Куди у Вінниці можна зайти з собакою? Кав’ярні, транспорт, крамниці. Ми перевірили

Куди у Вінниці можна зайти з собакою? Кав’ярні, транспорт, крамниці. Ми перевірили
  • Dog Friendly заклади — дуже розповсюджене явище за кордоном.
  • З собаками можна у магазини, кав’ярні, ресторани, транспорт.
  • А як реагують на відвідувачів з друзями на повідках у закладах Вінниці?

Для собачника його вихованець — дитина, справжній члени родини. Куди господар — туди й пес. Але реагувати на собаку в транспорті та у закладах можуть по-різному. Куди можна зайти з другом (у даному випадку з подружкою) на повідку, а куди зась — перевіряємо з Гердою та фіксуємо все на відео.

Досі у нас було дуже багато різних ситуацій та реакцій людей, пов’язаних із собакою. І далеко не завжди вони були позитивними. Батьки з дітьми намагаються обійти, навіть якщо Герда на дуже короткому поводку. Вони ж не знають, що незнайома собака може вчинити у наступну хвилину.

Якщо ми з Гердою заходимо у громадське приміщення і бачимо там черги — виходимо на двір і чекаємо, доки люди вийдуть. У транспорті, під час штовханини, навіть не варто сподіватись на хорошу реакцію, якою б гарною на чепурною собака не була.

Люди похилого віку ніколи не забувають коментувати вашу поведінку. Є алергіки, а собаки линяють — це теж потрібно враховувати.

Відео дня

Ми і виходили раніше з транспорту через конфлікти з іншими пасажирами, також доводилось залишати приміщення кав’ярні через недружелюбність інших собак.

У продуктові крамниці — заходити з тваринами не дозволяється. Якщо на дверях закладу є напис про те, що туди не можна заводити собаку, то слідуємо вказаному правилу і не заходимо.

Мені дуже пощастило, що у Герди дуже мила зовнішність. Люди хочуть її погладити та з радістю відкривають двері у будь-який заклад. Не можу обіцяти, що з бійцівськими породами або дуже галасливими собаками буде так само.

Ми дуже довго вчились та тренувались, аби разом виходити в місто і не мати перед собою перешкод. Було чимало дискомфортних ситуацій, але зараз моя собака — слухняна та спокійна компаньйонка. Не хвилююсь, що вона когось налякає, бо впевнена, що Герда цього не зробить.

Ми з Гердою готові перевірити жителів міста Вінниця та показати читачам 20minut.ua, якою буде реакція інших, якщо я всюди ходитиму з собакою. Що значить «ми готові»? Герда дресирована та дружелюбна, а у мене завжди з собою ласощі для владнання неприємних ситуацій «про всяк випадок». А також пакети для прибирання та намордник.

Отож, де у Вінниці можна бувати зі своїм улюбленцем? Ми були у трьох кав’ярнях, на пошті та у холі банку. Не заходили в приміщення, на дверях яких є наліпки «З тваринами не дозволено».

  

Заклади харчування

Майже у кожному ресторані/кафе/кав’ярні можна сидіти з собакою на літній терасі. Аби зайти всередину, треба враховувати кілька факторів — дозвіл адміністрації та поведінку вашого улюбленця. Негативу в свою сторону не почуєте, якщо пес буде спокійним та не заважатиме іншим відвідувачам.

— До нас майже щодня приходять клієнти з улюбленцями, — каже директор закладу «Білий Налив» Антон. — Я й сам — господар німецької вівчарки і у свій вихідний навідуюсь на роботу разом з нею. Доки я спілкуюсь, моя собака розважає колектив та інших відвідувачів, лежачи прямо у центрі зали.

— Коли у нас в кав’ярні з’являється хтось з улюбленцем — робота усього персоналу зупиняється, — сміється старший офіціант «Чорна Кішка, Білий Кіт» Владислав. — Бо ми йдемо чухати песика!

У них для собак є навіть спеціальна мисочка. Тож не лише господар може сюди прийти за напоєм, а й його собака.  

— З собаками до нас не часто заходять, але ми завжди дуже раді їх бачити, — сказав адміністратор «PanCake» Андрій.

Міський транспорт

Згідно з правила поводження пасажирів з тваринами у громадському транспорті, собака будь-якого розміру та породи має бути з намордником. Навіть якщо Ви впевнені, що вона нікого не вкусить і не спричинить галасу.

У вінницькі трамваї завжди пускають з улюбленцями, перевірено на власному досвіді. На задньому майданчику багато місця, обирайте більш-менш вільні години для проїзду, аби не створювати дискомфорту ні собаці, ні людям довкола. Будьте готові на найближчі зупинці залишити вагон, якщо натрапите на конфліктного пасажира або кондуктора.

Потяги та електрички

Намордник також є обов’язковим атрибутом (як і у будь-якому місці великого скупчення людей). Аби провезти улюбленця потягом, Вам знадобляться ветеринарний паспорт тварини, клітка за розміром (стосується абсолютно кожної породи), нашийник та повідок. Також обов’язковою вимогою є купівля усіх 4-х місць у купе.

Міжміські ж електрички не вимагають ветпаспорту та клітки. Але може знадобитись придбати квиток і на чотирилапого друга. Його вартість дорівнює половині вартості звичайного квитка.

Потрібно бути готовим до того, що їхати доведеться стоячи у тамбурі. Ми ж з Гердою їздили у вільних, напівпустих електричках і спокійно сиділи у вагоні. Перед цим переконались, що пасажири не мають нічого проти собаки поруч них.

Поштові відділення

Як на Новій Пошті, так і на Укрпошті нас завжди раді бачити. Вимога одна: собака не має спричиняти багато галасу та завдавати шкоди або дискомфорту оточенню. Варто пам’ятати, що не всі люди позитивно ставляться до тварин у громадських місцях. Поважайте особистий простір кожного. Комусь не до вподоби присутність пса – вийдіть і зачекайте ззовні.   

— До нас часто заходять з собаками, — говорить оператор поштового відділення №18 Ірина. — Частіше з маленькими породами. Ми ніколи не були проти пухнастих відвідувачів.

Будьте сумлінними господарями

Для того, аби мати можливість брати собаку з собою у справах в місті, маєте напевно знати, що вона не псуватиме чужих речей, не лякатиме перехожих та буде гарно і слухняно себе поводити. А навіть, якщо вийде з-під контролю — зреагує та заспокоїться, як тільки дасте команду. Дресируйте свого собаку. А ще — прибирайте за ним на вулиці.

Місто потроху розташовує спеціальні смітники та біо-пакетики для прибирання за собаками. Такі контейнери встановили у районі Вишеньки. Аби жити у хорошому місті, потрібно бути сумлінним громадянином. Немає у вашому районі спеціальних смітників для собачих потреб? Не бачу проблеми покласти в кишеню пару торбинок, а потім донести їх до найближчої урни.

Автор Катерина ЛАПШИНА
Фото\відео Євгенія АЛЛАБЕРГЕНОВА

Читайте також:


Рятували «Хатіко», ловили зооманіяків і обрали найкращого пса. Чуттєві історії року собаки

Порятунок тварин: собака на кризі у Вороновиці та кіт на вивісці у Вінниці

Хочете зустріти 2020-й не вдома? Гарячі пропозиції на новорічні тури по країні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ирина Лапа

    Супер, молодці побільше би таких єкспериментів, і може й люди наші по трошки будуть добріші до собак. Одне тільки дуже засмучує, що власниця Герди перед тим як писати про бійцівські породи, не ознайомилась с кінологічними термінами і не знає що БІЙЦІВСЬКИХ ПОРІД НЕ ІСНУЄ. Без виховання і дресировки люба собака може бути небезпечною, а правильно виховані тіж самі стафи, піти, булі і інші породи є негіршими компаньонами без будь якої агресії до людини.

    Катерина Лапшина reply Ирина Лапа

    щиро прошу вибачення за помилку. текст був спрамований на розуміння пересічними громадянами, не лише собачниками, а у своїй більшості люди усіх стафів\пітів\доберів називають бійцівськими. так, погоджуюсь по всіх пунктах, головне - виховати свою собаку, в не залежності від її породи і розміру. на жаль, більшість людей (як я не люблю узагальнювати, але так і є! ) є заручниками упереджень, стосовно зовнішності тварин. нам знадобляться роки, аби це змінити.
  • Вика Головатюк

    Деякі так звані, люди, гадять  і роблять усякі капоті більше чим тварини, все залежить від господаря, як виховає свого улюбленця, і на скільки вихований сам господар.
  • Ольга Мозгова

    Дуже доречна стаття,саме шукала куди можна
  • Варвара Кутузова

    Отвратительно в общественных местах себя ведут только люди. Огрызки, мусор, пустые бутылки, не говоря о других подробностях, оставляют на тех же детских площадках ни как не собаки, коты, птицы и др. животные. И если кому-то мешают собаки, пусть подумают, кому они мешают. Вероятнее всего - самым близким родственникам
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up