Зібрали 295 тисяч гривень для ЗСУ: результати благодійного аукціону від конкурсу «Міс Вінниця»

Зібрали 295 тисяч гривень для ЗСУ: результати благодійного аукціону від конкурсу «Міс Вінниця»
Фото: Валентин Порохняк
  • Відбувся 7-й благодійний аукціон від учасниць міського конкурсу краси «Міс Вінниця». Мета заходу — закупівля автомобілів для ЗСУ.

Учасниці цьогорічного та попередніх конкурсів краси «Міс Вінниця» підготували дванадцять творчих робіт, які і стали лотами благодійного аукціону «Краса допоможе — Україна переможе!». Це власноруч зроблені картини, прикраси та ляльки-мотанки.

Аукціон транслювався в прямому ефірі, тож до нього приєднались відомі вінницькі підприємці, діюча «Міс України-2021» Олександра Яремчук. 

Відео дня

Також свою підтримку аукціону висловили Дмитро Шуров (гурт «Pianoboy»), український співак Лесик, народний артист України Євген Чепурняк, «Міс Вінниця-1999» Ірина Зелененька. Ведучий аукціону — лауреат Шевченківської премії Анатолій Борсюк.

«Кожен лот, стартова ціна якого була 5 тисяч гривень, купувався в «жорстокій боротьбі», — розповів директор Міського палацу мистецтв та організатор аукціону Євген Майданик. — Інколи фінальна ціна досягала 35 тисяч гривень та навіть більше. Загалом було зібрано приблизно 295 тисяч гривень».

Директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук повідомив, що на зібрані кошти планували закупити автомобіль для ЗСУ, який завчасно замовили в Англії. Але українська діаспора, дізнавшись мету аукціону, придбала два авто за свій кошт.

Ще один автомобіль для аукціону спільно оплатили вінницький завод «Diadema» та львівський креативний простір «КIVSH». А за виручені на аукціоні кошти вже знайшли ще дві автівки. Їх придбають протягом тижня.

 

Читайте також:

«Благаю Бога, щоб Вінниця залишалася мирною». Біженка з Харкова про життя і роботу в нашому місті

«Все, що я можу сказати російською — идите на**й». Вінничанка Влада Седан звернулася до росіян

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Корупція Вінницький Аграрний Університет

    Кожна копійка для ЗСУ зараз вартує людські життя. Молодці!
    Разом ми сила💪🏻

keyboard_arrow_up