Іван Мельничук подав позов до Євросуду

Іван Мельничук подав позов до Євросуду
Опозиція направила до Європейського суду скаргу на рішення про результати виборів у 14-му окрузі. Кандидат у депутати від «Батьківщини» Іван Мельничук оскаржив у Європейському суді з прав людини дії окружкому №14. Це саме планує зробити і Наталя Солейко по округу №11

Окружна виборча комісія №14 прийняла протиправне рішення про перерахунок голосів, - каже кандидат-опозиціонер Іван Мельничук.

Євросуд розсудить
Іван Мельничук просить Європейський суд визнати, що дії окружкому №14 порушують право на вільні вибори, зафіксовані у Конвенції про захист прав і основних свобод людини.

У заяві до Європейського суду з прав людини Іван Мельничук каже, окружком прийняв рішення про перерахунок голосів уже після прийняття протоколів з дільничних виборчих комісій.
- Закон дозволяє це робити лише під час прийняття документів від дільничних комісій. Більш того, окружна виборча комісія №14 під час перерахунку голосів не врахувала голоси 2301 виборця, що призвело до викривлення реального волевиявлення виборців, порушення конституційного права громадян на участь в управлінні державними справами, права вільно обирати і бути обраними до органів державної влади, - говорить Іван Мельничук.

Відео дня
>Він говорить, що суд з прав людини розглядав аналогічну справу «Ковач проти України».
Суперник Івана Мельничука на окрузі, Віктор Жеребнюк, якого Центральна виборча комісія України визнала переможцем та народним депутатом, говорить, що порушення були очевидні і перерахунок голосів був законним.
- Ми довели комісії, що перерахунок голосів треба зробити. І окружна комісія прислухалася до наших аргументів. Порушення у транспортуванні бюлетенів могли використати опоненти чи їхні команди на свою користь, - говорить Віктор Жеребнюк.

Опозиція не здається
Голова Вінницької обласної організації партії «Батьківщина» Людмила Щербаківська і кандидати у нардепи Іван Мельничук та Наталія Солейко зустрілися з Олександром Турчиновим, Арсенієм Яценюком та Миколою Томенком.

Керівники Об’єднаної опозиції під час зустрічі з винницькою делегацією проаналізували події, які відбувались на Вінниччині. Юристи центрального апарату оголосили, що після опрацювання протоколів, які надійшли до штабу Об’єднаної опозиції, була підтверджена перемога Наталії Солейко та Івана Мельничука на 11 та 14 округах відповідно. Також була підтверджена низка кримінальних злочинів, які відбулися в округах №11 та №14.

Наталія Солейко говорить, що чекає на висновки Генеральної прокуратури, СБУ та реакції президента на зроблене депутатами обласної ради Вінницької області звернення.
- Ми категорично не згодні з рішенням Вінницького адміністративного та Вінницького апеляційного окружних судів та Вищого адміністративного суду України, які зухвало проігнорували всі злочини, які відбулися на окрузі №11, - каже вона.

Наталія Салейко сказала, що Об‘єднана опозиція підготувала звернення до Європейського суду з прав людини про порушення на окрузі та ініціювала притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, працівників прокуратури та Міністерства внутрішній справ.

Крім цього, опозиція хоче провести суспільно-політичні заходи проти тих, кого Центрвиборчком оголосив депутатами всупереч волевиявленню.
- Керівники Об’єднаної опозиції мають план дій, який передбачає планомірне втілення в життя. Його мета - довести справжні результати волевиявлення громадян та беззаперечного притягнення до відповідальності тих, хто чинив злочин та фальсифікації, - сказала Людмила Щербаківська.
Що це будуть за дії, опозиція тримає у секреті.

 

«Ковач проти України»
Справу «Ковач проти України» Європейський суд з прав людини у Страсбурзі розглянув 7 лютого 2008 року.
Заявник був кандидатом в народні депутати на виборах, що відбувались 31 березня 2002 року в одномандатному виборчому окрузі №72 Закарпатської області. У результаті підрахунку голосів було встановлено, що заявник отримав більшу кількість голосів.
У цій справі Євросуд дійшов до висновку про те, що рішення про скасування результатів голосування на виборчих дільницях слід вважати свавільним і таким, що порушує право на вільний вибір. У рішенні суду зазначається, що будь-яке відхилення від принципу загального виборчого права породжує ризик підриву демократичної легітимності обраного таким чином законодавчого органу та законів, які він приймає.

Кар’єрні сходинки конкурентів по округу №14

Віктор Жеребнюк
У 2001 році закінчив Харківську державну академію міського господарства
1988-1989 р. - радіомонтер телеательє у Жмеринці
З вересня 1989 по січень 1991 р. - робітник райспоживспілки у м Жмеринка
З вересня 1996 по січень 1998 р. - директор підприємства «Децебал» (Жмеринка)
1998-2002 рр. - міський голова Жмеринки
З жовтня 2002 по вересень 2003 р. - безробітний
2003-2006 р. - приватний підприємець
З квітня 2006 по листопад 2010 р. - міський голова Жмеринки.
24 листопада 2010 розпорядженням Президента України Віктора Януковича призначений головою Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.
Зараз – народний депутат-самовисуванець

Іван Мельничук
У 1986 р. - вступив на навчання до Пермського вищого військового командного училища МВС СРСР
З 1991-1998 р. - проходив службу у військах російського МВС
З 1999 р. – приватний підприємець у Коломиї (Івано-Франківська область)
З 2003 р. - займається підприємництвом у Літинському районі (Вінницька область) Є власником одного з найбільших в Україні ринків сувенірних товарів
З 2010 р. – депутат Вінницької обласної ради від партії «Батьківщина»
У серпні 2012 р. – кандидат у нардепи від Об’єднаної опозиції по одномандатному округу №14

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Соберем для Вас по интернет клиентскую базу (Все контактные данные) ! Узнайте об этом по тел +79137936433 Skype: s....8 ICQ: 6288862 Для получения бесплатной демоверсии заполните форму на странице http://prodawez.blogspot.ru/
  • Anonymous

    Соберем для Вас по интернет клиентскую базу (Все контактные данные) ! Узнайте об этом по тел +79137936342 Skype: s....8 ICQ: 6288862 Для получения бесплатной демоверсии заполните форму на странице http://prodawez.blogspot.ru/
  • Anonymous

    другий день роботи "Вінницьких мажоритарників" - Порошенко, Домбровський, Заболотний - відсутні!!!! http://nbnews.com.ua/news/69967/
  • Anonymous

    Як ви вже усіх дістали!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up