немає змоги встановити такі парковки, адже магазини знаходяться у торгівельних центрах. У нас — є. Але їх постійно ламають, зламують замки, шкодять дверцята. Постійно необхідно замовляти щось нове, аби вони функціонували.

За її словами, зараз собача парковка не працює, адже всі замки поламані і собаку просто-напросто не залишиш у відкритій скриньці.

ー Мені цей сервіс здається хорошою ідеєю, якби ще наші люди могли якось нормально ставитись до речей, а не лише псувати і ламати. Коли скриньки працюють, то там дійсно частенько залишають собак, ー розповідає управляюча.

Також Тетяна говорить, що клітки регулярно прибираються, протираються ззовні та зсередини. Тож можна не боятися, бліх чи інших паразитів або болота, наприклад. 

Як ставляться мешканці мікрорайону до можливості «припаркувати» свого песика? Питаємо людей на вулиці біля магазину, чи залишали вони своїх собак в скриньках, коли вони замикалися. 

ー Мені ця ідея взагалі не подобається, якась дурня, — говорить Сергій. — Свого пса я б точно там не залишив, та й дивуюсь, як інші можуть вчиняти з тваринами. Це не гуманно. Заведіть краще собаку додому спочатку, а потім вже йдіть самі за покупками.

ー Навіть уявити не можу, що ж таке термінове може знадобитись у магазині, аби не було трьох хвилин, щоб завести собаку додому, ー  каже Катерина, власниця самоїда. ー Ці скриньки практичні? Так. Але чи надійні ー це вже інше питання. Я ніколи не залишу свою собаку біля крамниці, чи прив’язану, чи у такому ящику. Невідомо, яка собака була на цьому ж місці раніше, чи є у неї блохи або якась інша хвороба. Я турбуюсь про свою собаку, її здоров’я та безпеку. Але все ж ця «парковка» краще, ніж нести собаку з собою до продуктового магазину. Якою б маленькою вона не була.

Вінничанка Катерина зі своїм улюбленцем

ー Кілька днів тому бачила відео, де на прив’язаного біля магазину собаку напали дворові пси. На жаль, тварина померла, — розказує користувачка соцмережі, де опублікували пост про вінницьку собачу «парковку», Анна Ягодкіна. — Тому такі «парковки» дуже навіть корисні. І бувають різні випадки, коли потрібно з собакою вийти і в магазин забігти.

 

Раніше журналісти 20minut.ua проводили експеримент, куди можна зайти з собакою. Про те, чи пускають в магазини та кафе з чотирилапими та які вінницькі заклади можна назвати дружелюбними до собак, читайте в статті «Куди у Вінниці можна зайти з собакою? Кав’ярні, транспорт, крамниці. Ми перевірили».


Читайте також:

Скільки газу можна купити за вашу собаку? Калькулятор

Ми порахували. Скільки треба собак, щоб заплатити за всю комуналку?

«Прикрути газ — врятуй собачку!» Соцмережі вибухнули мемами про продаж псів за газові борги

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ols Kat

    Скоро цих собак почнуть красти, щоб заплатити за газ
  • Ольга

    Лучше б журналисты спросили собачатников сколько из них выходит на прогулку с пакетиком, чтоб собрать го8но своего любимца.

    А то идёшь себе-гуляешь и вступаешь, а это же Ваш любимец , а не мой, то наверное себе по квартире разбросайте его подарочки!
  • Джек

    хохлы все сломают, как негры в штатах.

    Зеркало reply Джек

  • Анонімус

    Нехай себе туди сунуть, ст 89 КУпАП (Залишення тварин на призволяще або порушення правил утримання тварин.) Якщо вони роблять такі клітки нехай розміри дотримуються та нехай несуть юридичну відповідальність за їх начинку в разі якщо залишать та не заберуть, або залишать та через місяць захочуть забрати)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up