Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60-70 років

Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60-70 років
Студенти фотографуються в одній з локацій. На благодійній вечірці розіграли гільзи, які передали студентам вдячні захисники
  • У Вінницькому технічному коледжі провели благодійний студентський бал, на якому збирали кошти для виготовлення зарядних підстанцій для ЗСУ.
  • Що там було та як поєднали благодійність, розвиток та розвагу? Розповідаємо.

Учора, 27 березня, у Вінницькому технічному фаховому коледжі провели молодіжний вечір у форматі світської вечірки 60-70 років минулого століття. Під час балу провели аукціон і збір коштів на допомогу ЗСУ.

— В нас уже декілька років поспіль проходять такі благодійні заходи під єдиною назвою «Українське відродження». Минулого року в нас було 19 століття, сьогодні «Українське відродження» 60-70-ті роки. Це унікальна історія України, адже пов'язана і з Івасюком, Стусом, Ліною Костенко, Павлом Тичиною, Іваном Драчем та багатьма іншими митцями. Тому ми сьогодні як би зобразили такий «Квартирник у стилі 60-х», — пояснює директорка Вінницького технічного коледжу Світлана Василюк. — Це благодійна акція, ми збираємо нашим техноволонтерам кошти на матеріали для виготовлення підзарядних станцій, які вони виготовляють для наших воїнів.

Відео дня
Світлана Василюк, директорка Вінницького технічного коледжу

Як кажуть у коледжі, вже зробили таких 30 станцій і мають ще три у замовленні на виготовлення.

Про те, як студенти коледжу у свій вільний час виготовляють павербанки та ці зарядні станції, ми детальніше розповідали у матеріалі:

Як пригадує директорка навчального закладу, торік вдалося зібрати 50 тисяч гривень. Цього разу планку не збираються опускати.

Важлива тема для молоді

До балу готувалися близько місяця. Сценарії писали безпосередньо самі викладачі: Марійка Томчук, викладачка зарубіжної літератури ВТФК, та Марія Левченко, яка веде театральний гурток у коледжі та є акторкою театру Садовського.

Марійка Томчук пояснила, що цей захід важливий для їхніх студентів і з виховної мети. Він порушує питання про те, як наша культура змогла зберегтися в буремні радянські часи, як її привласнювали. Одночасно з тим, занурюючи студентів в атмосферу того часу за допомогою музики, декорацій, одягу, постерів та сценок, він закохує їх в різножанрові твори наших митців і пояснює цінність мови, історії, культури та нашої землі.

Викладачка також розповіла, що при підготовці балу студенти безпосередньо брали участь у виготовленні локацій та лотів. Наприклад, техволонтери розмалювали гільзи, які їм передали вдячні військові. Інші студенти ставили сценки та танці, готували костюми, а також розливали по пляшках тих часів лимонад. Як пригадує пані Марія, спочатку хотіли зробити їх безкоштовними, але студенти самостійно запропонували продавати їх за донат.

 Олексій Грабенко, викладач фізики

В пам'ять про велику людину

Окремою особливістю цього вечора є те, що сюжет розгортається навколо викладача коледжу тих років Володимира Телефуса.

— В нас в головній ролі викладач нашого коледжу епохи 60-х. Від його імені ведеться сценарій. Він викладав фізику. Це в пам'ять про велику людину, про генія. Він викладав фізику під класичну музику, у підвалі проявляв фотографії, мав свою фотостудію, де разом зі студентами це робив. З рюкзаком обійшов всі кримські гори, і карпатські гори, моря і дикарями зі студентами це робив. Привчав їх до туризму, до фізики, як він казав: «Фізика для чайників», — розповідає викладачка зарубіжної літератури. — Він пішов із життя минулого року. Я не хочу казати, що він помер, бо він дійсно пішов із життя. Це пішла епоха, як пішло багато із тих людей. І я хочу, щоб діти прониклись. Так вони будуть мати змогу трохи і розслабитись, бо потрібен детокс. Потрібна детоксикація від того, що відбувається.

Як каже Марійка Томчук, оскільки студенти постійно бачать жахи війни, то не можуть себе відгородити від цього. Адже і багато викладачів коледжу, батьків студентів безпосередньо захищають нашу Батьківщину.

— І ми хочемо, звісно, подякувати їм, що ми маємо можливість навчатись, танцювати, слухати ту платівку Бітлів і того ж самого Івасюка, пісня якого завжди ж буде поміж нас, — каже викладачка коледжу.

Таки побили тогорічний рекорд?

Студенти зізнаються, що їм дуже сподобався захід. Їх тішить той факт, що вони могли задонатити та тим самим зробити вклад в майбутню перемогу країни.

— Враження дуже позитивні, дуже чекали балу, в першу чергу благодійного балу, він постійно переносився. Зараз ми дочекалися. Всі під враженням, звичайно ж всіх об'єднала сумна мета — збір, — зізнається студентка Наталя Цабак. — Але лише в єдності ми сила. Очікуємо побити торішній рекорд, бо лише з донатами і зборами ми зможемо перемогти ворога.

А зібрати таки студентам та викладачам вдалося більше ніж минулого року, а саме — 66 тисяч гривень.

Раніше, нагадаємо, Вінницький технічний коледж встановив рекорд України з одночасного проведення занять з елементами гейміфікації з 34-х предметів. 



Читайте також:

Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?

Хлопця, що обрізав дівчатам коси, забрали в приймальник-розподільник. Що кажуть батьки та поліція?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up