«Благаю Бога, щоб Вінниця лишалася мирною». Переселенка з Харкова про життя і роботу в нашому місті

«Благаю Бога, щоб Вінниця лишалася мирною». Переселенка з Харкова про життя і роботу в нашому місті
Юлія Крилова, майстер перманентного макіяжу — переселенка з Харкова
  • Юлія Крилова, власниця харківської мережі студій перманентного макіяжу, нині мешкає і працює у Вінниці.
  • Біженка розповіла, як з родиною втекла від війни і опинилася в нашому місті, котре для неї стало другою домівкою.

В середині березня в Інстаграмі Юлії Крилової, власниці харківської мережі елітних студій перманентного макіяжу, з'явився такий допис:

«21-й день війни у ​​рідній країні…ми вже майже два тижні у Вінниці. Майже два тижні ми не чуємо бомбардувань і я благаю Бога щодня, щоб Вінниця залишалася тихою та мирною. 24-го лютого ми покинули свій будинок з «тривожною валізою», в ній було тільки найважливіше. Одяг той, що на собі, найважливіші ліки, документи та туалетні приладдя. Ми поїхали пересидіти пару днів і повернутись додому, але як виявилося ми з цим багажем і поїхали з Харкова до Вінниці. І знаєте, що? По сьогоднішній день те, що ми не взяли з собою — не набуло іншої, більшої цінності».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Перманент Харьков🔘Крылова Юлия (@contour_kh)

Відео дня
div>

Все найцінніше Юлія здобула у Вінниці, яка стала для неї другою домівкою і прихистком від війни: трішки миру і багато добрих друзів. Через соцмережі майстер та викладач перманентного макіяжу звернулася до вінничанок, з пропозицією робити їм татуаж губ, брів, стрілки — навіть за півціни, оскільки закордон вона їхати не збирається.

— Ми і раніше приїздили у Вінницю до друзів на кілька днів, і нам сподобалося місто, — розповідає Юлія. — Коли ж ми опинилися тут, як біженці, відчули наскільки гостинні, добрі і щирі люди нас оточують. Одразу Вінниця стала нашою другою домівкою. З чоловіком і чотирирічним сином, з нашими батьками ми залишили Харків з пустими руками, вінничани нам допомогли житлом, харчуванням і одягом.

Юлія Крилова могла з маленьким сином виїхати за кордон, проте розлука з чоловіком та рідними була неможливою. До того ж, переконана, війна скоро закінчиться і вони зможуть повернутися до рідних домівок і до улюбленої роботи. Правда, виробничі цехи чоловіка Юлії розбомбили рашисти, однак приміщення салонів перманентного макіяжу майстрині поки не зруйноване.

Про перспективи повернення до Харкова говорити нині зарано, тому майстер і викладач перманентного макіяжу взялася до роботи у Вінниці. Робоче місце Юлії надали вінницькі колеги, надалі планує створити власний салон. Оскільки деякі вінницькі майстри тимчасово виїхали за кордон, з клієнтами теж проблем не виникло. У відомого харківського майстра містяни не проти татуаж зробити.

— Ми з моїми колегами, попри те, що матеріали в ціні зросли вдвічі, домовилися, що вартість послуг під час війни зменшуємо на половину, — говорить майстер. — Звісно, перманентний макіяж в Харкові коштував дорожче, ніж у Вінниці, та ми щасливі від того, що маємо. Кожен наш клієнт стає нам добрим другом.

Юлія з чоловіком та родиною у Вінниці знайшли свою другу домівку

Протягом інтерв'ю майстер перманентного макіяжу з Харкова Юлія Крилова не переставала повторювати, наскільки вона вражена людяностю вінничан. Навіть якщо в людей нічого не просиш, бо є можливість на хліб заробити самому, містяни, дізнавшись що майстриня — біженка з Харкова, гостинець хоч невеликий, та принесуть.

— Я не думала, що так може бути, — ділиться Юля. — У вашому місті, яке тепер стало і моїм, негативу взагалі не зустрічала. Вінничани перелякані, але зберігають людяність. Це не лише через таку складну ситуацію, це тому, що люди такі. Тому я щоранку і щоночі молюся за мир у Вінниці. За нами правда, в наших серцях віра — відтак, ми обов'язково переможемо.

 

Читайте також:

Вінниця під час війни очима європейських ЗМІ: в Італії показали сюжет про наше місто

Українські біженці з дітьми у Польщі отримають фінансову допомогу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Надежда Надежда

    Навіщо таке писати???? Під час війни?
  • Екатерина Диченко

    А де знайти ссилку на її роботи?

    Екатерина Диченко reply Екатерина Диченко

    Олена Мартинова дякую, знайшла

    Елена Мартынова reply Екатерина Диченко

    Екатерина Диченко в статті є посилання на інстаграм
  • Людмила Именовская

    Люди є різні у нас ,як і кожному місті просто біда зблизила людей.Тому,що війна вона од
    на і на одній землі-Україні і ми це розуміємо.
    Біда з'єднує людей а краще б Бог з'єднував людей
  • Валентина Мельниченко

    Мені,як Вінничанці,приємно читати такі пости про наше місто.Хочеться,щоб всім переселенцям,хто залишився у нашому місті,було зручно та комфортно,щоб вони відчули від нас те тепло, якого,можливо, навіть не було у їхньому місті.Спокійних та мирних вечорів вам,шановні гості нашого міста!Сподіваюсь,що всі разом скоро переможими ненависного ворога і,все буде Україна!Слава Збройним силам України!.

keyboard_arrow_up