Хто такий Андрій Рева, якого з Вінниці забирає у свій Кабмін Володимир Гройсман

Хто такий Андрій Рева,  якого з Вінниці забирає у свій Кабмін Володимир Гройсман
Андрій Рева, фото Анастасія Рафал, "Страна"
Одного із двох «своїх людей» у новому складі уряду Володимир Гройсман бачить свого колишнього заступника – теперішнього заступника мера Вінниці – Андрія Реву. Спочатку йому пророчили посаду міністра соцполітики, але 12 квітня уже іншу – міністра охорони здоров’я. Андрій Олексійович не їздить на дорогих автомобілях, не живе у власному великому будинком, не схожий на чиновника, який «сидить» на схемах. Тим паче, медичних… До того ж, він не лікар за фахом…

Андрій Рева - чиновник зі стажем, адже ще в 1998 році був заступником мера Дмитра Дворкіса. Досить відкритий і «говорящий» з народом чиновник. Утім, ще рік тому в інтерв’ю «Не очень публичное мнение» вінницький Майдан «на Парижі» називав «колективним сеансом самообману».

- Я якраз на Євромайдан не ходив. Бо це питання політичне. От там Були перші особи – ВолодимирГройсман, Сергій Моргунов. Я, все ж таки, чиновник. А коли мова йде про вирішення політичних питання, то це відповідальність перших осіб. Коли мова йде про конкретні напрями роботи, то відповідаю я… Не ходжу на вінницький Майдан, тому що чітко знаю, що там буде далі – те саме, що й було. Нічого нового: одні й ті самі люди, одні й ті самі гасла, одні ті самі заклики і нульовий результат… Популізм суцільний… Я не хочу слухати цю демагогію. Як людина, яка при владі, яка знає ситуацію зсередини, бачить цю проблематику, прекрасно розумію, що якщо людина голосно говорить і обіцяє золоті гори, з цього нічого не буде.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

У політиці Рева розбирається професійно: у 1987 році закінчив Ленінградське вище військово-політичне училище ім. Ю.В.Андропова. Офіцер з вищою військово-спеціальною освітою. Має другу вищу освіту юриста.

От тільки в автобіографії медицина не значиться. До владних кабінетів  - з 1989 по 1995 роки - працював вчителем історії Вінницької середньої школи № 27, пізніше очолював міський комітет профспілки працівників освіти і науки.

- Дмитро Дворкіс - видатна людина. Він багато чому мене навчив і заставив дивитися на багато речей інакше. Дворкіс прекрасно відчував людей. І він любив людей. Щоб там про нього не казали, але для нього люди не були чимось таким абстрактним. Він любив, щоб про нього гарно відгукувались, як і кожен. Він сам собі політтехнолог, талановитий від природи. 

Щодо фізичної відсутності Гройсмана у Вінниці, то Андрій Олексійович пояснював:

- Коли Гройсман пішов, принципових кардинальних змін у керівництві містом не стало… Є виконуючий обов’язками міського голови Моргунов, але люди досі вважають, що Вінницею досі керує Гройсман. Це не так.

Реву журналісти люблять. А він їх у 2014 році додому запрошував - у трикімнатну квартиру площею 62 кв. м. на третьому поверсі панельного будинку на Ватутіна. Як каже Андрій Олексійович, «він звик жити і отримувати задоволення від власне самого життя, а не матеріальних цінностей». Переїжджати з Тяжилова у більш престижний район чи у будинок не хотів і ніколи і не планував. Хто ж міг подумати (окрім Гройсмана), що Рева міністром охорони здоров’я стане і в столицю переїде…

- От я живу в Тяжилові 45 років. У Вінниці з 67-го року, жили три роки у вагончику біля залізничної станції, і потім переїхали у квартиру… Я живу з тими самими людьми, вони мене вибирали. Для мене те, що я комфортно себе почуваю серед них, значить більше, аніж якась відзнака… Сподіваюсь, новий закон про вибори буде кращий. Попередній містив дуже багато недоліків, тому бачимо місцеву владу, яка дуже часто неадекватна тим завданням, які ставлять перед нею люди. Виключенням у цьому відношенні є Вінниця. Я так вважаю.

Сам себе Андрій Рева називає «не марнославною людиною»:

- У мене немає бажання отримати якусь відзнаку чи орден. Мене цікавить результат. Чи я Людина системи? Сподіваюсь, що так. Інакше б не працював би.

Ще він грає на фортепіано, ненавидить голубці ще з армії і має свій фірмовий рецепт картопляного пюре:

- Батько мене навчив правильне пюре робити: у кінці зварена картопля повинна розчинитися у теплому молоці…   

До речі, до мобілізації Рева готовий теж. Вдома у шафі кабінету, на всяк випадок, зберігає обмундирування: кевларову каску, окуляри, рукавиці, берці, ліхтарик.

«Киев словам не верит»

А от чи готовий міський голова Сергій Моргунов до втрати Андрія Реви? Йому треба шукати нового компетентного «говорящего» зама.

«Пикантная ситуація получается: меру Винницы не позавидуешь. Ох, если бы только ему…», - на Фейсбуці прокоментувала вінничанка Катерина Лук’янова - народний депутат шостого скликання.  Із  вибаченням написала:

«Да простит меня Андрей, но министр он, мягко говоря, как бы это выразиться... сыроват, а вот кресло зама мэра или даже губернатора – это самое то. И народный депутат был бы яркий. Не лучше ли быть хорошим руководителем в регионе, вести свою тематику и бать уважаемым человеком, чем плохим, но министром? Рева умеет говорить с людьми на различных мероприятиях города, умент убеждать. Но Киев - это не Винница и, тем болем, не вся Украина.

Перефразируя известную фразу, скажу так: Киев словам не верит...

Гройсману нужно закрыть тыл своими? Но это местечковость на государственном уровне, тем более, не имея свого министра экономики. Страна это проходит все последние годы. К сожалению, все с одним и тем же результатом… Не думаю, что это никто не понимает, тога зачеп кидать под танк?»

 

 


 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Володимир Науменко

    Звичайний : "я постою на шухері!!!
  • Сергій Олексійович Бут

    Почитав вінницькі відгуки... Цікаво... І так, і сяк кажуть про того ж Реву... Маю надію, що вінницькі в Кабміні будут "рулювати" трохи краще ніж Яценюк...
  • Сергій Олексійович Бут

    Почитав  вінницькі  відгуки...  Цікаво...  І  так,  і  сяк  кажуть  про  того ж  Реву...   Маю  надію,  що  вінницькі   в  Кабміні  будут  "рулювати"   трохи  краще  ніж  Яценюк...

    Анонім reply Сергій Олексійович Бут

    Они Яценюку и черновицким чета, как и донецким, как и днепропетровским, как и львовским. Это люди одного слоя, люди одного духа и понимания действительности. Их задача зарабатывать на государстве. Ничего особо не поменяется. Не то поколение "реформаторов".

  • Дарья

    Якщо Реву забере Гройсман до себе, тоді кого посадять на місце Реви?

    Анонім reply Дарья

    Краще б усіх тих совкових бандюків нарешті дідько забрав, пані Даринко. Бажано,щоб з усіх регіонів.

    Анонім reply Дарья

    Какого-то нового такого же. Это система продвижения гнилых людей. Вы что рассчитываете на кого-то классного? Смешно) Мы пока не доросли до передовых стран и работающих на общество органов, до нормальных людей на гос.постах. У нас элита - это то, что в передовых странах является мусором и маргиналами, а наша настоящая элита, в нашем обществе, является не очень затребованными маргиналами и мусором. Все перевернуто в точности до наоборот

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up