Українські біженці з дітьми у Польщі отримають фінансову допомогу

Українські біженці з дітьми у Польщі отримають фінансову допомогу
  • З 26 березня в Польщі запрацювала державна  програма щомісячних виплат на дитину «Сім’я 500+».

У Польщі біженці з дітьми отримають фінансову допомогу, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Так, українці, які  від 24 лютого приїхали у Польщу, отримуватимуть щомісячну допомогу у розмірі 500 польських злотих на кожну дитину, яка не досягла 18-ти років. Відповідна державна програма  «Сім’я 500+» запрацювала з 26 березня.

Заяви на отримання допомоги, що виплачуються ZUS, може подати особа, яка:

Відео дня
  • є громадянином України або чоловіком/дружиною громадянина України, що легльно перебуває в Польщі;
  • має дитину (є її батьком/матір’ю або тимчасовим опікуном), яка має українське громадянство і прибула з України до Польщі після 23 лютого 2022 року у зв’язку з бойовими діями;
  • має дитину (він/вона є її батьком/матір’ю або тимчасовим опікуном), народжену в Польщі від батька/матері, які є громадянами України та чиє перебування в Польщі є законним.

Щоб отримувати виплати, необхідно заповнити форму на Платформі Електронних Послуг PUE ZUS. Що необхідно мати для подання заяви?

  • номер PESEL;
  • банківський рахунок;
  • польський номер телефону.

Перебування в Польщі вважається легальним протягом 18 місяців з 24 лютого 2022 р. або з дати фактичного перетину кордону після 23 лютого 2022 р. для громадян України, які в’їхали до Польщі легально з України у зв’язку з бойовими діями та бажанням залишитись у Польщі.

Ця допомога виплачується не довше за період перебування в Польщі.

Нагадаємо, через війну Україну залишили біля 4 мільйонів людей. Найбільше біженців з України прибуло до Польщі —  понад 2 мільйона осіб.

Усі діти з України, які прибувають до ЄС, повинні отримати швидкий, недискримінаційний доступ до своїх прав , включно з необхідною психологічною підтримкою, медичним обслуговуванням й  доступом до освіти. Особливу увагу має бути приділено дітям без супроводу.

 

Читайте також:

Художниця-переселенка передала на потреби українських воїнів 140 тисяч гривень

Молодь Вінниці запрошують на психологічні тренінги та творчі майстер-класи в режимі онлайн

Коментарі

keyboard_arrow_up