Хлопця, що обрізав дівчатам коси, забрали в приймальник-розподільник. Що кажуть батьки та поліція?

Хлопця, що обрізав дівчатам коси, забрали в приймальник-розподільник. Що кажуть батьки та поліція?
Лариса Яковишенко прощається з сином. Хлопчика везуть до приймальника-розподільника для дітей
  • Хлопчика з Тяжилова, який нападав на дівчат та обрізав їм ножицями волосся, сьогодні, 26 березня 2024 року, забрали до приймальника-розподільника для дітей у Дніпрі.
  • Чому його забирають в цей заклад та як відреагували рідні 13-річного Влада? Розповідаємо.

Лиш учора ми опублікували матеріал з мамою хлопчика: «Якщо я монстр, то чому на волі?» Поговорили з мамою хлопчика з Тяжилова, який ріже дівчатам волосся. А сьогодні мама подзвонила і сказала, що в неї сина забирають...

Раніше на нашому сайті з'явився матеріал, в якому про цю ситуацію розповіла мама постраждалої дівчинки: Не можуть затримати? 13-річний хлопчик з Тяжилова нападає на дівчат та обрізає їм волосся.

Сьогодні, 26 березня 2024 року, до журналістки «20 хвилин» подзвонила мама Влада, Лариса Яковишенко. Вона повідомила, що її сина відправляють у Дніпро.

Відео дня

Приїхавши до відділку, звідки відправляли хлопчика, журналісти дізналися у вітчима, тітки і мами, що за рішенням суду Влада відправляють до якоїсь установи біля Дніпра.

Детальніше пояснила, куди саме і на який проміжок часу забрали хлопця, речниця поліцейського главку Заріна Маєвська:

— В рамках кримінального провадження за клопотанням прокурора Вінницький міський суд виніс рішення про поміщення хлопчика у приймальник-розподільник для дітей на термін 30 діб, — повідомила речниця.

Про відправлення сина дізналася лише сьогодні?

Мати Влада каже, що про те, що сина відправляють, дізналась зовсім випадково. А хлопчику в лікарні, де він перебував, просто сказали збиратися. Вже звідти його привезли до поліцейського відділку міста, де був допит. Туди ж терміново приїхали мама Лариса, вітчим та рідна тітка.

— Мені сьогодні подзвонили і сказали: «Якщо ви хочете попрощатися з дитиною, то приїжджайте». Сестрі теж сказали приїхати у відділок, щоб у її присутності провести допит, — каже Лариса.

Проте вже в поліції сестру Лариси запевнили, що матір попереджали і навіть говорили, щоб вона збирала речі дитини. Та мати хлопчика заперечує це.

Зізнається, що про більшість судових засідань навіть не знала, а потім доводилось сплачувати адмінштрафи за неявку.

Ймовірно, причиною того, що Лариса не має усіх відомостей про суди, є те, що вона не є законним представником сина. Як ще в нашій попередній розмові згадувала жінка, про суди завжди попереджували рідну тітку або особу, призначену Службою у справах дітей.

Також на сайті YouControl можна побачити ряд судових засідань, ціль яких була позбавити Ларису батьківських прав та визнати винною у невиконанні батьківських обов'язків. З 2019 по 2024 рік їх вже близько 15-ти. Однак в жодному випадку не довели, що жінка не дбає про сина. Навіть сьогодні після прощання з Владом, на яке жінці виділили десять хвилин, мати вирушила на черговий суд.

Коли журналістка звернулася до законного представника Влада Яковишенка, призначеного Службою у справах дітей, то вона відмовилася коментувати будь-що без дозволу керівництва.

Найбільше хвилюється, як це вплине на сина

Та все ж Ларису хвилюють наслідки: чи не погіршиться психологічний стан хлопчика після перебування в новому місці. Чи проблема не переросте в щось гірше?

— Я дуже хвилююся за його психічний та психологічний стан. Наскільки я зараз розумію, у дитини дуже сильна травма. І я, як мама, могла б з ним поговорити, — каже жінка. — Хотіла б пояснити, що це тимчасово, але чесно ніхто навіть мені не пояснив, що це за заклад.

Хвилює матір і те, що заклад розташований у Дніпрі, що значно ближче до зони бойових дій.

Проте, як каже Лариса Яковишенко, якби це був якийсь медичний заклад, то вона б не була проти цього.

— Якби це був якийсь медичний огляд, лікування, робота з психологами чи психіатрами, то я не заперечувала б. А як це зіграє на ньому? Я не знаю. Я то йому говорила: «Молися і проси Бога, щоб допоміг і якось намагайся триматися», — каже жінки.

Зараз рідні будуть шукати усі можливі шляхи, аби допомогти Владу. З коштами на адвоката важко, але вони намагатимуться зробити усе можливе, щоб допомогти йому.

Раніше ми розповідали, що в Тяжилові живе хлопчик, який нападає на дівчаток, щоб ножицями відрізати шмат волосся. Мама проблемної дитини, нагадаємо, розповіла редакції «20 хвилин», після чого таке почалося. Вона каже, що сину не ставлять діагноз, але дають заспокійливі. Тим часом у мережі її дитину називають тяжилівським різником, а її саму — винуватою в такій поведінці дитини.


Читайте також:

Середня вартість поховання воїна 20-25 тисяч гривень: хто займається цим та як отримати виплату

Чому військових «накриває» та як їм допомогти? Запитали поради у психолога

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Tamara Kysheniuk

    Таке рішення суду мені не подобається! Хіба на Вінниччині чи Київщині немає подібних закладів? Чому так далеко від мами відправили хлопця? У нього великі проблеми, але йому дуже потрібне спілкування з матір' ю! Відповідні служби та суд надзвичайно байдуже поставилися до хлопця.Йому потрібне відповідне лікування, але позитивних результатів не буде, якщо не буде бачитися з матір' ю! Ось таке рішення не робить честі суддям!
  • Lida Pyatkovska

    Почитала коментарії, то мамО ще та «актріса». Її  треба посадити.
  • Лідія

    Цікаво, як би повели себе ''захисники''  хлопця коли їхній дитині він відрізав косу. Лікування потрібно починати з матері.
  • Читач89

    Після всіх цих випадків його , лише на місяць?? Ви хочете щоб він когось штрихнув тими ножицями, тоді будуть якісь міри?? Мати безвідповідальна , ти ж бачиш що він хворий, всі бачать шо він робить. Потрібно його до психлікарні відправити, хай лікується поки не наробив біди.

keyboard_arrow_up